Yago
My Yago

Je woning verzekeren met de brandverzekering van Axa

 • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
 • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
 • Simuleer je prijs in 5 minuten
97%
van onze klanten beveelt Yago aan
De brandverzekering van Axa stelt je veilig voor meer dan enkel brand. Maak je simulatie en bereken je volledig gepersonaliseerde prijs met Yago.

AXA’s blauwe logo kan je niet meer wegdenken uit het straatbeeld. Hoewel de verzekeringsgroep nog maar een 40-tal jaar functioneert onder die naam, werden de grondslagen voor het bedrijf al tweehonderd jaar geleden gelegd, en dat in Parijs. Met deze jarenlange ervaring zit je dus zeker goed. Wil je echter graag verschillende prijzen met elkaar kunnen vergelijken? Dan helpt Yago je graag verder!

AXA’s brandverzekering: de waarborgen

Zak maar zorgeloos weg in die luie zetel, want onder de naam Comfort Thuis Flex biedt AXA de comfortabelste brandverzekering aan.

Basiswaarborgen

Iedere verzekeraar biedt een pakket vaste waarborgen waarvan elke klant kan genieten. In de Comfort-deal van AXA zitten 5 basisdekkingen inbegrepen:

 1. Brandschade, schade door ontploffing en rook- en roetschade
 2. Water- en stookolieschade
 3. Diefstal en vandalisme
 4. Glasbreuk
 5. Stormschade en natuurrampen

Optionele waarborgen

Wie nog niet genoeg zekerheid heeft met het basispakket, kan kiezen uit een reeks optionele waarborgen bij AXA’s brandverzekering. Houd er rekening mee dat je sommige optionele waarborgen enkel via een verzekeringsmakelaar aangeboden worden. Die staan duidelijk aangegeven in het onderstaande aanbod:

 • Diefstal en diefstal+
 • Rechtsbijstand: Woning
 • Rechtsbijstand: Privéleven
 • Personenhulp
 • Tuin
 • Burgerlijke aansprakelijkheid: Privéleven
 • Bijgebouwen
 • Voertuig op stalling (enkel via je makelaar)
 • Onrechtstreekse verliezen (enkel via je makelaar)
 • Zwembad (enkel via je makelaar)
 • Bedrijfsverzekering (enkel via je makelaar)

Uitsluitingen: welke schade dekt AXA niet

Nu je weet wat er gedekt wordt met je polis, neem je ook best een kijkje naar wat er niet onder je AXA brandverzekering valt. Voor de volledigheid lees de algemene voorwaarden van je verzekeringscontract erop na, maar bij Yago denken we aan jouw gemak. Daarom lijsten we hieronder de de belangrijkste uitsluitingen even op:

 • Schade die jij opzettelijk hebt veroorzaakt, of waaraan jij medeplichtig.
 • Verbouwingen en herstellingen aan je woning of inboedel (tenzij het pand bewoonbaar is)
 • Een gebouw in opbouw (tenzij het pand bewoonbaar is)
 • Een woning die minder dan 180 dagen per jaar onbewoond is "

AXA’s brandverzekering: eigenaar, huurder of verhuurder

Eigenaar

In België zijn eigenaars niet verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Maar wanneer je besluit om te lenen, kan AXA je verplichten om een verzekering nemen. Zo begrenst de bank het risico dat jij je lening niet kan terugbetalen. Naast het gebouw zelf heb je de optie om ook je inboedel te verzekeren in geval van schade.

Verhuurder

Eigenaars zijn de enigen vrijgesteld van verplichtingen. Als je in Vlaanderen besluit om op de markt een pand te huur aan te bieden, is een brandverzekering vereist. Zo geniet je bescherming als ze jou omwille van je gebouw aansprakelijk stellen voor schade aan derden. Verhuurders kunnen net als iedereen optionele waarborgen laten optekenen in hun polis.

Huurder

De overheid verplicht Vlaamse huurders om zich te dekken met een brandverzekering, en dat is geen toeval. Met de huurdersaansprakelijkheid is de verhuurder beschermd voor alle schade die jij als huurder veroorzaakt. Op die manier blijft de waarde van diens eigendom gegarandeerd. Net als je huisbaas krijg je van AXA de optie om enkele bijkomende waarborgen vast te leggen in je contract.

Yago: het genot van een makelaar

Een makelaar maakt je het leven eenvoudig. Ze vertegenwoordigt je ten allen tijde en heeft onafhankelijk advies op overschot. Heb je een helpende hand nodig bij het afsluiten en opzeggen van je contract? Klop even aan bij je verzekeringsmakelaar. Wacht eens even? Bij Yago hoef je zelfs niet aan te kloppen. Een klik op je linkermuisknop en je scrolt zonder moeite door al je verzekeringen. Of gebruik je liever je smartphone om brandverzekeringen te vergelijken? Een ding staat vast, met Yago alleen maar profijt!

Yago en AXA: doe je voordeel!

AXA is één van de partnerverzekeraars van Yago. Daarnaast biedt AXA exclusieve voordelen voor een brandverzekering die afgesloten wordt bij een verzekeringsmakelaar. Wil je weten wat die extra dekkingen inhouden? Kom dan wat dichterbij. Yago: serieus amoureus! (Wat verzekeringen betreft natuurlijk.) Eigenlijk hoef je enkel onze simulatie in te vullen...

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.