Yago
My Yago

De 'Top Woning' brandverzekering van BNP Paribas Fortis

 • Huisje, tuintje, brandverzekering!
 • De brandverzekering van BNP Paribas Fortis toegelicht
 • Bereken je prijs in 5 minuten met Yago
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
BNP Paribas Fortis biedt vele producten aan. Een hiervan is de Top Woning brandverzekering voor zowel huurders als eigenaars, die ervoor zorgt dat uw woning en inboedel verzekerd zijn tegen risico's. Yago verduidelijkt alle details. 🏠

Met Fortis draagt BNP Paribas kracht in haar naam. De bank doet die naam alle eer aan, want je wilt natuurlijk dat je brandverzekering tiptop in orde is. Fortis geeft je de top, want haar brandverzekering kreeg het label Top Woning. Maar waar blijft de tip? Die geeft Yago. BNP Paribas Fortis mag dan wel een betrouwbare speler zijn op de verzekeringsmarkt, met Yago vergelijk je een heleboel verzekeringen met één klik op onderstaande knop. Probeer het vooral zelf!

BNP Paribas Fortis’ brandverzekering voor eigenaars

Als je jouw eigendom veilig wilt stellen, dan sluit je best een brandverzekering af. Fortis’ brandverzekering voor eigenaars biedt 24/7 bijstand en dekt schade in geval van:

 • Brand, explosie, implosie en blikseminslag
 • Storm, hagel en natuurrampen
 • Elektriciteitsstoring
 • Waterschade en stookolieschade (incl. lekdetectie)
 • Vandalisme en poging tot diefstal
 • Glasbreuk

Voel je je nog niet veilig genoeg? Dan breid je de basiswaarborgen uit met enkele aanvullingen, zoals de waarborg diefstal, rechtsbijstand of tuinschade.

BNP Paribas Fortis’ brandverzekering voor huurders

Een brandverzekering zou geen verzekering zijn zonder dat huurders er ook gebruik van kunnen maken. Omdat de basiswaarborgen al vallen onder het contract van je huisbaas, komt de huurdersverzekering van Fortis tussen voor je huurdersaansprakelijkheid en je inboedel.

Let op!

De aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor iedere huurder in Vlaanderen en Wallonië. Maar daarmee geniet je nog geen bescherming voor alle omstandigheden. Het pakket optionele waarborgen biedt soelaas voor diefstal of rechtsbijstand.

De brandverzekering van Fortis voor verhuurders

Als verhuurder is het ook belangrijk je gebouw te verzekeren. Dit kan met de Top Woning voor verhuurders van Fortis. Dit dekt de schade aan jouw gebouw. Net zoals de brandverzekering van Fortis voor eigenaars. Maar je bent niet gedekt voor de normale kosten die je kan oplopen met een verhuurder zoals het verven van een woning enz.

Voor de Fortis brandverzekering voor verhuurders kan je ook de optionele waarborg afstand van verhaal afsluiten (meestal in overeenstemming met de huurder). In dit geval zal de verzekeraar geen verhaal halen bij je huurder voor de geleden schade. Jij komt hiervoor tussen, maar je kan daarvoor wel een toeslag vragen op de huurprijs.

Uitzonderingen op de brandverzekering van BNP Paribas Fortis

In sommige gevallen is een bemiddeling met je verzekeraar uitgesloten. In die situaties ben je niet gedekt voor de schade en zal je zelf voor de kosten moeten opdraaien. De waarborgen met hun uitzonderingen kan je altijd consulteren in de in de algemene voorwaarden van je verzekeringsproduct. Onze experts maken voor jou de balans op van de belangrijkste uitsluitingen:

 • Opzettelijke schade door de verzekerde
 • Schade aan een bouwvallig gebouw of een gebouw dat voor sloop bedoeld was
 • Schade aan motorrijtuigen zoals auto's, scooters en motors
 • Schade door de niet-naleving van een clausule van het contract

Simulatie, revelatie, Yago!

Zoals een kleermaker versteld ook BNP Paribas Fortis haar Top Woning-verzekering op maat. Om de prijs van je brandverzekering te achterhalen kan je naar haar website surfen en de vragenlijst invullen. Je ontvangt de offerte per telefoon of ter plaatse in een kantoor.

Heb je nog niet besloten bij welke verzekeraar je jouw contract wilt ondertekenen? Dan is een simulatie bij Yago een strategische zet. Dan krijg je niet één offerte voorgeschoteld, maar iedere aanbieding van onze partners die aan jouw wensen voldoet. Een onafhankelijke makelaar met objectief en transparant advies is de droom van iedere verzekeringnemer. Klinkt dat bekend? Bij ons wel, en dan nog eens 100% digitaal ook! Verbrand je vingers niet aan nodeloze offertes en kies voor vertrouwen. Kies voor Yago.

 

Huurder, eigenaar of verhuurder? Bij BNP Paribas Fortis kan je terecht voor het afsluiten van een brandverzekering. Bij Yago kan je eenvoudig, snel en veilig terecht voor een volledig digitale woningverzekering. Onze experts staan steeds voor je klaar, zowel bij vragen als bij schade!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.