Yago ex-Seraphin
My Yago

Autosalon 2023: je nieuwe auto kopen?

  • Autosalon 2023
  • Een volledig gepersonaliseerde digitale autoverzekering
  • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
96%
van onze klanten beveelt ons aan

Autoliefhebbers opgelet: het is eindelijk zover! Professionals en pers kunnen er al een dagje eerder terecht, maar van 14 tot 22 januari 2023 openen de paleizen van Brussels Expo eindelijk hun deuren weer voor de 100ste editie van het Autosalon na twee jaar afwezigheid. De ideale gelegenheid om ideeën op te doen voor je toekomstige wagen, handig gebruik te maken van de verschillende deals of natuurlijk te genieten van verschillende kortingen op je autoverzekering!

Aan het evenement, dat jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers trekt, zullen volgens de organisatie meer dan 50 exposanten deelnemen. Je zal er zowel de oude vertrouwde spelers alsook nieuwe innovatieve merken terugvinden waarvan je misschien nog niet gehoord hebt. Een ideaal moment om op ontdekkingstocht te gaan dus!

Koop je je auto best meteen op het Autosalon?

Van zoveel blinkende auto’s kan je al wel eens gaan dromen. Maar wanneer je een nieuwe auto wil kopen, is het dan slim om dit op het Autosalon te doen? Het risico bestaat dat dit een impulsaankoop is. Wanneer je de wagen achteraf bij een dealer aankoopt, kan je rustig alle nodige informatie inwinnen en eventueel onderhandelen over de prijs.

Is het voordeliger je auto te kopen in deze periode?

Jaar na jaar hoor je overal de term ‘saloncondities’ de ronde doen. Dit zijn promoties die verschillende automerken aanbieden tijdens de periode van het Autosalon. Maar ook hierna blijven deze condities nog gelden. Je kan ze overal terugvinden. Op de websites van de automerken en dealers, geadverteerd op tv en radio, en in print media. Even rondkijken zal dus zeker lonen!

En wat met je autoverzekering?

Maar buiten het ontdekken van de nieuwste auto’s is het Autosalon ook de geschikte moment voor het vergelijken van je autoverzekering. Verschillende verzekeringsmaatschappijen, maar ook verzekeringsmakelaars, bieden (soms hoge) kortingen aan op je autoverzekering in deze periode. En wat extra budget voor die nieuwe wagen is altijd mooi meegenomen, nee?

Wanneer je een nieuwe auto koopt, is het meestal aangeraden te kiezen voor een omnium verzekering. Ga je voor full omnium of mini omnium? Dat hangt af van je voertuig en je persoonlijke voorkeur. Maar zorg er zeker voor dat je verzekering afgesloten is voordat je met je auto buiten rijdt. Zo ga je meteen goed verzekerd de baan op!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.