Yago
My Yago

Alles weten over de bestuurdersverzekering

  • Waarom een bestuurdersverzekering afsluiten?
  • Binnen 3 min verzekerd.
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Wil je goed gedekt zijn als bestuurder en je in fout bent bij een ongeluk? Sluit een bestuurdersverzekering af met Yago!

Bij het afsluiten van je autoverzekering kan je verschillende aanvullende en optionele waarborgen aflsuiten. Dankzij de uitgebreide bestuurdersverzekering ben gedekt als bestuurder, voetganger of passagier.

Wat dekt de bestuurdersverzekering?

De BA-verzekering dekt schade, zowel materieel als lichamelijk, die is toegebracht aan derden. De bestuurdersverzekering biedt optimale dekking voor de bestuurder van het voertuig in geval van:

  • Medische kosten.
  • Een dagelijkse vergoeding in geval van arbeidsongeschiktheid.
  • Een vergoeding in geval van blijvende invaliditeit.
  • Een schadevergoeding aan de familie in geval van overlijden van de bestuurder.

Zijn er verschillende niveaus van dekking?

Ja, op het moment van aanmelding kan je kiezen tussen verschillende dekkingsniveaus naargelang van je profiel en behoeften.

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de specificiteiten van elke formule:

Kapitaal verzekerd Small (€80) Medium (€135) Large (€195)
Dekking in geval van overlijden (€3500+ begrafeniskosten) €7.500 €12.500 €20.000
Permanente invaliditeitsdekking €15.000 €25.000 €38.000
Medische dekking €2.500 €4.000 €5.000
Financiële compensatiedekking €7,50/dag €12,5/dag €19/dag

Bestuurders- en hospitalisatieverzekering: twee complementaire verzekeringen?

Let er op dat je de bestuurdersverzekering en de hospitalisatieverzekering niet met elkaar verwart. Deze twee verzekeringen dekken je in verschillende situaties.

Bij een verkeersongeval vergoedt de hospitalisatieverzekering je de kosten die tijdens je ziekenhuisopname voortvloeien, terwijl de bestuurdersverzekering de mogelijke financiële gevolgen van je ongeluk dekt zoals revalidatiekosten of vergoeding tijdens je invaliditeitsperiode.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.