Yago ex-Seraphin
My Yago

De brandverzekering van Argenta, hoe zit dat?

 • Huisje, tuintje, brandverzekering!
 • De brandverzekering van Argenta toegelicht
 • Bereken je prijs in 5 minuten met Yago
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Een brandverzekering beschermt je tegen meer dan enkel brand. Maar de dekking kan verschillen per verzekeraar. Yago licht de brandverzekering van Argenta tot in de puntjes toe, zodat jij je verzekering optimaal kan vergelijken👇

Voor wie een beetje Latijn kent, klinkt ‘argenta’ vast bekend in de oren. Zilver. In het meervoud nota bene. Dat Argenta in het bankwezen verkeert, zal je dus niet verbazen. Maar ze beschermen de Lage Landen ook met hun brandverzekering. Lijkt je dat wat? Lees gerust verder voor alle informatie over hun brandverzekering. Maak zeker ook een simulatie via Yago’s blauwe knop hieronder. Zo vind je snel de voordeligste prijs, vergeleken tussen al onze partners.

De Argenta brandverzekering voor eigenaars

Mag je jezelf trots eigenaar noemen van een woning? Dan kan je jouw eigendom maar beter beschermen met een brandverzekering. Argenta legt je twee opties voor. Enerzijds heb je een basisformule, anderzijds kun je kiezen voor een comfortformule. Om het verzekerde plaatje compleet te maken, biedt Argenta de optionele waarborg rechtsbijstand aan.

Argenta's basisformule

Een basisformule leek nog nooit zo uitgebreid. Ondervind het zelf in onderstaande lijst. Argenta’s basisformule verzekert je voor hoge kosten ten gevolge van volgende zaken:

 • Brand, explosie, implosie en blikseminslag
 • Aanslagen en arbeidsconflicten
 • Aanrijding van een dier of voertuig
 • Omgevallen bomen
 • Storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk
 • Natuurrampen
 • Elektriciteit
 • Rook en roet
 • Water
 • Glasbreuk
 • Expertisekosten
 • Reddingskosten
 • Tijdelijke huisvesting
 • Kosten om schade te beperken

Argenta's comfortformule

Zoals het woord zelf aangeeft, biedt de comfortformule van Argenta een veiliger gevoel dan louter de basisdekking. Onder die uitbreiding valt een schadevergoeding voor:

 • Diefstal
 • Onrechtstreekse verliezen.

Bij Argenta kun je de brandverzekering aangaan als een surplus van de familiale verzekering. Die combinatie heet 'verzekerd wonen+'.

Wat Argenta niet dekt

Zoals altijd in het leven bestaat perfectie niet. Zo zijn er enkele situaties die uit de boot vallen en waarbij Argenta dus een terugbetaling van de kosten uitsluit. Om te weten wanneer je geen tussenkomst van de verzekeraar hoeft te verwachten, kan je de algemene voorwaarden van Argenta raadplegen. Hieronder lees je de voornaamste uitzonderingen (niet de dekkingen!):

 • (On)rechtstreeks schade door asbest
 • Schade door slijtage of eigen gebrek (constructiefout)
 • Schade aan voorwerpen die in de open haard vallen
 • Opzettelijk toegebrachte schade
 • Schade door nalatigheid
 • Onrechtstreekse verliezen (niet veroorzaakt door diefstal of natuurrampen)
 • Diefstal uit een woning die meer dan 120 nachten per jaar onbewoond is

De Argenta brandverzekering voor huurders

In tegenstelling tot eigenaars sluiten huurders verplicht een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af in Vlaanderen en Wallonië. Daarvoor kunnen ze eveneens bij Argenta terecht. Dezelfde twee formules (zoals hierboven vermeld) worden daarbij aangereikt: de basisformule en de comfortformule. Ook huurders kunnen aanspraak maken op een waarborg rechtsbijstand, of hun brandverzekering combineren met de familiale verzekering onder het luik ‘verzekerd wonen+’.

Argenta's basisformule

Naast de huurdersaansprakelijkheid maakt ook de inboedel van je woning deel uit van Argenta’s basisformule. Juwelen zijn daarbij standaard verzekerd tot een maximaal bedrag van €15.000.

Argenta's comfortformule

Comfort wie comfort toekomt. Ga je als huurder voor de comfortformule? Dan ben je bij uitbreiding gedekt voor schade wegens:

 • Diefstal
 • Onrechtstreekse verliezen

Vergat je de deur op slot te draaien, maar sloot je ze wel? Dan komt de diefstalwaarborg tussen tot een maximumbedrag van €7.500. Voor onrechtstreeks verlies krijg je tot 10% aanvullende vergoeding voor de gemaakte kosten.

Wat Argenta niet dekt

Argenta kan natuurlijk niet alle schade voor haar rekening nemen. In volgende gevallen moet je zelf met het overeenkomstig bedrag voor de dag komen:

 • Schade door slijtage of eigen gebrek (constructiefout)
 • Opzettelijk toegebrachte schade
 • Onrechtstreekse verlies (niet veroorzaakt door diefstal of natuurrampen)
 • Diefstal uit een woning die meer dan 120 nachten per jaar onbewoond is

De franchise van Argenta's brandverzekering

Een franchise is het grensbedrag dat jij bij ieder schadegeval zelf zal moeten betalen. Argenta legt de lat van haar brandverzekering op €256.63. Ligt de geleden schade onder dat bedrag? Dan moeten we je teleurstellen en kom je tussen voor de kosten. Als je besluit je de combinatie 'verzekerd wonen +' aan te gaan en daarbij kiest voor de comfort-formule en de waarborg rechtsbijstand, dan hoef je jezelf niet druk te maken over een franchise. Die vervalt dan.

Yago: integraal digitaal

Voor een offerte van Argenta zal je de benen even moeten strekken, want daarvoor moet je langs een van hun kantoren gaan. Als je dichtbij een bureau zoekt, vind je een lijst op hun website. Je contacteert hen via het contactformulier of via het nummer 03 285 51 11. Lijkt dat wat ver van je bed? Dichterbij dan Yago komt een verzekering niet. Als eerste digitale makelaar in België kan je bij Yago je verzekeringstarief simuleren en dat he-le-maal online. Zo vergelijk je met een muisklik niet de prijs van één of twee verzekeraars, maar van al onze partners. Hoe gek is dat?!

 

De Argenta Brandverzekering heeft verschillende voordelen. Er is bijvoorbeeld geen vrijstelling als je een comfort formule afsluit in combinatie met rechtsbijstand en een familiale verzekering. Wil je meer advies over je brandverzekering? Vraag raad aan je digitale verzekeringsmakelaar Yago!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.