Yago
My Yago

Een verzekering voor je Renault? Dat doe je zo!

 • Alles over een autoverzekering voor je Renault
 • Alle waarborgen uitgelicht
 • Bereken je premie en vergelijk
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2023
Zoek niet langer naar een autoverzekering voor jouw Renault. Met Yago verzeker je elk merk en ieder model! Maak nu een simulatie voor je Clio, je Espace, of misschien wel je Twingo.

Gemaakt in la douce France rollen de auto’s van Renault even zacht als de Franse r. De betrouwbare Clio, een Espace voor het gezin, de compacte Mégane, of een Twingo voor in ‘t stad, iedereen heeft dat geruite logo wel eens zien passeren langs het raam. Zelfs tijdens een uitstapje naar het platteland zou je een tractor van het merk kunnen spotten. Wie weet stak je wel de oceaan over met een ruisende vliegtuigmotor van Renault. Zij verzorgt jouw vervoer ter land en in de lucht, Yago verzorgt jouw verzekering.

Bepaal de premie van je Renault-verzekering

Het is volkomen normaal dat jouw autopremie niet dezelfde zal zijn als die van de mensen in je omgeving. Elke verzekeringsmaatschappij hanteert namelijk haar eigen formules om die premie te berekenen. Hieronder vind je een lijst met de voornaamste factoren waar de verzekeraar jouw tarief op baseert:

 • Je leeftijd
 • De leeftijd van je Renault
 • Het model van je Renault
 • Het vermogen van je Renault
 • Het aantal jaarlijkse kilometers
 • Je woonplaats
 • Je gekozen waarborgen
 • Je ervaring als bestuurder

Houd daarnaast je budget in het achterhoofd wanneer je jouw waarborgen uitkiest. Ga even na in welke dekking jij wilt investeren, want niet elke waarborg biedt dezelfde bescherming. De lijst in volgende paragraaf somt alle mogelijkheden voor je op. Weet je al welke waarborg jou aanspreekt?

Vind de waarborg die bij je past

Meestal kan je kiezen uit een vijftal waarborgen als je een autoverzekering afsluit. Iedere waarborg beschermt je tegen een mogelijk risico. Let wel dat een verzekering niet vrijblijvend is, dus houdt er rekening mee dat er minimumvereisten zijn.

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

De BA-waarborg dekt de schade die je aan het voertuig van derden veroorzaakt. Zoals hierboven reeds vermeld, verplicht de Belgische wetgever deze verzekering. De BA is de enige verplichte autoverzekering in België, om ervoor te zorgen dat slachtoffers van een verkeersongeval altijd de gepaste vergoeding ontvangen.

Omnium

Een omniumverzekering neem je als je naast de schade aan derden ook jouw eigen materiële schade beschermd wilt zien. Daarbij zijn twee opties gebruikelijk: zo dekt de mini-omnium (ook: kleine omnium) de materiële schade die anderen aan jouw voertuig toebrengen. Daarbovenop dekt de full-omnium (ook: grote omnium) de schade aan je auto die je zelf veroorzaakt. Dat laatste geldt ook voor de schade indien jij - in fout - verantwoordelijk bent voor een ongeluk. Een full-omnium kan je slechts afsluiten voor een (nieuwe) auto van maximaal één jaar oud.

Rechtsbijstand

Als je bij gerechtelijke onenigheid na een ongeval graag recht hebt op juridische ondersteuning, dan sluit je een waarborg rechtsbijstand af. Daarmee worden de kosten vergoed bij een geschil over aansprakelijkheid, een minnelijke schikking of andere gerechtskosten.

Bestuurdersverzekering

De lichamelijke schade van de bestuurder waarborg je met de bestuurdersverzekering. Die betaalt de zorgkosten terug als gevolg van het ongeval.

Pechbijstand

Als je onderweg met pech aan de kant van de baan staat, en je wil geholpen worden, dan kan het geen kwaad om de waarborg pechbijstand af te sluiten.

Renaults geschiedenis

Renault begon in 1899 als het familiebedrijf van de gebroeders Renault. Zij ontwierpen toen een vernieuwde versie van de versnellingsbak en konden zich pioniers van de auto-industrie noemen. Niet veel later barstten er twee wereldoorlogen los. In hun fabriek, verscholen in de schaduw van Parijs, produceerden de broers talloze gevechtsvoertuigen waarmee ze mee hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van Europa. Van betrouwbare auto’s gesproken, enkele decennia later staat Renault in de top 3 van meest verkochte auto's in België. Vooral de Renault Clio geniet populariteit.

Een simulatie van je Renault-verzekering

Yuzzu is Renaults vertrouwenspartner op gebied van verzekeringen, maar dan mis je de voordelen van een makelaar zoals Yago. Met één simulatie ontvang je bij Yago een offerte van al onze verzekeringspartners. Zo blijft de keuze niet beperkt. Kunnen we je overtuigen om naast je autoverzekering ook een andere verzekeringen af te sluiten bij ons, dan kan je serieuze kortingen scoren. Durf jij het aan, digitale verzekeringen? Neem al vast wat voorsprong en start met Yago’s simulatie.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.