Yago
My Yago

Een autoverzekering delen met meerdere bestuurders.

 • Eén auto, meerdere bestuurders
 • Bereken je autoverzekering in 1 minuut
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Als je jouw auto uitleent aan andere bestuurders, wil je hen natuurlijk allemaal beschermen. Yago vertelt je precies waar je op moet letten! 🚗

Net die nieuwe liefde gevonden en zit hij al achter jouw stuur? Of heeft dochterlief haar rijbewijs op zak en gaat ze wel eens shoppen met jouw auto? Doe je aan autodelen met je milieubewuste buur? Yago legt je uit hoe jouw autoverzekering hen allemaal beschermt.

Weet je dat al en zoek je slechts de beste prijs? Maak dan je simulatie met Yago.

Eén verzekering, meerdere bestuurders: kan dat?

Je verzekering delen met verschillende bestuurders? Dat kan! Maar het is belangrijk om de juiste gegevens door te geven aan je verzekeringsmaatschappij. Vermeld altijd de hoofdbestuurder, maar vernoem ook iedere bijkomende bestuurder die zich regelmatig verplaatst met de auto. Dat zorgt ervoor dat de ook die bestuurders ten volle gedekt zijn bij schade of een ongeval.

Let wel: Minder ervaren bestuurders zorgen voor een hogere premie. Maar als jouw kinderen later zelf een autoverzekering willen afsluiten, kunnen ze zo wel een attest schadeverleden voorleggen, wat een goedkopere verzekeringspremie oplevert. Dat gun je hen, toch?

Je auto uitlenen aan derden: zijn ze verzekerd?

Uitlenen op lange termijn
Kan je wegens omstandigheden niet meer met je eigen auto rijden en wil je niet dat hij stof staat te vangen in de garage? Dan denk je er wel eens over om hem voor intensief gebruik uit te lenen aan een vriend of een familielid. In dat geval moet de nieuwe bestuurder de verzekering afsluiten. Let op: Als eigenaar blijf jij verantwoordelijk voor de auto. Zie erop toe dat het voertuig effectief verzekerd is.

Uitlenen op korte termijn
Je auto voor een beperkte periode uitlenen kan natuurlijk ook. Dat kan enkel als die mogelijkheid opgenomen is in de algemene voorwaarden van je autoverzekering. Zolang jij zelf de voornaamste bestuurder blijft, zal er zich geen probleem aandienen. Bekijk zeker de vrijstellingen of voorwaarden in je contract.

Overzetten op een andere naam

Wanneer je werkgever een bedrijfswagen voorziet of je schaft jezelf een nieuwe auto aan, dan speel je misschien met het idee om je polis over te zetten op naam van je kinderen of van je partner. Informeer jezelf bij je verzekeraar en licht hen in over jouw gewijzigde situatie. Zij zullen de nodige aanpassingen doorvoeren in je contract, die mogelijks gevolgen hebben voor je premie.

Jonge bestuurders

Jonge chauffeurs - zoals je kinderen - hebben minder ervaring en betalen een hogere verzekeringspremie. Wij raden aan om de verzekering altijd op naam te zetten van de voornaamste bestuurder. Bij Yago vergelijk je in enkele klikken alle speciale formules voor jonge bestuurders, of je neemt contact op met onze experts.

Wie graag op zeker speelt, leest best nog even Yago’s advies:

 • Overweeg je behoeften
  Tegen welke risico's wil je jezelf beschermen? Hoef je jouw wagen noodzakelijk te delen? Welke waarborgen spreken je aan?
 • Beheer je budget
  Hoeveel geld maak je vrij voor mobiliteit? Voldoet het wettelijk minimum of wil je optimale bescherming voor je auto?
 • Vergelijk prijzen
  Je eerste reflex is om naar het tarief te kijken. Maar dekt die som wel voldoende? Let op het verschil in waarborg en verzeker je minstens met een BA, zoals de wet dat voorschrijft.
 • Vergelijk de dienstverlening
  Enkele euro’s meer betekenen soms een wereld van verschil. Zo word je ten allen tijde kwaliteitsvol bijgestaan en niet aan je lot overgelaten.

Yago’s advies

Bij het berekenen van je premie houdt je verzekeraar niet enkel rekening met jou, maar met alle bestuurders van het voertuig. Als de extra bestuurder nog jong is, kan dat de premie dus verhogen. Onderstaande factoren bieden uitsluitsel:

 • Je leeftijd
 • Je woonplaats
 • Het merk en model van je auto
 • Het vermogen van je auto
 • Het aantal kilometers dat je ieder jaar rijdt
 • De waarborg die je kiest
 • Het schadeverleden van jezelf en de bijkomende bestuurders

Na ons advies nog steeds geen zekerheid? Of gewoon kant-en-klare tips nodig van onze experts? Simuleer nu je autoverzekering en zij nemen contact met je op. Handig toch?

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.