Yago
My Yago

Is glasbreuk gedekt door je brandverzekering?

  • Alles over de brandverzekering
  • Maak een simulatie en vind de juiste brandverzekering
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2023

Zit je op het gemak te lunchen in de eetkamer, hoor je plots een schelle tik. Het zonlicht weerspiegelt op je ruit en langzaam wordt je de breuk in je ruit gewaar. Scherven liggen overal op de grond. Waar kwam dat vandaag, vraag je je af. Maar belangrijker, hoe los je dat op en wie komt er tussen voor de kosten? Geen zorgen met Yago aan je zijde ben je gegarandeerd van de waarborg glasbreuk.

Curieus naar wat dat kost? Met de simulatie van Yago bereken je dat in een handomdraai!

Wat is er gedekt door de waarborg glasbreuk?

Scherven brengen geluk, maar niet als het om gebroken ruiten gaat. Heb je glasschade waardoor een van je ramen gebroken is (en er dus scherven zijn)? Dan zal je brandverzekering de vervanging daarvan meestal dekken. Hebben die scherven schade veroorzaakt aan je houden vloer? Ook dat valt onder je verzekering. Heb je krassen op je ruit? Voor die kosten zal je zelf moeten opdraaien.

Voor dubbele of 3-dubbele beglazing, of dakvensters (zoals Velux), kan het voorkomen dat er vocht tussen de glaslagen komt. Ook dat valt onder je verzekering glasbreuk. Wel kan het zijn dat er bepaalde voorwaarden verbonden zijn aan de terugbetaling, bijvoorbeeld de leeftijd van de ramen.

Glasbreuk van je inboedel

Natuurlijk zijn het niet alleen ruiten en glazen deuren die kunnen breken in je woning. In bepaalde gevallen kan je je ook verzekeren voor glasbreuk met je inboedelverzekering. Zo hoef je je geen zorgen te maken over die dure glazen eettafel, je spiegel, of je tv-scherm!

Dekt elke verzekeraar tegen glasbreuk?

Zoals hierboven vermeld, valt glasbreuk niet onder de categorie basiswaarborgen. Net zoals de mogelijke optionele dekkingen verschillen tussen verzekeraars, kan de inhoud van die waarborgen afwijken. Lees verder om het onderscheid te ontdekken in de waarborg glasbreuk van de meest prominente verzekeraars.

AXA

Wat je bij iedere maatschappij op zijn minst voorgeschoteld krijgt, is een waarborg die breuken en barsten in ramen vergoed. Bij AXA komt die wel onder enkele voorwaarden. Zo komt je verzekeraar niet tussen als de schade opzettelijk werd toegebracht of als ze jou verantwoordelijk houdt voor het slechte onderhoud van je vensters. Wie kiest voor AXA’s Woning Flex-verzekering kan bij een beschadigd computer- of televisiescherm rekenen op een terugbetaling. AXA dekt daarmee eveneens isolerend glas.

Vivium

Hoewel de naam glasbreuk wat anders doet vermoeden, zal Viviums waarborg ook ingrijpen bij schade aan doorzichtige plastic panelen, bij condensatie van isolerende beglazing, gebroken zonnepanelen en schade aan vitrokeramische kookplaten of inductievuren. Sluit je een Pakket Woning Plus af? Dan geniet je van een vergoeding bij schade aan aan glasramen, sanitair en multimediaschermen allerhande.

AG Insurance

Blijf je jezelf graag bewonderen? Met de waarborg glasbreuk van AG Insurance ben je gedekt voor schade aan spiegels. Verder treedt ze ook op in je keuken, want voor schade aan je vitrokeramische kookplaten kan je ook bij haar terecht. Als dat je nog niet voldoende overtuigd heeft, dan trekt de schadevergoeding voor kapotte tv-schermen of beschadigde zonnepanelen je misschien over de streep.

Fidea

Naast een kapotte ruit, moet je voor gebroken spiegels, plastic platen, isolerend glas, sanitair, kookplaten en aquaria bij Fidea zijn. Een kleine ‘let op’: Fidea betaalt dan wel de kosten aan een gebarsten scherm, ze doet dat niet voor draagbare apparaten zoals je laptop of smartphone.

Allianz

Wil je van bescherming genieten voor je zonnepanelen, kookplaten en glazen meubilair? Dan staat de brandverzekering van Allianz misschien wel op je verlanglijstje.

Franchise: een vloek of een zegen?

Vaak ligt de franchise zo hoog dat een doe-het-zelver voor minder geld de schade kan repareren. Zo kom je nog voordeliger uit wanneer je zelf een raam vervangt in plaats van beroep te doen op een professionele firma.

Glasbreuk, wat nu?

Ben je verstandig genoeg geweest om je een waarborg glasbreuk aan te schaffen? Wanneer en hoe kan je nu beroep doen op die waarborg? Bij Yago geef je eenvoudig glasbreuk aan via je online account:

  1. Neem foto's van de schade.
  2. Breng je verzekeraar of makelaar op de hoogte.
  3. Laat een een erkende deskundige een bestek opmaken.
  4. Stuur dat bestek op naar je maatschappij.
  5. Gaat je verzekeraar akkoord met de kostenraming? Dan mag je jouw schade laten herstellen.

Bij Yago, dé digitale makelaar bij uitstek, geef je eenvoudig glasbreuk door via je online account. Je Velux mag dan dan een breuk vertonen, Yago zal je vertrouwen nooit breken. 100% objectief advies op maat, en dat allemaal digitaal!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.