Yago
My Yago

Een brandverzekering voor elk huis

 • Huisje, tuintje, brandverzekering!
 • Bescherm je woning tegen brand-, water- en stormschade
 • Bereken je prijs in slechts 3 minuten!
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Je bent eigenaar of huurder en wil je huis verzekeren met een brandverzekering?🛡️ Yago zorgt voor een uitstekende bescherming. We leggen het je uit 👇

Met een glimlach stap je door het portiek. Je nieuwe huis is als een droom, in een rustige wijk aan de stadsrand, met een zachtbruine deur en een tuin om in te ravotten. Voor veel mensen is zo’n huis de duurste aankoop van hun leven, laat staan dat je daar de prijs van een inboedel bij optelt. Om je kapitaal veilig te stellen, is een brandverzekering haast onmisbaar. Yago wijst je de weg naar jouw verzekering.

Brandverzekering voor je huis: de waarborgen

De Belgische wetgeving legt een minimum aan dekkingen vast dat verzekeraars moeten voorzien bij hun brandverzekering voor een huis. Dat zijn de zogenaamde basiswaarborgen.

 • Brand, explosie, implosie
 • Blikseminslag
 • Botsing van een voertuig tegen het huis
 • Aanslagen en arbeidsconflicten
 • Storm
 • Natuurrampen

Veel verzekeraars verruimen de basisverzekering die ze aanbieden met nog enkele andere waarborgen. Lees goed je contract na om te weten of jouw maatschappij je huis ook voor onderstaande schade verzekert.

 • Schade door elektra
 • Rook- en roetschade
 • Waterschade
 • Glasschade
 • Schade aan het gebouw door vandalisme of inbraak, of poging tot inbraak

Aanvullende waarborgen

Nu je weet aan welke basis je je mag verwachten, bestaan er ook nog de aanvullende waarborgen voor je huis. Die past je verzekeraar enkel toe wanneer de indirecte kosten oplopen, nadat je schade al gedekt werd door een basiswaarborg. Iedere verzekeraar reikt andere mogelijkheden aan, die vind je in de algemene voorwaarden van je brandverzekering van je huis. Je bent niet verplicht om ze op te nemen in je polis. Ze dekken verschillende indirecte kosten, zoals:

 • Reddingskosten: Dat zijn de noodzakelijke kosten om te vermijden dat je verdere schade lijdt.
 • Kosten voor tijdelijke huisvesting: Als je huis na schade tijdelijk onbewoonbaar blijft, zal je verzekering zich ontfermen over de rekening voor tijdelijk onderdak.
 • Kosten voor tijdelijke opslag: Soms heb je tijdelijk een opslagruimte nodig om een deel van je inboedel op te slaan, bijvoorbeeld tijdens renovatie. Je verzekeraar komt dan (gedeeltelijk) tussen voor deze kosten.

Optionele waarborgen

Hoewel de dekking van basiswaarborgen en aanvullende waarborgen ver reikt, heb je vaak nog keuze uit een reeks optionele waarborgen. Daarmee geniet je de meest optimale bescherming voor je huis.

 • Diefstal en vandalisme: Daarmee verzeker je een deel van de waarde van je inboedel van je huis tegen diefstal en vandalisme.
 • Inboedel: Als je je inboedel ook tegen materiële schade wil beschermen, sluit je een bijkomende inboedelverzekering af. Naast de inboedel zal er meestal ook rekening gehouden worden met eventuele waardevolle voorwerpen in de woning.
 • Familiale aansprakelijkheid: Dikwijls komt het je voordeliger uit om je familiale verzekering te combineren met je brandverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Hiervoor verkrijg je vaak namelijk extra kortingen.
 • Rechtsbijstand: Om je belangen te verdedigen bij een juridisch geschil of een minnelijke schikking te treffen, voeg je de waarborg rechtsbijstand toe aan je woningpolis. Wanneer je buurman door hem veroorzaakte schade weigert te betalen, zal deze verzekering je helpen je belangen te verdedigen.
 • Tuin: Je tuin met meubels of een zwembad ligt buiten de veilige muren van je huis. Daarom kan je bij sommige verzekeraars de extra waarborg tuin afsluiten.
 • Geparkeerd voertuig: Als je voertuig op de oprit of in de garage schade oploopt, is die gedekt met de waarborg geparkeerd voertuig.
 • Onrechtstreekse verliezen: Om onvoorziene kosten te dekken, keert je verzekeraar een aanvullend percentage uit bovenop je schadevergoeding

De prijs van je brandverzekering

Ben je benieuwd hoe de premie van de brandverzekering voor je huis berekend wordt? De formule verschilt per verzekeraar. Doorgaans hangt de prijs wel af van dezelfde factoren.

 • De franchise
 • De veiligheid van je huis
 • De vastgoedwaarde
 • De leeftijd van je huis
 • De locatie van je huis

De waarde van je huis kan je ook laten schatten door een expert, of je vult een evaluatierooster in van je verzekeringsmaatschappij. Het is immers belangrijk dat je jouw huis voor het juiste bedrag laat verzekeren, maar je kosten niet nodeloos de hoogte in jaagt.

Brandverzekering voor je huis vergelijken

Nu je ondergedompeld bent in de wereld van de brandverzekering, kan je beginnen met verzekeraars en hun aanbod te vergelijken. Doe dat correct. Een grote meerderheid heeft de neiging om zich blind te staren op de prijs van een verzekering, maar die zegt lang niet alles. Houd rekening met:

 • De waarborgen: Elke verzekeraar biedt andere waarborgen aan. Ga na dewelke aan jouw wensen voldoen. Vergelijk zeker ook de bedragen waarvoor je verzekerd bent per maatschappij. Zo betaal je zeker nooit te veel of te weinig.
 • De franchise: Wil je zelf wel extra geld ophoesten na schade?
 • De dienstverlening: Voor uitstekende klantenservice betaal je soms dat tikkeltje meer, maar het kan voor de nodige rust zorgen in chaotische tijden.
 • De prijs: Vergelijk enkele marktprijzen om zeker te zijn dat de prijs-kwaliteitverhouding naar behoren is.

Een simulatie voor je brandverzekering

Je makelaar, integraal digitaal, dat is Yago. Om je huis te verzekeren hoef je niet eens de deur uit te wandelen. Geef de kenmerken van je woning in via ons simulatieplatform, dan delen wij de meest voordelige verzekering met jou. Zo sluit jij makkelijk je brandverzekering af vanuit je warme thuis.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.