Yago
My Yago

De brandverzekering van Vivium

 • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
 • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
 • Simuleer je prijs in 5 minuten
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Met de brandverzekering van Vivium ben je goed verzekerd voor alle basiswaarborgen, en heb je verschillende mogelijkheden om je bescherming uit te bereiden.

Vivium houdt één adagium voor ogen in hun langetermijnvisie: de mens hoort centraal te staan. We horen je al denken, waar zit de makelaar in die gedachte? Die zorgt net voor de verbintenis met de klant, en dat gelooft ook Vivium. Zo’n netwerk aan verzekeraars vergewist je meteen ook van een royale hoeveelheid aan expertise. Yago toont zich dus de uitgelezen partner om haar klanten te informeren over Vivium!

De basiswaarborgen van de Vivium brandverzekering

Onder de toepasselijke naam VIVIUM Woning, schuift Vivium haar brandverzekering naar voren. In het basispacket van de verzekering zitten een hele reeks waarborgen die zowel betrekking hebben op je inboedel als op het gebouw zelf. We horen je al denken: wat als ik nu een vakantiehuisje huur of mijn kind zijn intrek neemt op kot? Ook dan staat Vivium voor je klaar. Hier een kort overzicht van alle basisdekkingen:

 • Brand-, rook- en roetschade
 • Blikseminslag en explosie
 • Botsing van een auto tegen de gevel van je woning
 • Storm, hagel en sneeuw
 • Natuurrampen
 • (Poging tot) diefstal en vandalisme
 • Schade door een elektrische storing
 • Schade door arbeidsconflicten en aanslagen
 • Glasbreuk
 • Waterschade
 • Stookolieschade
 • Burgerlijke aansprakelijkheid
 • Geschil met derden

De optionele waarborgen

Het is ook mogelijk optionele waarborgen af te sluiten, om je woning nog beter te beschermen:

 • Onrechtstreekse verliezen
  Bovenop je de vastgelegde vergoeding, geniet je van een extra 10%. Die mag je gebruiken om nevenschade of bijkomende kosten te betalen, zoals transport, expertise of een uit de hand gelopen telefoonrekening.

 • Rechtsbijstand
  Kom je tegenover derden te staan in de rechtszaal of wil je liever een minnelijke schikking treffen? Vivium compenseert dergelijke kosten tot wel €50.000.

 • Diefstal en vandalisme m.b.t. de inboedel
  Zat er een dief of vandaal aan je geliefkoosde spullen? Reken maar op een vergoeding van Vivium.

Doe je voordeel: verzekeringspakketten

Wie combineert komt altijd goedkoper uit. Dat geldt ook voor de brandverzekering van Vivium. Om jou kosten te besparen biedt de verzekeraar drie mogelijke pakketten aan, waarin niet enkel de waarborgen vervat zitten, maar ook andere aantrekkelijke aanvullingen.

 • Pakket Woning Plus
  Met dit pakket geniet je van de standaardbescherming. Maar het zou geen pluspakket zijn als het geen gewin met zich meebracht. Zo is het interventieplafond van je basiswaarborgen verhoogd en de inboedel van je kelder wordt beschermd, net zoals je multimediaschermen.

 • Pakket Tuin
  In je tuin prijkt niet enkel die prachtige pelouse. Ook je tuinmeubels, planten, serre of zwembad verdienen de nodige aandacht. Als die schade ondervinden en je hebt het ‘Pakket Tuin’ lopen, dan mag je uitgaan van een vergoeding.

 • Pakket Diefstal Plus
  Om de emotionele leed na diefstal wat in te dijken, kan je met het Diefstal Plus-pakket het interventieplafond van de waarborg diefstal doen stijgen.

De algemene voorwaarden en uitsluitingen

De algemene voorwaarden van je brandverzekering, niemand neemt die lijst ooit door. Toch raden we dat te stelligste aan. In die lijst staat namelijk beschreven wanneer je een vergoeding mag verwachten, maar ook bij welke schadegevallen je helemaal niet op een terugbetaling moet hopen. Om je een houvast te geven voordat je het document erbij neemt, hebben onze experts alvast de Viviums belangrijkste uitsluitingen opgesomd:

 • Schade vanwege een onverwarmde woning in een periode van vorst
 • Schade vanwege grondwater
 • Schade vanwege condensatie en vocht
 • Schade aan de inhoud van je carport (indien door door storm veroorzaakt)
 • Schade ontstaan voordat je de betreffende waarborg hebt afgesloten

Yago, je rots in de branding

Behoor je tot de groep jonge wolven of de rijpe karakters, op een brandverzekering van Yago kan je altijd vertrouwen. Wij spitten ons aanbod tot de bodem uit en vergelijken ons aanbod integraal, om net dat snuifje persoonlijkheid toe te voegen aan je autoverzekering. Objectief, onafhankelijk, maar bovenal digitaal: verzeker je daar maar van met de ideale simulatie!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.