Yago
My Yago

Autosalon 2023: kortingen op je autoverzekering

  • Autosalon 2023
  • Een volledig gepersonaliseerde digitale autoverzekering
  • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
96%
van onze klanten beveelt ons aan

Na twee jaar is het eindelijk zover, de 100ste editie van het Autosalon! Van 14 tot 22 januari kan in de paleizen van Brussels Expo opnieuw genieten van ronkende motoren in de schijnwerpers.

Naar jaarlijkse gewoonte zorgt de periode rond het Autosalon ervoor dat je kan genieten van verschillende deals bij de aankoop van je nieuwe voertuig. Onder de noemer Saloncondities bieden verschillende automerken en dealers sterke kortingen aan bij het kopen van een nieuwe auto. En dit geldt ook voor de aanbieders van autoverzekeringen.

Korting op je autoverzekering

Net zoals de kortingen op voertuigen verschillend zijn van merk tot merk, zijn de condities voor je autoverzekering ook verschillend per verzekeringsmaatschappij. Veelal bieden ze kortingen aan op zowel de BA-verzekering als hun Omnium formules. Echter, de manier waarop deze kortingen aangeboden worden zijn verschillend. Sommige maatschappijen bieden een korting aan uitgedrukt in percentages, andere maatschappijen bieden een aantal maanden gratis verzekering aan. Bij het vergelijken is het dus belangrijk je uiteindelijke jaarpremie te vergelijken, en niet het bedrag per maand. En let zeker ook op eventuele bijkomende kortingen voor een milieuvriendelijke auto!

Om je wegwijs te maken in de zee van kortingen heeft Yago deze handige samenvatting gemaakt. Zo kan je optimaal genieten van de kortingen op autoverzekeringen in 2023, zonder je hoofd te breken.

Axa Salonkortingen: tot -20% korting

Sluit je voor 30/6/2023 een autoverzekering af bij Axa? Dan kan je genieten van kortingen tot -20%, afhankelijk van je gekozen dekking.

  • BA-verzekering: ga je voor de eenvoudige verplichte dekking van een BA-verzekering? Sluit deze af voor 05/02/2023 en geniet van -20% op je premie gedurende 1 jaar.
  • Mini-omnium of omnium: heb je een jonge occasie wagen gekocht die ouder is dan 2 jaar? Bij het afsluiten van je BA + Mini-omnium of omnium t.e.m. 30/06/2023 krijg je tot -20% korting. Deze korting is geldig tot je het contract aanpast of bij de stopzetting van de (mini-)omnium.
  • Hybride of elektrische wagens: dan krijg je bij het afsluiten van een BA + omniumverzekering -10% korting voor hybride en -20% voor volledig elektrische voertuigen. Deze korting is geldig tot je het contract aanpast of bij de stopzetting van de (mini-)omnium.

Corona Direct: -15% op je omnium

Ook Corona Direct is dit jaar van de partij. Zij bieden t.e.m. 31 maar 2023 een korting van -15% op het eerste verzekeringsjaar, bij het afsluiten van een nieuwe omnium kilometerverzekering. Deze korting is geldig voor zowel de kleine omnium als de full omnium formule.

AG Insurance: -10% op BA en omnium

AG Insurance laat weten dat ze je een welkomspromotie bieden van -10% op je jaarpremie voor je eerste jaar BA en je gekozen omnium formule. Deze korting is geldig voor contracten die ten laatste afgesloten worden op 30/06/2023. Bijkomend krijg je ook -10% korting bij AG indien je met een elektrische of hybride wagen rijdt, -15% korting indien je minder dan 25.000 km per jaar rijdt, en -10% korting voor wagens met minstens 2 soorten rijhulpsysteem.

Yuzzu: -15% op BA en omnium

Bij Yuzzu kan je van 13/01/2023 t.e.m. 28/02/2023 genieten van een korting van -15% op je nieuwe verzekeringscontract voor BA of omniumverzekeringen. Dit geldt zowel wanneer je een autoverzekering afsluit voor je personenwagen, als voor een bestelwagen. Ook omvat het alle omniumformules die Yuzzu aanbiedt. Plus, de actie valt te combineren met de Yuzzu bonus promotie, waarbij je 2 maanden gratis krijgt voor ieder nieuw contract dat je afsluit.

Baloise autoverzekering

De promoties van Baloise zijn tot op heden niet openbaar meegedeeld. Om na te gaan of je premie bij Baloise voordelig is, kan je eenvoudig en snel een simulatie maken. Je Yago-expert zal je helpen om de beste prijs te onderhandelen.

Momenteel hebben slechts enkele verzekeringsmaatschappijen hun kortingen aangekondigd. We vullen deze lijst continu aan!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.