Yago
My Yago

Wat dekt de waarborg onrechtstreekse verliezen?

  • Huisje, tuintje, brandverzekering!
  • De dekking onrechtstreekse verliezen uitgelegd
  • Bereken je prijs in 5 minuten met Yago
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Onrechtstreekse verliezen? Dat is een moeilijk woord voor de indirecte kosten die je hebt ten gevolge van schade. Hieronder vallen o.a. telefoonkosten en verplaatsingskosten gelinkt aan het schadegeval. Yago legt je alle details uit!

Schade brengt al snel een prijzig sneeuwbaleffect op gang. Dat begint met een telefoontje hier en daar, en al gauw ben je verplicht extra dagen vrijaf te nemen om je zaken te regelen. Daarom geeft de waarborg ‘onrechtstreekse verliezen’ een extra financieel zetje.

Wat dekt de waarborg ‘onrechtstreekse verliezen’?

Na een schadegeval kunnen de bijkomende kosten zich opstapelen, zonder dat je die op voorhand had kunnen voorzien. Meestal krijg je daarvoor 10% extra bovenop je schadevergoeding, het maximale bedrag staat vermeld in je polis. Je hoeft de gemaakte uitgaven niet te kunnen bewijzen.

Wat dekt ‘onrechtstreekse verliezen’ niet?

Voor sommige kosten komen andere waarborgen al tussen. Als je die hebt afgesloten, hoef je daarvoor geen beroep te doen op de onrechtstreekse verliezen. Denk aan:

Hoeveel bedraagt je franchise?

De meerderheid van de verzekeraars hanteert een franchise (ook: vrijstelling). Dat bedrag trekt ze af van je schadevergoeding inclusief onrechtstreekse verliezen. Dat deel van de schade zal je zelf moeten bekostigen. Er bestaan drie types franchise:

  • Vast bedrag: Dat bedrag wordt op voorhand vastgelegd en bij schade betaal je die som zelf. De kosten die hoger liggen dan het vast bedrag keert de verzekeringsmaatschappij uit.
  • Percentage: Daarbij omvat je franchise een percentage van je vergoeding. Het waarde van je vrijstelling hangt bijgevolg af van het bedrag van je schadevergoeding.
  • Engelse vrijstelling: Op het eerste zicht lijkt deze formule op de eerste. Maar bij de Engelse vrijstelling wordt de schadevergoeding volledig uitgekeerd als de kosten boven het afgesproken bedrag liggen. Alle kosten daaronder betaal je zelf. Vanzelfsprekend ligt het grensbedrag bij deze formule hoger dan bij het eerste type.

Hopla, opnieuw wat druk van je schouders. Maar daarvoor moet je eerst een brandverzekering afsluiten, hé. Ondervind het gemak van Yago en maak meteen je simulatie, een heuse digitale revolutie! Onze experts garanderen je de juiste keuze, galant én transparant.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 14 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. đŸ’ȘđŸ’Ș👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. IntuĂŻtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuĂŻtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.