Yago
My Yago
navigation-menu

Hoe vind ik een Brandvezekering voor mijn huis?

 • De Brandverzekering voor een Huis
 • Bereken je Brandverzekering in een paar klikken!
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
🛡️ Wil je jouw huis beschermen tegen verschillende schade zoals brand, waterschade, storm, diefstal, ...? Bereken de Prijs van jouw Brandverzekering

Heb je een nieuw huis gekocht? Of wil je van verzekeraar veranderen? Yago geeft hier meer uitleg over de brandverzekering voor jouw woning! Het is immers belangrijk je woning goed te verzekeren tegen de mogelijke risico's die je loopt.

Met Yago kan je online een simulatie maken voor je brandverzekering. Bij Yago zijn wij van mening dat je enkel de juiste brandverzekering kan vinden door verschillende brandverzekeringen te vergelijken.

 

In dit artikel geven we meer uitleg over de brandverzekering voor je huis uit, waaronder:

      
 • De verschillende waarborgen van een brandverzekering.
 •     
 • De prijs van een Brandverzekering.
 •     
 • Hoe je brandverzekeringen vergelijkt.

Wat dekt de Brandverzekering van mijn huis?

Een brandverzekering bestaat uit verschillende waarborgen. Zo heb je de basiswaarborgen die je huis tegen verschillende risico's beschermen. De aanvullende waarborgen die indirecte kosten dekken als je schade oploopt aan je huis, en de optionele waarborgen die je de kans geven je dekking verder uit te breiden voor andere risico's.

Wat zijn de basiswaarborgen voor een Brandverzekering van een Huis?

Wettelijk zijn er bepaalde basiswaarborgen vastgelegd voor elke brandverzekering. Maar de meeste verzekeringsmaatschappijen bieden extra waarborgen aan in hun basisdekking. De basiswaarborgen voor elke brandverzekering zijn:

 • Brand.
 • Blikseminslag.
 • Ontploffing.
 • Implosie.
 • Botsing van een voertuig tegen het huis.
 • Het neerstorten van een luchtvaartuig of schade door voorwerpen.
 • Aanslagen en conflicten.
 • Storm.
 • Natuurrampen.

De meeste verzekeraars kiezen ervoor de brandverzekering voor een huis verder uit te breiden met de volgende waarborgen:

 • Schade door elektra.
 • Rook- en roetschade.
 • Waterschade.
 • Glasschade.
 • Schade aan het gebouw door vandalisme of inbraak, of poging tot inbraak.

Het is belangrijk om goed je verzekeringscontract na te lezen om te weten of je met de brandverzekering ook voor deze waarborgen gedekt bent.

De aanvullende waarborgen van een Brandverzekering voor een Huis

Een brandverzekering biedt ook vaak aanvullende waarborgen aan. Deze aanvullende waarborgen zijn enkel van kracht na schade dat gedekt wordt door een basiswaarborg. Ze komen tussen voor verschillende indirecte kosten zoals:

 • Reddingskosten: Dit zijn de kosten die noodzakelijk zijn om verdere schade te vermijden. Kosten m.b.t. afbraak
 • Kosten voor tijdelijke huisvestiging: Dit kan nodig zijn als je huis tijdelijk onbewoonbaar is.
 • Kosten voor een tijdelijke opslag: Soms kan het voorkomen dat je een tijdelijk opslag nodig hebt om bepaalde goederen uit je huis op te slaan, bijvoorbeeld tijdens renovatie.

Deze waarborgen zijn niet verplicht. Ze verschillen tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. In de algemene voorwaarden van je brandverzekering voor je huis vind je alle waarborgen en uitsluitingen van een brandverzekering.

De optionele waarborgen van een Brandverzekering voor een Huis

De meeste verzekeraars bieden ook optionele waarborgen aan. Deze kan je opnemen in je verzekeringscontract om zo je huis uitgebreider te beschermen. Zo heb je:

 • Diefstal en vandalisme: Om de inhoud van je woning tegen diefstal en vandalisme te verzekeren.
 • Inboedel: De basiswaarborgen komen enkel tussen voor materiële schade aan je gebouw. Met een inboedelverzekering kan je ook de inhoud van je woning beschermen.
 • Familiale aansprakelijkheid: Wil je ook een familiale verzekering afsluiten? Het is vaak goedkoper om je familiale verzekering met je brandverzekering bij één verzekeringsmaatschappij te combineren.
 • Rechtsbijstand na brand: Deze optionele waarborg komt tussen om je belangen te verdedigen als je schade aan je woning hebt opgelopen.
 • Tuin: Sommige verzekeringsmaatschappijen voorzien een optionele waarborg om ook je tuinmeubels, tuinhuis, zwembad, enz. te beschermen.
 • Geparkeerd voertuig: Een voertuig op de oprit of in de garage kan ook schade oplopen. Deze optionele waarborg komt tussen voor de schade aan het voertuig.
 • Indirecte verliezen: Deze waarborg geeft je een extra percentage van je schadevergoeding die je telefoon of verplaatsing dekt.

De Brandverzekering van een Huis Vergelijken

Wij vinden het belangrijk de brandverzekeringen van verschillende verzekeraars te vergelijken. Dit is volgens ons immers de enige manier om de juiste brandverzekering te kiezen.

Het is wel belangrijk dat je de brandverzekering juist vergelijkt. De meeste mensen hebben de neiging om eerst naar de prijs van een brandverzekering te kijken. Maar de prijs zegt lang niet alles. Om een verzekering te vergelijken moet je vooral letten op:

 • De waarborgen: De waarborgen zijn de risico's waarvoor je gedekt bent. Niet elke verzekeraar biedt dezelfde waarborgen aan. Het is belangrijk deze te vergelijken zodat je zeker bent dat je gedekt wordt voor de risico's waartegen jij je woning wenst te beschermen.
 • De prijs: Je wil natuurlijk jouw woning goed verzekeren. Je wil niet teveel betalen voor een brandverzekering maar wel voor het juiste bedrag verzekerd worden.
 • De vrijstelling: De prijs van een franchise kan ook een rol spelen in bij het vergelijken van je brandverzekeringen.
 • De dienstverlening: Soms kan het voordelig zijn om iets meer te betalen om van een goede klantenservice gebruik te maken. Een verzekeraar die een goede dienstverlening aanbiedt kan achteraf een grote winst zijn.

Hoe maak ik een Simulatie voor mijn Brandverzekering?

Yago geeft je niet enkel uitleg over de verschillende brandverzekeringen. Je kan bij ons ook een simulatie maken voor de brandverzekering van je huis. Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar werken wij samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Zo kunnen wij een neutraal advies geven over de verschillende brandverzekeringen en een verzekering zoeken die bij jouw behoeften en je woning past.

De simulatie zelf eenvoudig. Vul de noodzakelijke gegevens in en onze simulator berekent voor jou de voordeligste verzekeraar. Heb je vragen? Geen probleem! Je kan rekenen op de hulp van onze verzekeringsexperts. Wij begeleiden je in jouw zoektocht naar een brandverzekering voor je huis.

Wil je het ook proberen?

De Brandverzekering voor een Huis: Wat bepaalt de Prijs?

Met onze simulator kan je de exacte prijs berekenen van je brandverzekering. Ben je benieuwd hoe wij deze berekenen? De formule verschilt tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen maar in het algemeen is de premie van een brandverzekering voor een huis afhankelijke van verschillende factoren:

 • Het bedrag van de vrijstelling.
 • De veiligheid van je huis.
 • De waarde van jouw huis en de goederen.
 • De leeftijd van je huis en de staat waarin het zich bevindt.
 • De locatie van je huis.

Wij schatten de waarde van je woning aan de hand van de inhoud (in m³). Je kan ook de waarde van je woning door een expert laten schatten, of een evaluatierooster invullen van de verzekeringsmaatschappij. Het is immers belangrijk dat je het huis voor het juiste bedrag laat verzekeren maar ook weer niet teveel betaald voor je brandverzekering.

 

Met Yago kan je eenvoudig een simulatie maken voor de brandverzekering van je woning. Je krijgt van ons een offerte zonder aankoop verplichting. Daarnaast kan je genieten van het deskundige advies van een onafhankelijk verzekeringsmakelaar. Met Yago vind je brandverzekering die bij jouw budget en huis past!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Verzekeringsexpert bij Yago

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.