Yago
My Yago

Vergelijk je verzekering per automerk

 • Vind een autoverzekering voor ieder merk
 • Bereken je premie in enkele klikken
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Met Yago vergelijk je je verzekering per automerk. Zo stel je gemakkelijk de verzekering samen die het best bij je past.

Zie je door de garage de auto’s niet meer? Iedere dag lijkt er wel een automerk aan zijn opmars bezig. Met Tesla vlieg je al naar de maan, maar misschien is een merk om langs de supermarkt te rijden al voldoende. Ga je voor een model van over de oceaan of kies je voor makelij oud en vertrouwd?

Misschien ben jij wel de keuzekoning, gewoon op zoek naar een verzekering? Yago voorziet een royaal aanbod aan autoverzekeringen voor ieder merk. Maak een online simulatie, onze experts staan je graag te woord!

Automerken: België in cijfers

In augustus 2021 telde België 5.927.912 ingeschreven personenwagens (statbel.fgov.be), verdeeld over meer dan 65 verschillende automerken. Zijn de Belgen kieskeurig? Hieronder vind je enkele van de voornaamste automerken:

Die auto’s draaien al een tijdje mee in het circuit. Febiac publiceert ieder jaar cijfers voor nieuwe ingeschreven auto's. In 2021 liet de automarkt een daling van wel 30% optekenen ten opzichte van twee jaar voordien. 383.123 Belgen schreven een auto in bij het DIV-register. De koplopers vind je in onderstaande lijst:

 1. BMW
 2. Volkswagen
 3. Peugeot
 4. Audi
 5. Mercedes
 6. Renault
 7. Citroën
 8. Opel
 9. Skoda
 10. Toyota

Op ieder automerk past een verzekering

Volkswagen en Peugeot maken al jaren deel uit van de top, de Duitse klasse van BMW prijkt voor het eerst in de geschiedenis bovenaan zo’n lijst. Als je niet meeloopt met de massa, niet getreurd. Yago heeft een verzekering voor alle merken. Ben je al dat papierwerk beu? Ga even naar ons platform, maak je simulatie en stuur de noodzakelijke documenten op. Meer hoef je niet te doen, wij zorgen voor de rest.

De invloed van het automerk op je verzekeringspremie

Hieronder staan de factoren opgelijst die invloed hebben op je verzekeringspremie. De keuze van je auto speelt wel degelijk een rol.

 • Je leeftijd: Hoe ouder je bent, des te goedkoper je premie
 • Je adres: Hoe meer verkeer in jouw omgeving, des te duurder je premie
 • Het vermogen van je auto: Hoe lager het vermogen, des te goedkoper de premie.
 • De cataloguswaarde van je auto
 • De gebruikswijze van je auto: Professioneel gebruikt zorgt voor een hogere premie
 • De afstand die je jaarlijks aflegt: Hoe korter de afstand, des te goedkoper de premie
 • Je schadeverleden: Hoe meer schadeverleden, des te hoger de premie.
 • De betalingstermijn: Een gespreide betaling komt met een meerkost

Wie is Yago?

Laat je door de lijst niet afschrikken! Heb je lang gespaard om die glimmende klassebak aan je voordeur te zien staan? Yago zorgt ervoor dat ook je verzekering binnen het budget past. Als eerste makelaar in België bieden wij onze diensten digitaal aan. Wij vergelijken al onze aanbiedingen tot we jou onafhankelijk en objectief van een gepersonaliseerde autoverzekering kunnen voorzien. Bij ons kan je eveneens verzekeringen combineren, waarmee je een hoop geld bespaart. Maak gauw je simulatie, en wordt het zelf gewaar! Yago, de makelaar op maat.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.