Yago ex-Seraphin
My Yago

Wat houdt de Brandverzekering van Corona Direct in?

 • Alles over de Brandverzekering van Corona Direct
 • Bereken je Brandverzekering in 5 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Wil je een Corona Direct brandverzekering afsluiten 🏠? Yago legt je hier alle uit. Maak een simulatie en bereken je brandverzekering met Yago

De juiste brandverzekering kiezen kan een moeilijke taak zijn. Er zijn namelijk vele verschillende verzekeringsmaatschappijen die brandverzekeringen aanbieden. Om je in deze zoektocht te helpen legt Yago de verschillende brandverzekeringen uit. Zo kan je de voor- en nadelen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken en de juiste keuze maken.

Daarnaast kan je bij Yago ook een simulatie maken om de brandverzekering te vinden die het best bij je past. Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar berekent en vergelijkt Yago je brandverzekering bij verschillende verzekeraars. Zo vind je een brandverzekering die aan jouw behoeften voldoet!

Wil je een Corona Direct brandverzekering afsluiten? De verzekeringsexperts van Yago hebben de algemene voorwaarden van het verzekeringscontract voor je onder de loep genomen.

De 3 Formules van de Corona Direct Brandverzekering

Corona Direct biedt drie verschillende formules aan, zowel voor verhuurders als voor huurders:

 1. De woning formule.
 2. De inboedel formule.
 3. De formule woning & inboedel.

Wat dekt de Woning formule van de Corona Direct Brandverzekering?

De woning formule voor eigenaars: Deze formule dekt de schade aan het gebouw en de lichamelijke schade door brand, storm, natuurrampen, enz. Ze komt enkel tussen voor het gebouw en niet de inboedel. Ze dekt de woning voor de nieuwwaarde van het gebouw.

De woning formule voor huurders komt tussen voor de huurdersaansprakelijkheid. De schade die jij aan het gebouw toebrengt wordt vergoed.

 

Een __huurdersaansprakelijkheid is verplicht voor elke huurder in Vlaanderen__ en Wallonië. In het Brussels gewest is dit niet verplicht. De verhuurder is in Vlaanderen ook verplicht een brandverzekering af te sluiten voor het gebouw. Dit is niet het geval in Brussel en Wallonië

Wat dekt de formule Inboedel van de Corona Direct Brandverzekering?

Je kan deze formule afsluiten om de inhoud van je woning te verzekeren. Ze komt enkel tussen voor de inhoud van het gebouw en niet voor de schade aan het gebouw zelf. Beschouw deze dekking als een aanvulling op de brandverzekering.

De formule Inboedel & Woning van de Corona Brandverzekering

De derde formule is een combinatie van de eerste twee formules. Ze dekt zowel de schade aan je gebouw als aan de inhoud ervan. Deze formule biedt de grootste bescherming voor jouw woning en is ideaal voor een huurder die een woning huurt met afstand van verhaal. Dit wil zeggen dat de verzekering de schade aan de gehuurde woning niet op de huurder kan verhalen. In dit geval hoef je geen brandverzekering af te sluiten maar je kan er wel voor kiezen om je inboedel van te beschermen met de Inboedel formule van Corona Direct.

Wat zijn de optionele waarborgen van de Corona Direct Brandverzekering?

Naast de drie verschillende formules met basiswaarborgen, kan je de dekking van jouw woning verder uitbreiden met optionele waarborgen. Corona Direct biedt drie verschillende opties aan:

 1. Diefstal van de inboedel: Deze waarborg komt tussen voor de gestolen goederen uit jouw woning.
 2. Onrechtstreekse verliezen: In dit geval krijg je een forfaitair bedrag bovenop de schadevergoeding om extra kosten te dekken.
 3. Rechtsbijstand: Deze waarborg komt tussen om je te verdedigen als je aansprakelijk gesteld wordt voor schade aan derden door je gebouw.

Wat zijn de voorwaarden om een Corona Direct Brandverzekering af te sluiten?

Om een Corona Direct brandverzekering af te sluiten moet je wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je woning moet voor 50% gebouwd zijn uit harde materialen.
 • Je woning mag slechts één gevel hebben van natuursteen.

Wat zijn de uitsluitingen van de Corona Direct brandverzekering?

Zoals elke verzekering heeft de Corona Direct brandverzekering enkele uitsluitingen. Hieronder zal je de situaties vinden waarin de verzekeringsmaatschappij niet zal tussenkomen. De volledige waarborgen en uitsluitingen kan je altijd terugvinden in de algemene voorwaarden van je verzekeringscontract. We sommen de voornaamste uitsluitingen even op:

 • Opzettelijke schade door de verzekerde.
 • Elektrciteitsschade als gevolg van een installatie die nog onder garantie valt bij de fabrikant of leverancier.
 • Schade aan bouwvallige gebouwen of gebouwen die in afbraak of opbouw zijn.
 • Schade door slijtage.
 • Schade door gebrek aan voorzorgsmaatregelen bij vorst.

Hoe kan ik Corona Direct contacteren?

Corona Direct is een directe verzekeraar. Ze werkt dus niet samen met verzekeringsmakelaars. Je kan Corona Direct contacteren:

Op het adres: De Kleetlaan 7A, 1831 Diegem
Het nummer: 02 244 3 23
Of door een contactformulier in te vullen op hun website

 

Corona Direct is een directe verzekeraar die ook brandverzekeringen aanbiedt. Haar aparte formule om de inboedel te verzekeren kan voordelig zijn voor huurders die een woning huren met afstand van verhaal.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.