Yago
My Yago

De brandverzekering van Corona Direct

 • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
 • Bereken je Brandverzekering in 5 minuten
 • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Wil je een Corona Direct brandverzekering afsluiten 🏠? Yago legt je hier alle uit. Maak een simulatie en bereken je gepersonaliseerde prijs met Yago.

Bij Corona Direct zijn naam en inhoud onafscheidelijk. Nee, je krijgt niet meteen het alombekende virus! Zo’n 40 jaar na haar stichting mocht Corona Direct zich de eerste directe verzekeraar van België noemen. Maar de verzekeraar blonk ook uit in ander pionierswerk. Zo smeet ze in 2006 de kilometerverzekering op de markt, en niet veel later kon je ook voor je hond een verzekering afsluiten bij Corona Direct. Dat niet alleen, wie bij haar een brandverzekering neemt, leert alle troeven van Corona Direct kennen.

De brandverzekering van Corona Direct: de formules

Zowel voor eigenaars, huurders als verhuurders kan je bij Corona Direct terecht voor een brandverzekering. Je hebt zelfs keuze uit drie verschillende formules:

 1. Formule ‘woning’
 2. Formule ‘inboedel’
 3. Formule ‘woning & inboedel’

Wat dekt de formule ‘woning’?

Voor eigenaars dekt de formule ‘woning’ de schade aan het gebouw door brand, storm, natuurrampen, en dergelijke. Dat kan je vergelijken met de basiswaarborgen van andere verzekeraars. Het is goed om weten dat de formule enkel de nieuwwaarde van het gebouw vergoed en niet de inboedel.

Huurders zien dan weer hun huurdersaansprakelijkheid ingevuld met de formule ‘woning’. Daarmee wordt de schade die je toebrengt aan je huurwoning vergoedt en het bezit van je huisbaas veiliggesteld. De Belgische overheid verplicht de huurdersaansprakelijkheid, als eigenaar hoef je geen brandverzekering af te sluiten. Yago raadt dat echter ten stelligste aan!

Wat dekt de formule ‘inboedel’?

Wil je de spullen die in je woning staan verzekeren? Dan reikt Corona Direct de formule ‘inboedel’ aan, waarmee je de inhoud van het gebouw beschermt tegen kosten door schade. Let hier opnieuw op: de formule komt enkel van pas als je schade ondervindt aan je inboedel. Voor het gebouw zelf sluit je de formule ‘woning’ af. Je kan deze dekking beschouwing als een aanvulling op je brandverzekering.

Wat dekt de formule ‘woning & inboedel’?

In de derde formule ‘woning & inboedel’ worden de vorige twee formules verbonden aan een goedkopere prijs. Daarmee dekt Corona Direct zowel de schade aan je pand als aan de inboedel ervan. Wil je op en top verzekerd zijn, dan is de derde keuze de goede keuze.

Welke optionele waarborgen biedt Corona Direct aan?

De drie basispakketten bieden echter nog geen volledige bescherming. Veel verzekeraars geven je de kans om die basisbescherming verder aan te vullen met optionele waarborgen. Bij Corona Direct verloopt de werkwijze niet anders. Drie opties vervolledigen jouw brandverzekering:

 1. Diefstal van inboedel
 2. Onrechtstreekse verliezen
 3. Rechtsbijstand

Onder welke voorwaarden sluit je de brandverzekering af?

Om een brandverzekering af te sluiten bij Corona Direct, moet je voldoen aan enkele voorwaarden, namelijk:

 • Je woning moet voor 50% opgebouwd zijn uit harde materialen.
 • Je woning mag slechts één gevel hebben van natuursteen.

Welke schadegevallen sluit Corona Direct uit?

Niet voor elk schadegeval kan je terugvallen op je verzekeraar. Bij Corona Direct gelden de volgende situaties als uitsluiting:

 • Opzettelijke schade veroorzaakt door de verzekerde
 • Elektriciteitsschade door een apparaat dat nog onder garantie valt
 • Schade aan verwaarloosde gebouwen
 • Schade aan gebouwen in afbraak of opbouw
 • Schade door slijtage
 • Schade door gebrek aan voorzorgsmaatregelen bij vorst

Yago, de zoetste makelaar

Toch mag je niet vergeten om even te snoepen van Yago’s voorraad aan verzekeringen, want wie vergelijkt, betaalt het minst. Klinkt een digitale verzekeringsmakelaar zoet in de oren, neem dan contact op met de experts van Yago!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 23.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

13 februari 2024
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

24 april 2024
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

23 april 2024
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Franck

23 mei 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

2 februari 2024
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

16 april 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

8 mei 2024
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

6 juni 2024
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

25 april 2024
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

16 februari 2024
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

23 mei 2024
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.