Yago
My Yago

Je auto verzekeren tegen glasbreuk

 • Kom te weten hoe je glasbreuk verzekert
 • Alles over de omniumverzekering
 • Bereken je premie in 1 minuut
96%
van onze klanten beveelt ons aan
In dit artikel vertelt Yago hoe je de waarborg glasbreuk kan opnemen in je autoverzekering. Kom meer te weten over autoverzekeringen, of maak een simulatie.

Rijdend over de autosnelweg hoor je plots een schelle tik. Op klaarlichte dag zie je langzaam een sterretje verschijnen. Je voorruit is gebarsten. Maar je weet wat ze zeggen: scherven brengen geluk. Vandaag staat Yago aan je zijde, wij garanderen een waarborg voor glasbreuk of andere materiële schade aan je wagen.

Curieus naar naar het prijskaartje? Met Yago simuleer je dat in een handomdraai!

Glasbreuk: welke autoverzekering heb je nodig?

Wanneer je een autoverzekering aangaat, heb je keuze uit een reeks waarborgen. Daarmee bescherm je jezelf financieel voor bepaalde risico’s. Zo ook de waarborg glasbreuk, die dekt de schade aan je voorruit, zijruiten, achterruit en het glazen panoramadak van je auto. Enkele maatschappijen compenseren zelfs gebroken lampen of gebarsten spiegels. Overigens maakt de waarborg geen verplicht deel uit van de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering.

Bij alle verzekeraars maakt glasbreuk echter deel uit van de waarborg mini-omnium of full-omnium. Die komen tussen voor alle materiële schade aan je voertuig. Hieronder vind je een tabel die beide omniums vergelijkt:

Waarborg Mini-omnium Full-omnium
Diefstal Ja Ja
Brand Ja Ja
Glasbreuk Ja Ja
Natuurrampen Ja Ja
Botsing met een dier Ja Ja
Eigen schade Nee Ja

Autoverzekering voor een prijsje? Yago!

Met Yago kan je online een simulatie maken voor je autoverzekering. Als je gedekt wil zijn voor glasbreuk, selecteer je de waarborg mini-omnium of full-omnium.

De premie van jouw autoverzekering hangt af van verscheidene factoren. Daarbij spelen het merk en het model van je auto een rol, maar ook je gewenste dekking, het zogenaamde interventieplafond en de franchise. Het interventieplafond is de maximale tussenkomst van je verzekeraar. Als je graag een idee hebt van de verschillende prijzen, hoef je slechts enkele vragen te beantwoorden en wij zoeken voor jou een geschikte autoverzekering.

Franchise, hoe werkt dat?

Met een omniumverzekering zal je maatschappij altijd een gedeelte van de herstellingskosten terugbetalen. Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van een franchise, dat is het bedrag dat je altijd zelf zal moeten betalen bij schade. Daarvoor heb je keuze uit 3 formules:

 1. Formule met een vast bedrag
  In dat geval bestaat de franchise uit een vooraf bepaald bedrag. Wanneer de franchise vastligt op €200 en je loopt schade op voor €1000, moet je zelf €200 bekostigen. Voor de overige €800 past de verzekering bij.
 2. Formule met een vast percentage
  In dat geval ben je vrijgesteld voor een percentage van de herstellingskosten. Als je franchise 10% bedraagt bij schade voor € 1000, dan betaalt je verzekeringsmaatschappij €900 en jijzelf €100.
 3. Engelse vrijstelling
  In dat geval wordt er een grensbedrag bepaald. Als de herstellingskosten boven dat bedrag liggen, zal de maatschappij volledig tussenkomen. Alle kosten onder dat bedrag zal jij zelf betalen. Leg je jouw franchise vast op €500 en heb je schade voor €1000, dan komt de verzekeringsmaatschappij tussen voor de volledige kosten van de herstelling. Heb je echter schade voor 450€, dan zal je zelf dat bedrag moeten vereffenen.

Wat valt er nog onder een omniumverzekering?

Een omniumverzekering voorziet volgende waarborgen:

 • Diefstal
 • Glasbreuk
 • Brand
 • Natuurkrachten
 • Aanrijding met een dier
 • Materiële schade (zelf veroorzaakt - full-omnium)

Waarborg ‘diefstal’

Deze waarborg dekt:

 • Schade door diefstal of poging tot diefstal (zoals carjacking)
 • De vervanging van je sleutels
 • Herprogrammeringskosten

Waarborg ‘glasbreuk’

Deze waarborg dekt:

 • Schade aan de voor-, zij- en achterruiten van je auto
 • Schade aan het glazen panoramadak van je auto

Waarborg ‘brand’

Deze waarborg dekt:

 • Schade door vuur, een steekvlam, en explosies
 • Schade door kortsluiting
 • De kosten om je auto te blussen

Waarborg ‘natuurkrachten’

Deze waarborg dekt:

 • Schade door een storm, stenen, lawines, sneeuw, en aardbevingen
 • Schade door overstromingen, tsunami’s, en hoog water
 • Schade door vulkaanuitbarstingen

Waarborg ‘aanrijding met dieren’

Deze waarborg dekt:

 • Schade door aanrijding met een dier

Waarborg ‘materiële schade’

Deze waarborg komt enkel bij full-omnium. Ze dekt:

 • Schade door een ongeval waarbij jij in fout bent
 • Schade door het transporteren van de auto (zoals in- en uitladen)
 • Schade waarvoor niemand aansprakelijk gesteld kan worden (zoals vluchtmisdrijf of vandalisme)

De tip van Yago!

Wij raden een full-omnium aan voor elke nieuwe auto minder dan één jaar oud. Een mini-omnium is optimaal voor een auto van enkele jaren oud. Zo verzeker je de voornaamste materiële schade. Wens je ogenblikkelijk een omniumverzekering? Vul dan onze simulatie in!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.