Yago
My Yago

Pechbijstand: eerste hulp bij autopech!

 • Alles over pechbijstand
 • Bereken je autoverzekering in 1 minuut
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Op zoek naar een verzekering die autopech dekt? Yago legt je uit in welke gevallen je kan rekenen op wegenhulp!! 🧮

Je kent dat wel hé, zo van die pechdagen. Vandaag vertrek je op reis. ‘s Ochtends zit je broek al achterstevoren, daarna valt je brood op de kant met het beleg. Een huilend kind zorgt voor een streepje achtergrondmuziek. Alles gepakt en gezakt in de kofferbak en eindelijk onderweg, denk je. Maar wanneer je het portier van de auto openzwaait, merk je plots dat een platte band de vakantievreugde helemaal aan diggelen slaat. Lap, wat nu?

Yago helpt je verder! In dit artikel lees je alles over de pechbijstand van je autoverzekering. Ben je gewoon op zoek naar een autoverzekering inclusief pechhulp? Maak dan snel je simulatie bij ons.

Pechbijstand: wat en waarom?

De wereld draait maar door en de kopzorgen stapelen zich op. Een autoverzekering met pechhulp kan je heel wat stress besparen. Ze zorgt ervoor dat jouw reis op wieltjes loopt, ook wanneer je auto met pech aan de kant staat.

Niets of niemand is volmaakt, dus raden we aan dat je zeker nakijkt in welke gevallen jouw bijstandsverzekering tussenbeide komt. Sommige maatschappijen komen bijvoorbeeld niet tussen in geval van diefstal. Je hebt dus geen recht op een vervangwagen, zelfs als staat die opgenomen in je contract. Alle mogelijke situaties moeten omschreven staan in je overeenkomst. De meest voorkomende gevallen zijn:

 • Brand
 • Diefstal
 • Sleutelverlies
 • Ongeval
 • Lekke band
 • Panne

Een autoverzekering met pechbijstand: waar let je best op?

Wat er onder de waarborg bijstand valt, hangt af van de verzekeringsmaatschappij. Houd rekening met onderstaande factoren:

 • Geografische dekking
  Tot waar reiken de diensten van je pechhulpverzekering? Dekt ze enkel het grondgebied België, de Benelux of heel Europa? Misschien helpt ze je wel wereldwijd.
 • Vervangwagen
  Levert de bijstand een vervangwagen wanneer nodig? Indien inbegrepen, voor welke periode biedt ze een vervangwagen aan?
 • Medische bijstand
  Bemiddelt je verzekering enkel over materiële schade of voorziet ze ook medische bijstand voor jou en je passagiers?
 • Aantal interventies
  Staat er een limiet op het maximale aantal interventies? Indien gelimiteerd, hoeveel interventies onderneemt de pechhulp per jaar?
 • Leeftijd van je auto
  Komt de pechhulp verzekering met een leeftijdsbeperking voor je auto?

Tip!

Ga altijd een pechhulpverzekering aan. Zo zorg je voor de meest complete hulp ten tijde van een noodgeval én je bespaart een hoop geld. Je hoeft daarvoor geen nieuwe polis af te sluiten.

Vergelijk je prijzen met Yago

Bij Yago hebben we het beste voor met jou. Jij komt veilig thuis, én betaalt de voordeligste prijs voor je pechhulpverzekering. Herken je in jezelf de pechvogel van de familie? Ben je misschien het kneusje van je vriendengroep? Of leef je gewoon graag zorgeloos? Vul dan als de bliksem jouw simulatie in, voor hij inslaat.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.