Yago
My Yago

Hoe vergelijk je autoverzekeringen?

 • Ondervind welke autoverzekering het best bij je past
 • Bereken je premie in enkele klikken
 • Sluit je autoverzekering af, stap voor stap
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Als je twijfelt over welke verzekeraar je zou kiezen voor je autoverzekering, helpt Yago je graag vergelijken. Bij ons bemachtig je jouw verzekering aan de voordeligste prijs.

Verzuip jij ook wel eens in de zee van verzekeraars? Yago houdt je kopje boven water. Wij helpen je autoverzekeringen te vergelijken. Samen spartelen we door het overzicht.

Waarom sluit je een autoverzekering af?

Beginnen doen we bij… het begin. Waarom zou je in hemelsnaam een verzekering afsluiten, jij bent toch een topchauffeur? In België verplicht de wet dat iedere auto ten minste verzekerd is met de burgerlijke aansprakelijkheid. Met die verzekering worden verkeersslachtoffers altijd vergoed na een ongeval. Wil je echter ook jezelf en je auto beschermen, dan bieden verzekeringsmakelaars nog een reeks andere waarborgen aan. Misschien heb je al eens gehoord van de omniumverzekering, de pechbijstand, de bestuurdersverzekering of de waarborg glasbreuk.

Meer info over de types autoverzekeringen (link)

Belangrijk!

Bij Yago kan je geen burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering aangaan zonder de waarborg rechtsbijstand. Zo kunnen wij je altijd ten volle bijstaan na een ongeval!

Autoverzekeringen: heb je ze allemaal op een rijtje?

Sommige verzekeraars zijn echte pioniers. En dan heb je Yago, de makelaar met een missie. Yago biedt als eerste verzekeringsmakelaar in België haar diensten digitaal aan. Omdat verzekeringen een ingewikkelde en verwarrende aangelegenheid kunnen zijn, staat transparantie centraal voor Yago. Als makelaar geven wij objectief advies over de verschillende verzekeringen die wij aanbieden. Wij begeleiden jou van kopzorg tot autoverzekering. Tijdens onze simulatie zetten we alles even op een rijtje.

Hoe vergelijk je jouw autoverzekering?

Ten eerste zorg je voor een geldig rijbewijs. Zonder bekwame stuurmanskunsten kan je natuurlijk de baan niet op. Vervolgens schrijf je je auto in bij de DIV. Daarna krijg je jouw inschrijvingsbewijs toegestuurd via de post, wat je nodig hebt om een verzekering aan te vragen. Heb je dat allemaal in orde gebracht? Dan beginnen we met het vergelijken. Houd rekening met onderstaande factoren:

 • Je leeftijd
  Hoe jonger je bent, des te duurder je premie wordt.
 • Je adres
  Hoe groter de verkeersdrukte in jouw buurt, des te duurder de premie.
 • Het vermogen van je auto
  Hoe hoger het vermogen, des te duurder de premie.
 • De cataloguswaarde van je auto
  Hoe duurder jouw auto is, des te hoger de te verzekeren waarde, en dus je premie.
 • De gebruikswijze van je auto
  Privégebruik levert een goedkopere premie op.
 • Het aantal dat je jaarlijks aflegt
  Hoe groter de afstand en dus het mogelijke risico, des te duurder de premie.
 • Je schadeverleden
  Hoe minder ongevallen in je verleden, des te lager de premie.
 • De betalingstermijn
  Kies je voor een gespreide betaling? Dat komt meestal met een meerkost.

Voor bedrijfswagens ligt de regeling net iets anders. Hier vind je meer informatie.

3x advies: Yago, anders kan ook!

 1. Vergelijk welke autoverzekering aan jouw verwachtingen voldoet
  Als je honderd procent vertrouwen hebt in je rijkunsten, ga dan enkel voor de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Zo ben je wettelijk in orde. Iets minder zeker van jezelf en je omgeving? Bescherm je dan met bijkomende waarborgen. Denk ook na over je auto. Is die oude roestbak op de oprit het waard om extra verzekerd te zijn? Of spaar je dat geld beter om een nieuwe wagen te kopen? Als de twijfels door je hoofd razen, vraag dan raad aan Yago!
 2. Vergelijk welke autoverzekering binnen jouw budget past
  Rijdt je wel frequent genoeg met de auto om hem op en top te verzekeren? Bepaal op voorhand een bedrag en laat eventueel een kleine marge wanneer je verzekeraar met suggesties komt. En wie geeft er nu beter advies dan Yago!
 3. Vergelijk de waarborgen van verschillende autoverzekeraars
  De ene verzekering is de andere niet. Lees altijd de algemene voorwaarden van de polis voordat je de verzekering afsluit. Een verwarrende formulering in de clausules is geen uitzondering bij veel verzekeraars. Bij Yago vinden we transparantie belangrijk.

Yago’s tip van de dag

Zie een autoverzekering als een investering op lange termijn. In het begin lijken de bedragen zich op te stapelen. Maar wanneer je binnen enkele jaren een kostelijk ongeval meemaakt, zal je jezelf gelukkig prijzen dat je dat contract hebt ondertekend. Zoek je transparantie in je toekomstige verzekeringen? Misschien kan Yago je daar wel bij helpen!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.