Yago
My Yago

Je BMW verzekeren: waar moet je op letten?

 • Alles over de autoverzekering voor je BMW
 • Alle waarborgen toegelicht
 • Bereken je premie in enkele minuten
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Sta je op de uitkijk voor een BMW autoverzekering? Yago helpt je bij het vinden van de beste keuze. Dan rijd je zo verzekerd rond.

Iedere grapjas kent wel een creatieve betekenis van de afkorting BMW. Hoe dan ook, het letterwoord BMW staat echt voor ‘Bayerische Motoren Werke’, hét synoniem van Duitse elegantie eersteklas. Een auto met aanzien verdient een verzekering van de bovenste plank. In dit artikel helpt Yago jou de verzekering te vinden die jouw fonkelende klasbak eer aandoet.

Hoe bepaalt je verzekeraar de premie van je BMW-verzekering?

Het is volkomen normaal dat jouw autopremie niet dezelfde zal zijn als die van de mensen in je omgeving. Elke verzekeringsmaatschappij hanteert namelijk haar eigen formules om die premie te berekenen. Hieronder vind je een lijst met de voornaamste factoren waar de verzekeraar jouw tarief op baseert:

 • Je leeftijd
 • De leeftijd van je BMW
 • Het model van je BMW
 • Het vermogen van je BMW
 • Het aantal jaarlijkse kilometers
 • Je ervaring als bestuurder
 • Je woonplaats
 • Je gewenste waarborgen

Houdt je budget goed in de gaten als je je waarborgen gaat uitkiezen. Neem de tijd om na te kijken welke dekking jij het geld waard vindt. Niet iedere waarborg staat in voor dezelfde bescherming. Hieronder vind je een lijst die alle mogelijkheden even voor je opsomt. Als je al een plan in je achterhoofd hebt, kan je rechtstreeks een simulatie maken.

Vind de waarborg naar jouw noden

Het merendeel van de verzekeraars biedt een scala van 5 opties aan. Elk van die waarborgen beschermt je tegen een bepaald risico. Houdt er rekening mee dat een autoverzekering allesbehalve vrijblijvend is, want de Belgische wetgever legt minimumvereisten op.

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Als slachtoffer is het belangrijk om vergoed te worden voor geleden schade. Om ervoor te zorgen dat dat altijd gebeurt, is de burgerlijke aansprakelijkheid verplicht. De BA is de enige vereiste autoverzekering in België. Daarmee dek je alle schade die je met je voertuig aan anderen toebrengt.

Omnium

Bij Yago hechten we belang aan jouw bescherming. Daarom raden wij aan om bovenop je BA ook een omniumverzekering af te sluiten. Op die manier is bij een ongeval niet enkel de schade van je tegenpartij verzekerd, maar ook de materiële schade aan jouw eigen auto. Je gaat er best vanuit dat je keuze zal hebben tussen twee opties. Ten eerste heb je de kleine omnium (ook: mini-omnium). Die dekt de materiële schade aan jouw voertuig waar jij zelf niet verantwoordelijk voor bent. De grote omnium (ook: full-omnium) daarentegen dekt ook de schade aan je auto die je zelf hebt veroorzaakt. Dat geldt ook als jij - in fout - aansprakelijk bent voor het ongeval. Je kan slechts een grote omnium afsluiten voor een nieuwe wagen of een wagen van minder dan één jaar oud. Iedere verzekeraar geeft haar eigen draai aan de naam van de verzekering, maar bovenstaande benamingen zijn het meest gangbaar voor een omnium.

Rechtsbijstand

Om recht te hebben op juridische ondersteuning na een ongeval, sluit je bij je verzekering de rechtsbijstand af. Die vergoed de kosten van de minnelijke schikking, of andere gerechtskosten.

Bestuurdersverzekering

Natuurlijk wil je er ook voor zorgen dat de lichamelijke letsels die je als bestuurder oploopt, gewaarborgd zijn. In dat geval komt een bestuurdersverzekering tussen voor de zorgkosten ten gevolg van het ongeval.

Pechbijstand

Pech komt nooit gelegen. Gelukkig kan iedere tegenslag verholpen worden. Wanneer je graag de hulpdiensten tegemoet ziet komen als je onderweg aan de kant staat, dan kan het nooit kwaad om de waarborg pechverhelping toe te voegen aan je polis.

Heb je jouw voorkeuren vastgelegd?

‘s Werelds kortste geschiedenis van BMW

In 1916 fuseren twee vliegtuigfabrikanten om samen het bedrijf Bayerische Flugzeug Werke op te richten. Pas twaalf jaar later rolt het eerste automodel van de Duitse band. Als leverancier van klasse en kwaliteit kende BMW haar aandeel in de productie van oorlogsvoertuigen tijdens de twee wereldoorlogen. Daarna ging het snel voor het bedrijf. Nadat Mini en Rolls-Royce als dochterondernemingen werden binnengehaald, was BMW aanzienlijke tijd marktleider in klassewagens. Zozeer dat BMW in 2021 de kroon spande op de Belgische automarkt als meest verkochte merk van het jaar. Ook in de autosport gooit het bedrijf hoge ogen. Daarmee onderschrijven ze hun samenspel van snelheid, elegantie en functionaliteit.

Simuleer je BMW-verzekering met Yago

Ben je op zoek naar advies of een vertrouwenspartner op lange termijn? Dan zit je bij Yago wel goed. Anders dan een directe verzekeraar treedt Yago op als bemiddelaar. Wij houden jouw hoofd koel na een ongeval. Maar Yago doet meer dan dat. Als digitale verzekeringsmakelaar vergelijken wij onafgebroken de prijzen van verschillende verzekeraars, zodat wij jou een gepersonaliseerde én betaalbare autoverzekering kunnen garanderen. Verder kan je bij Yago al je verzekeringen combineren, waarna we jou onze kortingen toespelen. Onze experts staan je van harte te woord. Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies? Laat hieronder jouw gegevens achter.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.