Yago
My Yago

Je BA-verzekering,
wat is dat?

 • Alles over de burgerlijke aansprakelijkheid
 • Bereken je BA-verzekering en vergelijk prijzen
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Als je een autoverzekering wilt afsluiten, heb je vast al de term burgerlijke aansprakelijkheid horen vallen. Is die waarborg verplicht? Wat is de burgerlijke aansprakelijkheid (BA)? Yago legt het je uit. Vergelijk meteen prijzen.

Komen de verplichtingen je oren uit? Luister dan even naar Yago. De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is de enige verplichte autoverzekering in België. Ook al staat je wagen stil, als hij ingeschreven staat bij de DIV, moet hij verzekerd zijn. Aangezien die verzekering toch verplicht is, vinden wij het bij Yago belangrijk dat jij de meest geschikte BA-verzekering voorgeschoteld krijgt.

Wat valt er onder de BA-autoverzekering?

Al ben je nog zo voorzichtig, een ongeluk is snel gebeurd. Als een ander schade berokkent aan jouw auto, wil je daar zelf ook niet voor opdraaien. Daarom komt de BA-autoverzekering tussen wanneer jij - in fout - schade veroorzaakt aan derden met jouw wagen. Bijgevolg worden slachtoffers altijd vergoed na een ongeval. Maar ook de bestuurder heeft baat bij de verplichting van de BA. Zo vermijd je kosten die levenslang aanslepen na een ongeval waarbij jij in fout bent.

Let op!

De schade moet onopzettelijk veroorzaakt zijn. Daarnaast vergoedt je verzekeraar jouw eigen materiële en lichamelijke schade niet, daarvoor sluit je een bestuurdersverzekering af.

Welke verzekeraar kies je voor je BA?

Iedere BA-autoverzekering vereffent de schade die jij veroorzaakt aan derden. Het interventieplafond verschilt echter per maatschappij. Verder maken sommige verzekeraar de keuze om enkel een pakket waarborgen aan te bieden waar de burgerlijke aansprakelijkheid deel van uitmaakt.

 • Ethias zet een limiet van € 1.000.000 op het interventieplafond voor materiële en lichamelijke schade door jou veroorzaakt. Zij zorgen er ook voor dat je auto binnen de 30 minuten én gratis naar een garage wordt gebracht.
 • DVV-Stars van DVV omvat een getrouwheidsprogramma. Zij knikken geen nee bij verzekeringscontracten voor bestuurders ouder dan 60 jaar
 • AXA heeft een interessant assortiment. Hun BA-verzekering won in 2017 de Decavi-prijs - de beste verzekering in zijn soort!
 • Je burgerlijke aansprakelijkheid gecombineerd met een full-omnium, dat is de troef van Baloise. Ouder dan 40 jaar? Dan biedt hun gamma alleen maar voordelen.
 • Met een smetteloos schadeverleden ben je bij BNP Paribas zeer gunstig af.

De prijs van je BA-autoverzekering berekenen in een vingerknip? Nergens is het makkelijker om een simulatie te maken dan bij Yago. Je sluit je autoverzekering zelfs onmiddellijk online af. Wat handig!

Hoe vind je de juiste prijs voor je BA-verzekering?

Jouw profiel bepaalt de berekening van je premie voor de burgerlijke aansprakelijkheid. Hieronder staan de voornaamste factoren opgelijst:

 • Je leeftijd
 • Het merk en het model van je auto
 • Het vermogen van je auto
 • Het brandstofverbruik van je auto
 • Het aantal kilometers dat je per jaar aflegt
 • Je woonplaats
 • Je ervaring als bestuurder

Auto? Yago!

Burgerlijke aansprakelijkheid? Het enige waar wij jou aansprakelijk voor houden, is dat je nog geen verzekering hebt bij Yago! Wij vinden voor iedereen een autoverzekering naar believen. Spookt de twijfel rond in je hoofd? Neem dan even contact op met onze experts! Zij zijn ook BA: Buitengewoon aardig.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.