Yago
My Yago

De autoverzekeringen van Vivium uitgelegd

 • Alles over de autoverzekering van Vivium
 • Alle waarborgen en voordelen uitgelicht
 • Maak je simulatie in enkele klikken
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Heb je je oog laten vallen op een autoverzekering van Vivium? Maar je weet niet wat of hoe? Yago beantwoordt al je vragen.

Wie Vivium zegt, denkt samenwerken. Voor Vivium staat de mens centraal in haar langetermijnvisie. Daarom hecht ze sterk geloof aan makelaars, want die zorgen voor verbinding met de klant. Daarnaast garandeert zo’n netwerk van specialisten ruime expertise. Ideaal om de klanten te informeren over de verzekeringen van Vivium. Laat kwaliteit en kennis nu net het handelsmerk zijn van Yago. In dit artikel zorgen wij alvast voor expertise over de autoverzekeringen van Vivium. Wie samenwerken zegt, denkt Yago. En wie Yago zegt, denkt simulatie!

De voordelen van een Vivium-verzekering

Onze Yago-experts hebben de voordelen van een autoverzekering bij Vivium even op een rijtje gezet:

 1. Is een omniumverzekering enkel voor nieuwe auto’s? Vergeet het maar! Vivium heeft een optie omnium voor oudere auto's. Zo geniet je jaarlijks korting op je premie voor auto's ouder dan 2 jaar.

 2. Je krijgt korting als je minder dan 10.000 kilometer rijdt per jaar.

 3. Als je auto uitgerust is met een ABS-systeem of een systeem voor voetgangersdetectie, garandeert Vivium wederom korting.

 4. Jonge bestuurders die nog geen ongeval hebben gehad, ontvangen een speciaal statuut voor hun attest schadeverleden. Daarmee voorziet Vivum je eveneens van korting.

 5. Rijdt een nuchtere kameraad met jouw auto naar huis wanneer jij een glaasje te veel op hebt? Ook hij is verzekerd met de BOB-waarborg van Vivium.

 6. Bij een Vivium-verzekering krijg je gratis bijstand na een ongeval.

 7. Ben je fan van een prijzenkast? Viviums juridische bijstand won al meermaals de Decavi-verzekeringstrofee.

De waarborgen van een Vivium-verzekering

Veelal voorziet iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde waarborgen bij een autoverzekering. De inhoud van die waarborgen kan per verzekeraar enigszins verschillen. Bijgevolg kan het handig zijn om via de simulatie van Yago het aanbod van verschillende verzekeraars te vergelijken. Je kiest natuurlijk zelf welke waarborg je afsluit bij je autoverzekering. Vermits je op deze pagina aanbeland bent, geven onze experts graag wat meer uitleg over de waarborgen van Vivium.

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

De burgerlijke aansprakelijkheid is het wettelijk minimum voor iedere autoverzekering. Ze vergoedt zowel de materiële als lichamelijke schade die je aan derden veroorzaakt. Bij Vivium krijg je daar nog twee supplementen bovenop. Zo levert Vivium pechbijstand na een ongeval en komt de BA met een gratis BOB-waarborg. Overigens krijgen chauffeurs met een onbeschreven schadeverleden korting op hun BA.

Omnium

De schadevergoeding om derden te beschermen is bij wet verplicht, maar hoe zit dat voor de schade aan je eigen voertuig? De oplossing ligt bij de omniumverzekering. Die komt immers tussen voor de materiële schade aan je eigen auto. Bij Vivium heb je keuze uit de mini-omnium of de klassieke omnium. Anders dan de standaardverzekeraar hebben ze daarnaast een omniumformule voor auto's tussen 2 en 8 jaar oud. Let wel dat bij zo’n verzekering de schadevergoeding lager zal zijn dan wanneer je een omniumverzekering afsluit voor een nieuwe auto.

 • Een mini-omnium komt tussen alle materiële schade die anderen toebrengen aan je wagen.
 • Met een klassiek omniumpakket ga je voor de meest complete variant. Naast de dekking van een mini-omnium komt ze ook tussen voor de materiële schade aan je auto waarvoor je zelf verantwoordelijk bent of die veroorzaakt werd door vandalisme.

Bestuurdersverzekering

Nu je zekerheid geniet over de materiële kant van de zaak, plan je misschien om je als bestuurder te waarborgen voor mogelijke lichamelijke letsels. De bestuurdersverzekering komt tussen voor de medische kosten van de bestuurder ten gevolge van een ongeval. Het aanbod van Vivium onderscheid daarbij twee alternatieven:

 • Een vergoedende formule
  De formule dekt de medische kosten, tijdelijk of blijvende arbeidsongeschiktheid, of overlijden. Vivium legt het interventieplafond op € 1,25 miljoen.
 • Een forfaitaire formule
  De forfaitaire optie bemiddelt over dezelfde kwesties. Daarbij wordt echter geen interventieplafond bepaald, maar krijg je een op voorhand opgetekende schadevergoeding.

Deze formules zijn enkel van toepassing op de bestuurder. Letsels van de passagiers worden gedekt door de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij.

Rechtsbijstand

Volgt er na een ongeluk een gerechtelijke onenigheid, dan heb je met de rechtsbijstand recht op juridische ondersteuning. Dat gaat van een geschil over aansprakelijkheid, tot een minnelijke schikking of louter de gerechtskosten.

Pechbijstand

De pechhulpverzekering van Vivium dient als jouw welgekomen verlosser wanneer in panne valt.

 • De pechbijstand geldt 24/7
 • Ze zorgt voor depannage en de herstelling van je auto te herstellen
 • Ze zorgt voor de sleepdienst van je auto naar een garage
 • Indien de herstelling langer dan 2u in beslag neemt, zorgt ze ervoor dat je tijdig op je bestemming geraakt.

Jonge bestuurders

Niet enkel houdt Vivium rekening met oudere auto’s, ze slooft zich ook uit voor de jongste generatie bestuurders. Als prille chauffeurs de Vivium S2 box installeren, kunnen ze voordelig hun autoverzekering afsluiten bij Vivium. Dat apparaat meet je rijgedrag - zonder de privacy van de inzittenden te schenden. Bij diefstal kunnen ze daarmee eveneens makkelijk de auto traceren. Niet enkel je rijgedrag wordt gemeten, maar Vivium krijgt ook automatisch een waarschuwing als de S2 box een impact groter dan 2.5g waarneemt. Vivium neemt contact met je op en belt indien nodig de juiste hulpdiensten.

Of je nu behoort tot de groep jonge wolven op de baan of de rijpe geest in het verkeer, Yago verzeker jullie één voor één, én digitaal. Wij graven tot de bodem van ons aanbod, vergelijken integraal en verzekeren jou een sprankje persoonlijkheid bovenop je autoverzekering. Als je bij ons verschillende contracten samenstelt, trekken wij onze lade met korting open! Onze experts kijken vol verwachting uit naar je simulatie!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.