Yago
My Yago

De spannendste motorwedstrijden die je niet mag missen in 2024

  • Motorverzekering offerte in 1 minuut
  • Alle informatie over de wedstrijden om naar te kijken in 2024
97%
van onze klanten beveelt Yago aan

Uw Yago-makelaar heeft de spannendste wedstrijden voor u geselecteerd om op uw kalender te markeren. Hoe dan ook, voor alle liefhebbers van tweewielers belooft 2024 een veelbewogen jaar te worden. Bereid je voor op onvergetelijke momenten van snelheid, uithoudingsvermogen en avontuur!

Moto GP - Het pure snelheidskampioenschap

Logo MotoGP

MotoGP, het summum van motorracen, belooft weer een opwindend seizoen te worden. De competitie begon op 8 maart in Qatar en eindigt op 17 november in Valencia, Spanje.

Met in totaal 21 races verspreid over het hele jaar krijgen fans hun adrenalinefix met gemiddeld 3 races per maand.


Het kampioenschap is verdeeld in 3 grote categorieën, die elk een unieke show bieden dankzij hun eigen technische specificaties:

Moto3 Moto2 MotoGP
Prototype onderstel Prototype onderstel Prototype onderstel
Eencilinder 3 cilinders 4 cilinders
250cc 765cc 1000cc
60 CV 140 CV 250 CV
245 km/h 295 km/h 350 km/h


Wil je meer weten over de regels en advies over motorrijden in het algemeen? Bekijk onze speciale motorblog!

De Dakar Rally - Voor liefhebbers van avontuur

Logo Dakar

Historisch gezien zit deze race vol onvergetelijke momenten en sensatie. De race werd in 1978 georganiseerd door de Franse rallyrijder Thierry Sabine, begon op 26 december 1978 op de Place du Trocadéro in Parijs en eindigde op 14 januari 1979 in Dakar, Senegal.

De Dakar wordt beschouwd als een van de meest veeleisende en legendarische rally's ter wereld en blijft sinds de verhuizing naar Saoedi-Arabië in 2020 avontuurlijke geesten en rallyliefhebbers boeien.

De editie van 2024, die van 5 tot en met 19 januari werd verreden, toonde opnieuw de nauwgezetheid en toewijding die nodig zijn om het meest onvoorspelbare terrein en de meest natuurlijke uitdagingen die Saoedi-Arabië te bieden heeft, te bedwingen.

Parcours Dakar

De deelnemers voerden een felle strijd om de overwinning in verschillende categorieën, zoals :

  • Motoren
  • Quad
  • Auto’s (inclusief categorieën Ultimate en Challenger)
  • SSV (side-by-side voertuigen)
  • Vrachtwagens (klassieke auto's en vrachtwagens)
  • Classic (klassieke auto's en vrachtwagens)

Elk van deze categorieën vertegenwoordigt een uniek aspect van de wedstrijd en benadrukt de diversiteit aan vaardigheden en strategieën die nodig zijn om de Saoedische woestijn te bedwingen:

De Amerikaan Ricky Brabec (Honda) won zijn 2e Dakar Rally, in een tijd van 51H30'08; in 2020 werd hij de 1e Amerikaan die de wedstrijd won. Hij blijft geschiedenis schrijven met deze welverdiende overwinning.

Ricky Brabec


De 24 Heures Moto - Endurance in zijn puurste vorm

Logo 24 Heures Motos

De 24 Heures Moto, die van 18 tot en met 21 april 2024 wordt gehouden, is een belangrijk evenement in de wereld van het motorrijden, dat zich onderscheidt door zijn buitengewone uithoudingsvermogen.

Deze wedstrijd, die wordt gehouden op het Bugatti-circuit in Le Mans (Frankrijk), een locatie met een rijke geschiedenis, viert zijn 47ᵉ editie en blijft een opmerkelijk aantal toeschouwers trekken, met meer dan 80.000 toeschouwers per jaar.

De wedstrijd onderscheidt zich door zijn unieke eisen, waarbij niet alleen de prestaties van de motoren worden benadrukt, maar ook het uithoudingsvermogen, de strategie en de teamcohesie van de deelnemers.

Elk team kan zijn 3 rijders naar believen laten rouleren, want de race duurt 24 uur en dat is een fysieke prestatie, zelfs met de meest rigoureuze voorbereiding! In tegenstelling tot andere pure snelheidswedstrijden vereist de 24 Heures Moto een strategische aanpak en een rigoureuze fysieke en mentale voorbereiding. Deze uithoudingsuitdaging is een levend bewijs van de passie en toewijding van de teams en rijders aan de wereld van het motorrijden.


Wil je je motor of ander voertuig verzekeren? Vraag een gratis offerte aan op ons platform en een deskundige motoradviseur belt je zo snel mogelijk terug!

Auteur van het artikel

Guillaume Baraud
Verzekeringsexpert bij Yago

Guillaume is tekstschrijver en is opgeleid in verzekeringsproducten.

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al 23.000+ klanten!

In 2024, 97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Hélène

7 oktober 2021
Met de aankoop van mijn nieuwe motor heb ik de prijzen van de verschillende verzekeringen vergeleken. Yago was de meest competitieve verzekeraar. Niet alleen is de online gebruikerservaring vrij goed, maar bovendien wordt ook alle ingevoerde informatie vastgelegd en belt een medewerker je vrijwel direct terwijl hij jouw 'dossier' kent. Ze zijn professioneel, snel, vriendelijk en ze begrijpen motorrijders! Tot nu toe ben ik helemaal tevreden!

Etienne

4 mei 2022
Ik heb mijn motorverzekering bij Yago genomen want na vergelijking met verschillende grote verzekeringsmaatschappijen hebben ze de meest complete en de meest concurrerende verzekering gezien de prijs. Ik raad de producten zeker aan.

Sébastien

23 februari 2022
Vriendelijk, professioneel en zeer efficiënt personeel. Ik heb aan het eind van de ochtend mijn motorverzekering afgesloten en de garage had de volgende dag het kenteken ontvangen. Bedankt en tot snel voor andere verzekeringen.

Sarah

20 oktober 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Yan

22 maart 2022
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.