Yago ex-Seraphin
My Yago

Hoe Verzeker ik mijn Woning met de AXA Brandverzekering?

 • Alles over de AXA Brandverzekering
 • Vind een Brandverzekering in 5 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Wil je weten wat de AXA Brandverzekering dekt 🧯? Yago legt het je uit. Maak een Simulatie en Bereken je AXA Brandverzekering met Yago

Weet je niet welke verzekeringsmaatschappij je moet kiezen voor je brandverzekering? Yago legt je hier alles over de brandverzekering uit bij verschillende verzekeraars zodat jij de juiste keuze kan maken. Wil je de premie van je brandverzekering berekenen? Maak een simulatie met Yago en ontdek jouw brandverzekering!

In dit artikel geeft Yago meer uitleg over de brandverzekering van AXA. AXA is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa en biedt onder anderen woningverzekeringen aan.

Wat is de AXA Brandverzekering?

AXA biedt haar brandverzekering aan onder de naam Comfort Thuis Flex.

De 5 basisdekkingen van de AXA Brandverzekering

AXA heeft 5 basisdekkingen voor haar brandverzekering:

 • Brand, ontploffing, rook en roet.
 • Waterschade en stookolieschade.
 • Schade door diefstal en vandalisme.
 • Ruitschade.
 • Schade wegens storm, hagel, bliksem en natuurrampen.

De optionele waarborgen van de AXA Brandverzekering

Je kan de AXA brandverzekering uitbreiden met optionele waarborgen. Houd er rekening mee dat sommige van deze optionele waarborgen enkel bij een verzekeringsmakelaar afgesloten kunnen worden. AXA heeft een uitgebreid aanbod aan optionele waarborgen:

 • Diefstal en Diefstal +.
 • Zwembad (enkel via een verzekeringsmakelaar).
 • Bedrijfsverzekering (enkel via een verzekeringsmakelaar).
 • Rechtsbijstand Woning.
 • Rechtsbijstand Privéleven.
 • Personenhulp.
 • Tuin.
 • Voertuig op stalling (enkel via een verzekeringsmakelaar).
 • Onrechtstreekse verliezen (enkel via een verzekeringsmakelaar).
 • BA Privéleven.
 • Bijgebouwen.

De uitsluitingen van de AXA Brandverzekering

Elke verzekering kent waarborgen en uitsluitingen. Dit zijn de situaties waarin niet gedekt bent door de brandverzekering. Voor de AXA brandverzekering kan je alle waarborgen en uitsluitingen terugvinden in de algemene voorwaarden van het verzekeringscontract. Wij sommen hier de belangrijkste uitsluitingen voor je op:

 • Opzettelijke schade waarvan jij de veroorzaker of medeplichtige bent.
 • Gebouwen in opbouw, verbouwing of herstelling en de inboedel, tenzij deze bewoond of normaal bewoonbaar zijn.
 • De woning mag niet meer dan 180 dagen onbewoond zijn.

Wat is het verschil tussen een AXA Brandverzekering voor een Eigenaar en een AXA Brandverzekering voor een Huurder?

De AXA brandverzekering dekt de eigenaar in geval van schade aan het gebouw. Je kan ook de inhoud van je woning dekken. Zo ben je ook gedekt als je meubels schade oplopen in geval van brand of waterschade.

Als huurder is het verplicht om in Vlaanderen en Wallonië een huurdersaansprakelijkheid voor je woning af te sluiten. Deze dekking komt tussen voor de schade aan de woning en/of de gehuurde meubels waarvoor jij verantwoordelijk bent.

De Brandverzekering van AXA: Waarom een Brandverzekering Afsluiten bij een Verzekeringsmakelaar

Een verzekeringsmakelaar heeft verschillende voordelen. Ze geeft onafhankelijk advies en vertegenwoordigd de verzekerde. Daarnaast helpt een verzekeringsmakelaar met het afsluiten, het beheren en het opzeggen van al je verzekeringscontracten. Bij Yago, jouw digitale verzekeringsmakelaar, gaat dit allemaal eenvoudig online. We helpen je bij het vergelijken van verschillende brandverzekeringen en vinden de brandverzekering die het best past bij jouw behoeften.

Daarnaast biedt AXA exclusieve voordelen voor een brandverzekering die afgesloten wordt bij een verzekeringsmakelaar. Zo kan je genieten van drie extra dekkingen:

 • Water schade vie de voegen, terrassen en balkons.
 • Dekking van domotica.
 • Schade aan je pc, tablet en Tv-scherm.

Hoe doen ik een simulatie voor een Brandverzekering van AXA?

AXA is één van de partnerverzekeraars van Yago. Als je een simulatie maken van je brandverzekering wil doen kan dit eenvoudig bij ons. Wij geven je een vrijblijvende online offerte van jouw brandverzekering.

Wil jij ook jouw brandverzekering vergelijken?

Wil je deze verzekering online afsluiten? Geen probleem! Bij Yago kan je ook volledig online je verzekering afsluiten. Je kan zelfs online je documenten ondertekenen.

Heb je vragen of wil je advies voor jouw brandverzekering? Neem dan contact op met één van onze verzekeringsexperts bij Yago via 02 892 85 59 of via het e-mailadres: [email protected], Wil je liever dat één van onze adviseurs je terug belt op een moment dat jou past? Maak dan een telefonische afspraak en laat je bellen wanneer het jou past.

 

AXA biedt voordelige woningverzekeringen aan. Wil je genieten van een extra dekking? Sluit dan je AXA brandverzekering af bij een verzekeringsmakelaar als Yago. Zo geniet je van een uitgebreidere dekking voor dezelfde prijs!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.