Yago
My Yago

Corona Direct: alles wat je moet weten over hun autoverzekering

 • Alles over de autoverzekering van Corona Direct
 • Alle waarborgen en voordelen uitgelicht
 • Bereken je premie in 1 minuut
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Wil je je auto verzekeren met Corona Direct? Zoek je nog wat meer informatie? Yago helpt je graag op weg!

Als autoverzekeraar staat Corona Direct bekend om haar kilometerverzekering. Daarmee maak je een voortreffelijke keuze, maar vergeet niet om even rond te neuzen in Yago’s arsenaal aan verzekeringen. Want neem je verschillende verzekeringen bij Yago, dan ligt er korting op je te wachten. Vergelijken doe je eenvoudig via onze simulatie.

Corona Direct: wie zijn ze?

De naam bevestigt de inhoud. Ruim 40 jaar na haar oprichting werd Corona Direct de eerste directe verzekeraar in België. En ze deed meer pionierswerk. In 2006 introduceerde ze als eerste verzekeraar op de Belgische markt een autoverzekering per kilometer. Daarmee houdt ze een sterke troef in handen. Niet veel later pakte Corona Direct uit met een voordelige hondenverzekering. Als verzekeraar verbindt ze zich aan Belfius Bank.

Wat is een directe verzekeraar?

Corona Direct mag ‘direct’ dan wel in haar naam dragen, maar wat houdt een directe verzekeraar eigenlijk in? Bij een directe verzekeraar komt er geen tussenpersoon - zoals een makelaar - aan te pas. Daarnaast verloopt alle communicatie telefonisch of per e-mail.

Daarmee valt het voordeel van een bemiddelaar weg, een leegte die Yago graag opvult! Bij een ongeval lossen wij de administratieve (en juridische) warboel voor je op. Maar Yago beschermt je niet enkel, wij vergelijken ons hele gamma tot we jou een gepersonaliseerde autoverzekering kunnen garanderen. Bij Yago kan je eveneens verzekeringen combineren, waarmee je een boel geld bespaart. Zin in een babbel? Yago geeft je onafhankelijk advies.

Welke waarborgen biedt Corona Direct aan?

Wanneer je een autoverzekering afsluit, heb je keuze uit verschillende waarborgen. Die beschermen je voor bepaalde risico's. Corona Direct reikt volgende mogelijkheden aan:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid
 • Kleine omnium
 • Full omnium
 • Bestuurdersverzekering
 • Rechtsbijstand

Burgerlijke aansprakelijkheid

Als wettig verplichte waarborg verzekert de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering je voor schade die je aan toebrengt aan derden. Bij Corona Direct zijn aanhangwagens tot 750kg inbegrepen in de prijs.

Kleine omnium

Naast de verplichte BA-verzekering kan je nog aanvullende waarborgen kiezen. Zo dekt de kleine omnium je voor onderstaande materiële schade. Indien nodig voorziet Corona Direct tot 30 dagen een vervangwagen.

 • Diefstal
 • Brand
 • Glasbreuk
 • Aanrijding met dieren
 • Natuurkrachten

Full omnium

Zoals de naam al aangeeft, is een full omnium de meest volledige autoverzekering. Anders dan de kleine omnium verzekert ze je ook voor de materiële schade aan je wagen die je zelf aanbrengt. Aan het lijstje van de kleine omnium mogen volgende voorschriften worden toegevoegd:

 • Een vergoeding bij totaal verlies van de auto (total loss of perte totale)
 • Schade aan je wagen waarvoor jij verantwoordelijk bent

Naast de drie hoofdwaarborgen kan je nog twee optionele waarborgen afsluiten.

Rechtsbijstand

Wanneer je betrokken bent in een rechtszaak als gevolg van een auto-ongeluk of schadegeval, komt de rechtsbijstand tussenbeide. Daarmee dek je de gerechtskosten.

Bestuurdersverzekering

Als enige waarborg verzekert de bestuurdersverzekering de lichamelijke schade die de bestuurder oploopt bij een auto-ongeluk.

Corona Direct: een simulatie van je verzekering

Bij Yago maak je een simulatie voor een autoverzekering bij Corona Direct. Om de verzekering te berekenen, hebben we volgende gegevens nodig:

 • De leeftijd van je auto
 • De nummerplaat
 • Het type brandstof
 • Het automerk het model
 • Het vermogen
 • De waarde van de auto
 • De kilometerstand
 • Het aantal jaarlijkse kilometers
 • Of je een gesloten garage hebt
 • De gewenste waarborgen

Contacteer Yago

Als de voordelen van een digitale verzekeringsmakelaar verleidelijk klinken, contacteer dan Yago!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.