Yago
My Yago

Hoe verzeker jij jouw Peugeot?

  • Alles over de autoverzekering voor je Peugeot
  • Waarborgen op maat
  • Bereken je premie in enkele klikken
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Alle informatie over de autoverzekering voor je Peugeot vind je hier. Maak onmiddellijk een simulatie en kom te weten wat dat kost!

Van de koning van de jungle naar de koning van de autoweg. De leeuw van Peugeot gromt overal. Sinds 1810 weerspiegelt de kracht van de leeuw het ambitiegehalte van het Peugeot-imperium. Wat startte als een kleine auto-onderneming, werd een icoon tussen de automerken, met Citroën als dochterbedrijf. Niet enkel is Peugeot één van de oudste automerken in Europa, ze is ook een van de grootste. Wil je jouw klauwen zetten in een autoverzekering voor je stukje Franse finesse? Jouw prooi vind je bij Yago. Bij ons ontvang je met één simulatie een reeks offertes van verscheide verzekeraars. Ondervind het gemak van een digitale makelaar!

Wat bepaalt de premie van Peugeot-verzekeringen?

Niet iedereen die een verzekering wil afsluiten, krijgt hetzelfde aanbod voorgeschoteld. Je premie hangt namelijk af van enkele factoren:

  • Je leeftijd
  • De leeftijd van je Peugeot
  • Het model van je Peugeot
  • Het aantal jaarlijkse kilometers
  • Je ervaring als bestuurder
  • Je woonplaats
  • Je gekozen waarborgen

Welke waarborgen kies je?

Voor je een autoverzekering afsluit, moet je heel goed nadenken over wat je precies verzekerd wilt zien. Dat gaat van het wettelijk minimum tot je eigen materiële schade of lichamelijke letsels. De meeste verzekeraars voorzien een waaier van 5 hoofdwaarborgen waaruit je kan kiezen.

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Ten eerste moet iedere verzekeraar een BA-verzekering aanbieden, omdat die nu eenmaal verplicht is in België. De burgerlijke aansprakelijkheid zorgt ervoor dat de slachtoffer van een ongeval steeds vergoed worden. Wanneer jij in fout een ongeluk veroorzaakt, zal je BA de tegenpartij een schadevergoeding uitbetalen. Deze verzekering is de enige vereiste verzekering in België.

Omnium

Ten tweede kan je een omniumverzekering selecteren. Daarmee verzeker je niet enkel het voertuig van derden die betrokken zijn bij een ongeval, maar ook de materiële schade aan je eigen voertuig. Meestal heb je twee opties waaruit je kan kiezen, de naam verschilt bij iedere verzekeraar. De kleine of mini-omnium komt tussen voor glasbreuk, brand, natuurkrachten, diefstal of een aanrijding met een dier. Onder de grote of full-omnium valt ook de materiële schade die door jezelf of die door vandalisme werd veroorzaakt. Je kan slechts een full-omniumverzekering aangaan voor een (nieuwe) auto van minder dan één jaar oud.

Rechtsbijstand

Deze waarborg verdedigt je belangen als bestuurder. Moeten er gerechtelijke stappen ondernomen worden? De rechtsbijstand neemt het contact met de verzekeraar van de tegenpartij op zich. Daarnaast dekt ze de kosten bij een geschil, de onderhandelingen na een ongeval, een minnelijke schikking, en alles wat daarbij aansluit.

Bestuurdersverzekering

Zoals de naam al aangeeft, dekt deze waarborg de lichamelijk letsels van de bestuurder. Heb je medische kosten, zie je jouw inkomen wegslinken door arbeidsongeschiktheid of is er sprake van een overlijden? De bestuurdersverzekering vergoedt de kosten, ook als je in fout bent.

Pechbijstand

Deze waarborg zal de kosten dekken als je autopech hebt. Ze komt tussen voor de pechverhelping, het takelen naar een garage en in sommige gevallen voor een vervangwagen.

Waar sluit je de autoverzekering voor je Peugeot af?

Alsof het koninkrijk van de Peugeot-leeuw nog niet groot genoeg is, bieden ze zelf ook autoverzekeringen via PSA zelf. Daarnaast kan je voor je Peugeot ook een verzekeringscontract ondertekenen bij een bank-verzekeraar, een directe verzekeraar, of - zoals Yago - een verzekeringsmakelaar.

Bank-verzekeraars en directe verzekeraars werken zonder bemiddelaar. Je hebt onmiddellijk contact met het bedrijf dat jouw verzekering regelt, zonder tussenpersoon. Dat kan een voordeel lijken, maar schijn bedriegt. Bij Yago draaien we het perspectief graag even voor je om. Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar werken we samen met een heleboel verzekeraars. Dat stelt ons in staat om neutraal advies over alle mogelijke autoverzekeringen voor je Peugeot. Geen verkooppraatjes dus! Wij vergelijken in alle rust de opties en koppelen terug met het aanbod dat het best aansluit bij jouw profiel. Alsof dat nog niet alles is, kunnen wij ook aan het onderhandelen slaan met de verzekeraar, waardoor we je het voordeligste tarief kunnen garanderen.

Hoe simuleer je de prijs van je verzekering?

In principe kan je rechtstreeks contact opnemen met PSA via de Peugeot-dealers op de website van Peugeot, dat gaat snel en efficiënt. Wil je echter het maximum uit je investering halen? Dan raden wij aan om te starten met een vergelijking van alle aanbiedingen op de markt. Omdat dat niet zo handig werkt, heeft Yago een simulatieplatform ontwikkelt. Met één simulatie ontvang je een offerte van al onze partners. Sluit je naast je autoverzekering nog andere verzekering af bij ons, dan kan je dingen naar korting! Gegarandeerd een een verzekering op maat. Hé, waar wacht je nog op? Onze experts bijten niet!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.