Yago
My Yago

Een verzekering voor jouw Volkswagen

 • Alles over een autoverzekering voor je Volkswagen
 • Alle waarborgen uitgelicht
 • Bereken je premie in enkele klikken
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Zoek je de autoverzekering die het best past je Volkswagen? Bij Yago ben je aan het juiste adres. Vergelijk onmiddellijk onze prijzen, en simuleer je verzekering.

Velen dopen hem tot patserwagen, maar als één van de bestverkochte auto’s wereldwijd biedt de Volkswagen Golf zo veel meer dan dat. Zowel de hatchback, de stationwagen, de cabriolet en de SUV krijgen het Golf-etiket opgekleefd. In de jaren ‘30 veroverde Volkswagen de markt, zodat iedere burger zich klasse op vier wielen kon aanschaffen. Verscheidenheid is hun handelsmerk. De fabrikant toont zich fan van sporten met een club, want naast de Golf prijkt ook de Polo in hun toonzaal. Wie herinnert zich nog de dagen dat de Kever alle straten opkleurde? Laat het duidelijk wezen, met Volkswagen is Duitse duurzaamheid verzekerd. Maar wie verzekert je Volkswagen? Yago natuurlijk!

Maak gauw een simulatie voor je autoverzekering, of lees hieronder waar je best rekening mee houdt.

Bereken de verzekeringspremie van je Volkswagen

Jouw premie zal niet dezelfde zijn als die van je buren, je vrienden of je partner. En dat is volstrekt normaal. Iedere verzekeringsmaatschappij gebruikt haar eigen formule om je premie te berekenen. Onderstaande factoren tonen de voornaamste richtlijn waar je verzekeringspremie van afhangt:

 • Je leeftijd
 • De leeftijd van je Volkswagen
 • Het model van je Volkswagen
 • Het vermogen van je Volkswagen
 • Het aantal jaarlijkse kilometers
 • Je woonplaats
 • Je gewenste waarborgen
 • Je ervaring als bestuurder

Daarnaast speelt je budget een dominante rol. Niet iedere autowaarborg biedt dezelfde bescherming. Ga na welke dekking jij belangrijk vindt en hoeveel je daaraan wilt spenderen. In de volgende alinea vind je een lijst die de mogelijke waarborgen voor je autoverzekering opsomt. Heb je al een keuze gemaakt?

De waarborgen van je Volkswagen-verzekering

Sluit je een autoverzekering af, dan heb je meestal keuze uit een vijftal waarborgen. Stuk voor stuk beschermen ze je tegen bepaalde risico’s. Houdt er rekening mee dat een waarborg verplicht kan zijn.

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Deze waarborg komt tussen voor alle schade die je aan derden berokkent. De Belgische wetgeving verplicht de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Zo krijgen slachtoffers na een ongeval altijd de vergoeding waar ze recht op hebben. De BA is de enige verplichte autoverzekering in België.

Omnium

Als je jouw eigen materiële schade ook graag verzekerd ziet, neem je best een omniumverzekering bovenop je BA. Doorgaans zijn daarbij twee opties gangbaar: enerzijds de kleine of mini-omnium die alle materiële schade dekt die anderen toebrengen aan jouw voertuig, anderzijds de grote of full-omnium die de ook de schade aan je auto dekt waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Onder de full-optie valt ook de schade wanneer jij in fout een ongeluk veroorzaakt.

Rechtsbijstand

Volgt er na een ongeluk gerechtelijke onenigheid, dan heb je met de rechtsbijstand recht op juridische ondersteuning. Dat gaat van een geschil over aansprakelijkheid, tot een minnelijke schikking of louter de gerechtskosten.

Bestuurdersverzekering

Naast een verzekerde auto, wil je misschien ook de lichamelijke schade van de bestuurder waarborgen. Overweeg dan de bestuurdersverzekering, daarmee krijg je de zorgkosten als gevolg van het ongeval terugbetaald.

Pechbijstand

Als je geholpen wilt worden wanneer je in panne staat, dan is de pechbijstand nooit een slecht idee.

Een vleugje Volkswagen-geschiedenis

Volkswagen ontstond in 1937, naar een idee van ingenieurs Ferdinand Porsche en Josef Ganz. Volgens hen had de middenklasse een auto nodig: betaalbaar, driepersoons en met een snelheid van 100km/u. Zo werd de Volkswagen geboren. In 1940 rolde de eerste auto van de band in Wolfsburg. Sindsdien is Volkswagen steevast één van de populairste automerken van Europa. In 2019 was hun Golf het meest verkochte model dat door België ronkte.

Simuleer de verzekering van je Volkswagen

Je rijdt rond met Duitse klasse, maar verzekeren doe je je best met Belgische kwaliteit. En wie levert die nu beter dan Yago? In samenwerking met Actel (P&V Verzekeringen) biedt Volkswagen zelf verzekeringen aan. Dat is een manier om die dierbare Golf te verzekeren, maar dan loop je heel wat financieel voordeel mis. Bij Yago ontvang je met één simulatie een offerte van al onze partners. Als we je overtuigen om meerdere verzekeringen bij ons af te sluiten, dan krijg je behoorlijke korting. Durf jij een poging te wagen? Dan kan je starten met onze simulatie in te vullen. Zo ervaar je zelf de wonderen van een digitale makelaar!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.