Yago ex-Seraphin
My Yago

Is glasbreuk gedekt door je brandverzekering?

 • Alles over de brandverzekering
 • Maak een simulatie en vind de juiste brandverzekering
96%
van onze klanten beveelt ons aan

Ben je benieuwd of glasbreuk ook gedekt wordt door je brandverzekering? Het is een belangrijk onderdeel van de verzekering, gezien de kosten van een gebroken raam hoog kunnen oplopen, zeker als je glazen deuren hebt. Yago biedt brandverzekeringen aan waarbij glasbreuk ook gedekt wordt.

Wat is gedekt door de waarborg glasbreuk?

Een brandverzekering bestaat uit verschillende waarborgen. Ze heeft basiswaarborgen die verplicht zijn voor elke brandverzekering. Zo ben je met elke brandverzekering gedekt voor schade door brand, explosie, implosie, bliksem, sneeuwdruk, hagel en natuurrampen.

Elke verzekeringsmaatschappij biedt daarnaast nog andere beschermingen in hun brandverzekering. Dit zijn aanvullende waarborgen en deze zijn verschillend tussen de verzekeringsmaatschappijen. Het is dus belangrijk goed je verzekeringscontract te lezen als je wilt weten of je voor glasbreuk gedekt bent.

Afhankelijk van je verzekeringscontract is glasbreuk gedekt voor:

 • Glazen deuren
 • Ramen
 • Glazen schuifdeuren
 • Glazen tussenwanden
 • Spiegels
 • Glazen tafels
 • Glas van het fornuis
 • Glazen kookeiland
 • Aquarium
 • Televisieschermen

Wat moet je doen na glasbreuk?

Wil je weten hoe je beroep kan doen op je brandverzekering voor glasbreuk? Hieronder vind je in enkele stappen de procedure terug om je glasbreuk aan te geven bij de verzekeringsmaatschappij:

 • Neem foto's van de schadegeval.
 • Verwittig je verzekeringsmaatschappij of je verzekeringsmakelaar en geef de schade aan.
 • Laat een offerte maken door een vakman of door een erkende deskundige van de verzekeringsmaatschappij.
 • Geef de offerte door aan de verzekeringsmaatschappij.
 • Als de verzekeringsmaatschappij akkoord gaat met de offerte, kan je het glas laten herstellen.

Bij Yago, jouw digitale makelaar, gaat dit zeer eenvoudig. Je kan je verzekeringscontracten en je schadeaangifte beheren via een persoonlijk account.

Ben je altijd gedekt door glasbreuk?

Glasbreuk is geen basiswaarborg. Echter voorzien veel brandverzekeringen deze waarborg wel. De uitgebreidheid van de glasbreuk waarborg verschilt tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Lees altijd goed je verzekeringscontract als je wilt weten waarvoor je gedekt bent.

Glasbreuk verzekering AXA

AXA biedt verschillende formules aan voor een brandverzekering. In elke formule is een waarborg glasbreuk inbegrepen. Alsook een waarborg die beschermd voor breuk in de ramen. De waarborg komt wel onder enkele voorwaarden. Glasbreuk wordt niet gedekt als het veroorzaakt is door fout gebruik, wegens normaal gebruik of slecht onderhoud.

Als je computer-en televisieschermen wil verzekeren met een woningverzekering, kan je het beste een woonverzekering flex afsluiten. Deze komt naast schermen ook tussen voor isolerend glas.

Glasbreuk verzekering Vivium

De brandverzekering van Vivium voorziet in het verzekeringscontract ook een waarborg glasbreuk. Ze komt naast een gebroken venster tussen voor schade aan doorzichtige en doorschijnende plastic panelen, condensatie van isolerende beglazing, breken van zonnepanelen en zonnecollectoren en schade aan vitro-keramische of inductie kookplaten.

Als je een woning pakket plus afsluit, ben je ook gedekt voor schade aan glasramen, sanitaire voorzieningen en schade aan een televisie- of computerscherm alsook andere schermen van multimedia met een scherm kleiner dan 11 inch.

Glasbreuk verzekering AG Insurance

Het pakket 'top woning' van AG Insurance bevat ook een waarborg glasbreuk. Ze dekt naast glasbreuk ook schade aan spiegels, vitro-keramische kookplaten, televisieschermen en zonnepanelen.

Glasbreuk verzekering Fidea

De brandverzekering van Fidea dekt glasbreuk zonder meerkosten. Het breken en barsten van glas, spiegels, transparante platen, isolerend glas, sanitair, schermen, kookplaten en aquaria wordt gedekt.
Let op: Schermen worden gedekt behalve de schermen van draagbare apparaten zoals je telefoon en je laptop.

Glasbreuk verzekering Allianz

Bij Allianz is glasschade ook inbegrepen in de brandverzekering. Ze komt daarnaast ook tussen voor glazen meubels, zonnepanelen en glasschade aan de kookplaat.

En wat met de vrijstelling?

Je moet in je verzekeringscontract niet enkel letten op de dekking maar ook op de prijs van een de franchise (of vrijstelling). Hoe hoger de vrijstelling, hoe meer jij zelf moet betalen voor de glasschade. Hoe lager de franchise, hoe duurder het voor jou zal zijn de dekking af te sluiten.

Soms kan het voordeliger zijn zelf een raam te vervangen dan beroep te doen op de brandverzekering als de franchise hoger ligt dan de werkelijke kosten.

 

Glasbreuk is een veelvoorkomende schade. De meeste maatschappijen nemen het op in hun basiswaarborg. Het is echter belangrijk dit goed te controleren in je verzekeringscontract. Zo weet je of je goed gedekt bent in een bepaalde situatie.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.