Yago
My Yago

Bestuurdersverzekering: bescherming voor iedere bestuurder

 • Alles over de bestuurdersverzekering
 • Bescherm jezelf als bestuurder
 • Bereken je premie in enkele klikken
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Je wilt niet enkel je auto verzekeren, maar ook jezelf als bestuurder. Daarvoor moet je een bestuurdersverzekering afsluiten. Yago begeleidt je daarbij!

Voor Yago sta jíj centraal. Met je BA-verzekering komt de tegenpartij er goed vanaf en ook je passagiers genieten bescherming. Een omniumverzekering stelt dan weer de materiële schade aan je voertuig veilig. Maar waar sta jij als bestuurder? Geen zin om je levenslang af te betalen voor medische kosten of om je inkomen te verliezen door arbeidsongeschiktheid? Laat het doemdenken achterwege en overweeg een bestuurdersverzekering, want Yago geeft om jou. De beste bescherming ligt voor het grijpen!

Waaruit bestaat de bestuurdersverzekering?

Wanneer je een autoverzekering afsluit, heb je keuze uit enkele aanvullende waarborgen. Zo compenseert de burgerlijke aansprakelijkheid de schade die je aan derden toebrengt. Een omniumverzekering komt dan weer tussen alle materiële schade aan je auto. Kom je zelf niet ongedeerd uit een ongeval? Met een bestuurdersverzekering worden volgende kosten terugbetaald:

 • De medische kosten
 • Een dagelijkse vergoeding in geval van arbeidsongeschiktheid
 • Een vergoeding in geval van permanente arbeidsongeschiktheid
 • Een vergoeding voor de familie in geval van overlijden

Belangrijk onderscheid!

De bestuurdersverzekering beperkt zich tot de bestuurder van het voertuig. Eventuele passagiers - zoals passagiers in jouw auto - zijn niet gedekt door de bestuurdersverzekering. Voor alle derden met fysieke letsels komt de burgerlijke aansprakelijkheid tussenbeide.

Hospitalisatieverzekering vergeleken met bestuurdersverzekering

Heb je wel een bestuurdersverzekering nodig als je iedere maand geld neertelt voor een hospitalisatieverzekering? Het antwoord luidt ja. De hospitalisatieverzekering regelt de kosten gelinkt aan je verblijf in het ziekenhuis. Maar wie na een auto-ongeval in het ziekenhuis belandt, stoot naast de ziekenhuisopname vaak op andere bijkomende kosten. Zo verlies je wellicht je inkomen door arbeidsongeschiktheid, je volgt revalidatie, ... Dat kan jou een flinke financiële druk opleggen. Gelukkig bieden de bestuurdersverzekeringen van Yago bescherming. Afhankelijk van het verzekeringscontract komen ze tussen voor een deel van de kosten of voor de gehele rekening.

Hoeveel betaal je voor een bestuurdersverzekering?

Het merendeel van de maatschappijen legt zich vooral toe op de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en de omniumverzekering. Optioneel verkopen ze ook een bestuurdersverzekering. Die varieert tussen 30€ en 50€ per jaar, afhankelijk van de algemene voorwaarden en het interventieplafond van de vergoeding. Het interventieplafond is de maximale tussenkomst van je verzekeraar. Zo heb je twee formules:

 • De forfaitaire formule stelt voor ieder schadegeval een vast bedrag ter beschikking. Daarop kan je beroep doen om de medische kosten te financieren.
 • De formule volgens gemeen recht stelt dat vaste bedrag niet ter beschikking, maar ondersteunt alle kosten als gevolg van de verwondingen na je ongeval. Dat is voordelig, omdat het interventieplafond veel hoger ligt.

De prijs van je autoverzekering is voornamelijk afhankelijk van:

 • Je leeftijd
 • Het merk en model van je auto
 • De leeftijd van je auto
 • Het vermogen van je auto
 • Het aantal kilometers dat je ieder jaar aflegt
 • Je woonplaats
 • Het brandstofverbruik van je auto
 • Je ervaring als bestuurder

De gevolgen van een auto-ongeval kunnen zwaar doorwegen, zowel mentaal als fysiek. Doet de gedachte aan de kosten voor hospitalisatie, revalidatie of arbeidsongeschiktheid je maagzuur opborrelen? Een simulatie bij Yago is het beste medicijn!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.