Yago
My Yago

Rechtsbijstand voor je motor? Een goed idee!

  • Wat zijn de voordelen van een rechtsbijstandverzekering voor je motor?
  • Bereken je prijs in 2 minuten
  • De motorverzekering van Yago: de beste op de markt!
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2023
Bij een motorongeval kan je geconfronteerd worden met een hele hoop juridische zaken. De waarborg rechtsbijstand zorgt ervoor dat je belangen beschermd zijn in geval van conflict. Yago legt je de details uit.

Niemand verschijnt graag op het juridische strijdtoneel. Dankzij Yago hoeft het lang niet altijd zo te escaleren. Als je een waarborg rechtsbijstand neemt bij je motorverzekering, stellen wij alles in het werk om je belangen zo snel en zo voordelig mogelijk te verdedigen. Onze eerste zet is altijd een minnelijke schikken. Lukt dat niet, dan levert Yago betrouwbaar advies en staan we aan je zijde bij het gerechtelijke proces. Vertrouwen is ons handelsmerk.

Rechtsbijstandverzekering: wat is dat?

In veel situaties kan een schadegeval met je motor aanleiding geven tot onenigheid. Om je belangen verdedigt te zien, kan je een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Maar ook voordat een geschil met de tegenpartij z’n intrede doet, mag je de rechtsbijstand van je motorfiets vrijblijvend contacteren om jezelf te informeren. Wanneer je dat doet, ben je wel verplicht om de situatie integraal en correct uit te leggen, die de aanleiding kan vormen voor een geschil. Schakel je daarna over op een juridische procedure of een minnelijke schikking, dan geniet je de begeleiding van je verzekeraar. Verder ben je financieel beschermd voor de advocaat- en gerechtskosten. Hoewel niet verplicht in België, bewijst de rechtsbijstand in talloze gevallen zijn waarde.

Wat doe je bij onenigheid?

Licht je verzekeringsmaatschappij in, zo kan die meteen je belangen behartigen. Dat doet ze zowel als aanklager of als verdedigende partij. Vooraleer het zover komt, probeert je verzekeraar altijd eerst een minnelijke schikking te treffen. Dat bespaart de sleur en de kosten van een gerechtelijke procedure. Vaak kan je echter niet ontkomen aan die juridische stappen. In dat geval staat je rechtsbijstand in voor begeleiding. Wil aanspraak maken op een advocaat van eigen keuze? Dan lees je best na of die optie wel in je polis staat. Bijgeval worden je gerechtelijke kosten waarschijnlijk slechts voor een gedeelte terugbetaald.

Welke types rechtsbijstand zijn er?

Aanvullende rechtsbijstand: De aanvullende rechtsbijstand sluit je af als deel van een andere verzekering (je auto-, motor- of brandverzekering, of je familiale verzekering, …).
Alleenstaande rechtsbijstand: Dit is een overkoepelende rechtsbijstand voor al je verzekeringen en opereert onafhankelijk van ieder hoofdverzekering.

Houd rekening met:

Een overkoepelende rechtsbijstand lijkt te waken over een completere dekking. Maar vergis je niet, dat is niet noodzakelijk zo. Omdat een aanvullende verzekering specifieker te werk gaat dan een alleenstaande, geniet je vaak meer voordeel met een aanvullende rechtsbijstand. Luister naar Yago en controleer op voorhand nauwgezet de voorwaarden.

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering niet?

In enkele situaties zal je geen beroep kunnen doen op rechtsbijstand. Hieronder staan er handvol mogelijke gevallen opgesomd. De lijst is niet volledig, en voor gedetailleerd advies neem je best contact op met je verzekeraar of je makelaar, of je verdiept jezelf in de kleine lettertjes van je polis.

  • Je krijgt enkel procedurekosten vergoed. Voor eventuele herstellingskosten ga je te rade bij de andere waarborgen van je motorverzekering, je brandverzekering of je familiale verzekering.
  • Ben je al op de hoogte van schade voor je jouw contract ondertekent en geeft je die daarna nog aan? Dan dekt je motorverzekering de kosten niet.
  • Wanneer jij aansprakelijk verklaard wordt voor het ongeval, zal je rechtsbijstand de vergoeding aan de tegenpartij niet betalen.
  • Lees grondig na of je advocaatkosten volledig gedekt zijn door je verzekering.

Hoeveel kost je rechtsbijstand?

Verzekeringen zijn geen one size fits all. Daarom heeft Yago haar simulatieplatform ontwikkeld. Zo krijg je geen standaardpremies onder je ogen, maar een persoonlijke offerte. Geheel vrijblijvend, maar oh zo aantrekkelijk! Alles wat jij daarvoor moet doen, is klikken je op de blauwe knop.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.