Yago ex-Seraphin
My Yago

Vergelijk je verzekering per automerk

 • Vind een autoverzekering voor ieder merk
 • Bereken je premie in enkele klikken
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Met Yago vergelijk je je verzekering per automerk. Zo stel je gemakkelijk de verzekering samen die het best bij je past.

Zie je door de garage de auto’s niet meer? Iedere dag lijkt er wel een automerk aan zijn opmars bezig. Met Tesla vlieg je al naar de maan, maar misschien is een merk om langs de supermarkt te rijden al voldoende. Ga je voor een model van over de oceaan of kies je voor makelij oud en vertrouwd?

Misschien ben jij wel de keuzekoning, gewoon op zoek naar een verzekering? Yago voorziet een royaal aanbod aan autoverzekeringen voor ieder merk. Maak een online simulatie, onze experts staan je graag te woord!

Automerken: België in cijfers

In augustus 2021 telde België 5.927.912 ingeschreven personenwagens (statbel.fgov.be), verdeeld over meer dan 65 verschillende automerken. Zijn de Belgen kieskeurig? Hieronder vind je enkele van de voornaamste automerken:

Die auto’s draaien al een tijdje mee in het circuit. Febiac publiceert ieder jaar cijfers voor nieuwe ingeschreven auto's. In 2021 liet de automarkt een daling van wel 30% optekenen ten opzichte van twee jaar voordien. 383.123 Belgen schreven een auto in bij het DIV-register. De koplopers vind je in onderstaande lijst:

 1. BMW
 2. Volkswagen
 3. Peugeot
 4. Audi
 5. Mercedes
 6. Renault
 7. Citroën
 8. Opel
 9. Skoda
 10. Toyota

Op ieder automerk past een verzekering

Volkswagen en Peugeot maken al jaren deel uit van de top, de Duitse klasse van BMW prijkt voor het eerst in de geschiedenis bovenaan zo’n lijst. Als je niet meeloopt met de massa, niet getreurd. Yago heeft een verzekering voor alle merken. Ben je al dat papierwerk beu? Ga even naar ons platform, maak je simulatie en stuur de noodzakelijke documenten op. Meer hoef je niet te doen, wij zorgen voor de rest.

De invloed van het automerk op je verzekeringspremie

Hieronder staan de factoren opgelijst die invloed hebben op je verzekeringspremie. De keuze van je auto speelt wel degelijk een rol.

 • Je leeftijd: Hoe ouder je bent, des te goedkoper je premie
 • Je adres: Hoe meer verkeer in jouw omgeving, des te duurder je premie
 • Het vermogen van je auto: Hoe lager het vermogen, des te goedkoper de premie.
 • De cataloguswaarde van je auto
 • De gebruikswijze van je auto: Professioneel gebruikt zorgt voor een hogere premie
 • De afstand die je jaarlijks aflegt: Hoe korter de afstand, des te goedkoper de premie
 • Je schadeverleden: Hoe meer schadeverleden, des te hoger de premie.
 • De betalingstermijn: Een gespreide betaling komt met een meerkost

Wie is Yago?

Laat je door de lijst niet afschrikken! Heb je lang gespaard om die glimmende klassebak aan je voordeur te zien staan? Yago zorgt ervoor dat ook je verzekering binnen het budget past. Als eerste makelaar in België bieden wij onze diensten digitaal aan. Wij vergelijken al onze aanbiedingen tot we jou onafhankelijk en objectief van een gepersonaliseerde autoverzekering kunnen voorzien. Bij ons kan je eveneens verzekeringen combineren, waarmee je een hoop geld bespaart. Maak gauw je simulatie, en wordt het zelf gewaar! Yago, de makelaar op maat.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.