Yago
My Yago
navigation-menu

Wie zijn de verschillende Autoverzekeringsmaatschappijen in België

  • Je Autoverzekering berekenen
  • Alles weten over de Autoverzekering
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
🔎 Zoek je een Verzekeringsmaatschappij voor je Auto? Wil je weten welke Autoverzekering je moet kiezen? Bereken met Yago je autoverzekering!

Heb je een nieuwe auto gekocht en wil je de verschillende verzekeringsmaatschappijen in België vergelijken? Of ben je op zoek naar een betere verzekering voor je auto? Je kan met Yago je autoverzekering berekenen voor verschillende verzekeringsmaatschappijen in België.

 

In dit artikel vind je uitleg over de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast geven we je enkele adviezen om een goede keuze te maken

De Verzekeringsmaatschappijen in België voor een Auto: Alle Autoverzekeringen Op Een Rij

Er zijn in België verschillende verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen aanbieden. Yago is een digitale verzekeringsmakelaar en werkt samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kan ze voor iedere klant een autoverzekering op maat vinden! Hieronder vind je een lijst met de verschillende verzekeringsmaatschappijen die je in België kan vinden en die een autoverzekering aanbieden:

Sommige van deze verzekeraars zijn echte pioniers in verzekeringen. Anderen, zoals Yago, zijn gloednieuwe start-ups die vernieuwing proberen te brengen in de wereld van autoverzekeringen. De meeste maatschappijen hebben autoverzekeringen voor zowel particulieren als zelfstandigen.

Vind nu met Yago een autoverzekering die bij je past!

Welke Verzekeringsmaatschappij kan ik Kiezen voor mijn Auto ? : 5 Adviezen van Yago

Als je een verzekeringsmaatschappij zoekt voor je auto, is natuurlijk de prijs van de autoverzekering belangrijk. Echter wil je ook een autoverzekering die jouw kosten goed dekt. Daarom geeft Yago 5 tips voor het kiezen van een autoverzekering die aan jouw behoeften voldoet.

1. Vergelijk Welke Autoverzekering bij jouw Behoeften past

Wat zijn je behoeften? Wil je enkel in orde zijn volgens de wetgeving? Dan heb je enkel een burgerlijke aansprakelijkheid nodig. Of wil je ook beschermd zijn als bestuurder in het verkeer? Dan zal een burgerlijke aansprakelijkheid gecombineerd met een bestuurdersverzekering het best bij je passen.

Je moet zelf kiezen waarvoor je beschermd wil zijn. Bespreek met je verzekeringsmakelaar Yago waarvoor je jezelf wil beschermen en zij geeft jouw advies over welke waarborgen het best bij je passen. Yago helpt je een autoverzekering te vinden op maat en af te sluiten.

2. Vergelijk Welke Autoverzekering bij jouw Budget past

Hoeveel ben je bereid uit te geven aan je autoverzekering? Het helpt een bedrag in je hoofd te hebben met eventueel een marge dat je wil besteden aan je autoverzekering.

Wil je een autoverzekering die je goed beschermt zonder teveel te betalen? Yago zal die voor je vinden!

3. Vergelijk de Waarborgen van verschillende Autoverzekeringen

Niet alle waarborgen zijn gelijk. Er bestaan "all risk" verzekeringen die niet alle risico's dekken. Bekijk de algemene voorwaarden van de polis voordat je de verzekering afsluit. In de algemene voorwaarden zijn alle voorwaarden en waarborgen verwerkt. Het klinkt vermoeiend maar het is de moeite waard om een goede autoverzekering te kiezen. Sommige verzekeraars zijn slim genoeg om verschillende clausules zo te formuleren dat ze misleidend kunnen zijn voor de klant. Lees dus zeker de algemene voorwaarden goed door voordat je een waarborg afsluit.

Yago vindt het belangrijk transparant te zijn in al haar verzekeringen. Twijfel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over één van onze aanbiedingen. We zijn per mail bereikbaar op [email protected] of telefonsich via +32 896 26 02. Een adviseur van Yago zal al je vragen beantwoorden en een deskundig advies geven over onze verzekeringen.

4. Vergelijk Welke Autoverzekering bij je past aan de hand van de aangeboden Diensten

Elke verzekeraar werkt op zijn eigen manier. Sommige verzekeraars hebben meer oor voor de klant dan anderen. Dit is ook het voordeel van een verzekeringsmakelaar. Bij Yago vinden wij het belangrijk om de klanten te helpen bij elke stap van de verzekering. Zowel tijdens het afsluiten van een polis, als in geval van schadebeheer.

Soms kost een autoverzekering enkele euro's meer, maar bespaart het op lange termijn honderden euro's omwille van de hulp van een verzekeraar of verzekeringsmakelaar.

Bij Yago zijn wij zowel per mail als per telefoon beschikbaar om je te helpen met je autoverzekering. Yago streeft naar de kwaliteit van haar dienstverlening en transparantie in haar verzekeringen.

5. Vergelijk welke Autoverzekering bij je past aan de hand van de Premie

Soms hechten klanten te veel waarde aan de prijs van de autoverzekering. Echter mag dit niet het enige criterium zijn die je keuze zal bepalen. Het beste verzekeringscontract combineert de beste bescherming aan de beste prijs.

Top 10 Autoverzekeringen

Het is onmogelijk een objectieve top 10 van autoverzekeringen samen te stellen. Je kan wel je eigen top 10 samen stellen afhankelijk van de waarborgen van de autoverzekering die je wil, de prijs van de autoverzekering, de persoonlijke ervaring met de verzekeraar, enz. We kunnen je wel een samenvatting betreft het marktaandeel van de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hou er echter wel rekening mee dat het marktaandeel in de loop van de tijd verandert.

Verzekeringsmaatschappij marktaandeel
AXA 19.54%
AG Insurance 15.01%
Ethias 10.92%
Baloise 10.09%
KBC 9.88%
P&V 7.74%
Belfius 6.12%
Allianz 3.88%
Fidea 1.99%
Athora 1.97%

Bron: Assuralia 2018

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.