Yago
My Yago
navigation-menu

Wat dekt de Brandverzekering van Fortis?

 • Alles over de Fortis Brandverzekering
 • Maak een Simulatie voor je Brandverzekering in 5 minuten
96%
van onze klanten bevelen ons aan nadat ze een schadegeval hebben gehad
Wil je meer weten over de Fortis Brandverzekering 🧯? Yago legt je hier aller uit over de Brandverzekering van BNP Paribas-Fortis!

Ben je op zoek naar de juiste brandverzekering? Yago raad je aan de verschillende brandverzekeringen te vergelijken voordat je een verzekering afsluit. Yago legt je alle verschillende van de verschijdende verzekeringsmaatschappijen uit. Wil je de prijs berekenen voor jouw brandverzekering? Dan kan je eenvoudig online een simulatie maken met Yago om jouw ideale brandverzekering te vinden!

De brandverzekering van Fortis is een verzekering die in samenwerking met AG Insurance wordt afgesloten. AG Insurance is de directe verzekeraar van BNP Paribas Fortis. In dit artikel vind je onze analyse van de BNP Paribas Fortis brandverzekering.

De 3 verschillende Brandverzekeringen van Fortis

Fortis heeft haar brandverzekering Top Woning genoemd. Er bestaan drie verschillende formules voor de brandverzekering bij BNP Paribas Fortis:

 • Top woning voor huurders.
 • Top Woning voor eigenaars.
 • Top woning voor verhuurders.

De Fortis Brandverzekering voor Huurders

De brandverzekering voor huurders bij fortis bestaat uit verschillende waarborgen. Ze komt tussen voor:

 • De huurdersaansprakelijkheid.
 • De inboedel.

Wil je de dekking verder uitbreiden? Dan kan je met Fortis de optionele waarborgen diefstal en rechtsbijstand afsluiten.

De tarieven van de Top Woning verzekering van Fortis zijn op maat. Voor de prijs kan je een simulatie maken op de website van BNP Paribas Fortis.

 

In Vlaanderen en Wallonië is het voor elke huurder verplicht een huurdersaansprakelijkheid af te sluiten. Dit is nog niet het geval in Brussel. De verhuurder mag wel vragen een huurdersaansprakelijkheid af te sluiten voor de woning.

De Brandverzekering van Fortis voor Eigenaars

Heb je zelf een woning waarin je woont die je wilt verzekeren? Dit is ook mogelijk bij Fortis. De brandverzekering van BNP Paribas voor eigenaars dekt schade in geval van:

 • Brand, explosie, implosie, bliksem, storm, hagel, elektriciteitstoring.
 • Natuurrampen zoals overstroming (ook het overlopen van publieke rioleringen), aardverschuivingen, enz.
 • Waterschade en stookolieschade (incl. lekdetectie).
 • Beschadiging door vandalisme of poging tot diefstal.
 • Glasbreuk.
 • Schade aan derden door je woning of je inboedel.
 • 24/24 bijstand.

Je kan deze basiswaarborgen verder uitbreiden met een optie voor diefstal, rechtsbijstand en tuinschade.

De Brandverzekering van Fortis voor Verhuurders

Als verhuurder is het ook belangrijk je gebouw te verzekeren. Dit kan met de Top Woning voor verhuurders van Fortis. Dit dekt de schade aan jouw gebouw. Net zoals de brandverzekering van Fortis voor eigenaars. Maar je bent niet gedekt voor de normale kosten die je kan oplopen met een verhuurder zoals het verven van een woning enz.

Voor de Fortis brandverzekering voor verhuurders kan je ook de optionele waarborg afstand van verhaal afsluiten. In dit geval zal de verzekeraar geen verhaal halen bij je huurder voor de geleden schade.

De uitsluitingen van de Fortis Brandverzekering

Bij elke verzekering zijn er waarborgen en uitsluitingen. Dit zijn de situaties waarin je wel of niet gedekt wordt door de verzekeraar. Je kan alle waarborgen en uitsluitingen altijd terug vinden in de algemene voorwaarden van het verzekeringsproduct. De voornaamste uitsluitingen voor de brandverzekering van Fortis zijn:

 • Opzettelijke schade door de verzekerde.
 • Schade aan een bouwvallig gebouw of een gebouw dat voor sloop bedoeld was.
 • Schade aan motorrijtuigen zoals auto's, scooters en motors.
 • Schade door de niet-naleving van een clausule van het contract.

Fortis Brandverzekering Simulatie

Je kan een simulatie maken voor de brandverzekering van Fortis via de website van BNP Paribas Fortis. Hiervoor moet je een aantal vragen beantwoorden waarna je een offerte ontvangt. Je zal de offerte telefonisch of in een agentschap moeten bevestigen als je deze wilt afsluiten.

Wil je een offerte vergelijken met een andere maatschappij? Dan kan je met Yago een simulatie maken voor jouw brandverzekering. Wij werken als onafhankelijk verzekeringsmakelaar met verschillende verzekeringsmaatschappijen samen. Zo kunnen wij met jou op zoek gaan naar een brandverzekering op maat. Weet je niet welke verzekering het best bij je past? Dan kan je altijd aanspraak maken op het advies van onze verzekeringsexperts. Zij zullen je begeleiden in je zoektocht naar de juiste brandverzekering.

Je kan bij Yago niet enkel een simulatie maken voor je offerte online. Je kan deze brandverzekering ook online afsluiten. Je hoeft niet meer naar een kantoor te gaan. Je kan zelfs eenvoudig je documenten online ondertekenen.

Wil je ook jouw brandverzekering vergelijken?

 

Ben je huurder, eigenaar of verhuurder? Je kan bij BNP Paribas Fortis een brandverzekering voor jouw woning afsluiten.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Verzekeringsexpert bij Yago

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 Maart 2021
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door.
💪💪👋👋

Ann

7 Juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 November 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 September 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 Augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 0ktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯%

Damien

30 Novembre 2021
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 Februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 Oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 Novembre 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

19 Janvier 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.