Yago
My Yago

Wat dekt de ING brandverzekering?

 • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
 • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
 • Simuleer je prijs in 5 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Wil je weten waarvoor je gedekt bent met de ING Brandverzekering 🧯? Yago legt het je hier uit. Maak een Simulatie en Bereken je Brandverzekering met Yago.

Het leeuwendeel van de Belgische bevolking heeft een brandverzekering lopen, met name zo’n 90%. Die mensen nemen hun toevlucht tot verschillende verzekeraars, waaronder ING. Met de handige simulatietool van Yago kan je snel en eenvoudig verschillende prijzen vergelijken.

De brandverzekering voor huurders

Op Belgisch grondgebied verplicht de wetgever iedere huurder om een brandverzekering af te sluiten. Je mag dan wel met je ogen draaien wanneer je ‘verplicht’ hoort, ditmaal doe je er jouw voordeel mee.

De basiswaarborgen

ING voorziet voor huurders een uitgebreide reeks basiswaarborgen, waardoor je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan bij een schadegeval.

 • Huurdersaansprakelijkheid
  Veroorzaak je per ongeluk materiële schade aan het pand of het appartement waarin je jouw intrek neemt? Dan komt ING op de proppen met een vergoeding. Op die manier is het eigendom van de verhuurder beschermt en moet jij zelf niet opdraaien voor onopzettelijke schade.
 • Rechtsbijstand
  Voor ING staan jouw belangen als huurder centraal. De rechtsbijstand behartigt jouw belangen in de rechtbank of bij een minnelijke schikking, tegenover je huisbaas of een derde partij.
 • Bijstand na schade
  Loop je onverwachts schade op aan je woning? Met ING’s bijstandsverzekering profiteer je 24/7 van de nodige hulp, en dat met spoed.

De optionele waarborgen

Om je als huurder de kans te geven om jezelf zo optimaal mogelijk te verzekeren, kan je bij ING nog enkele optionele waarborgen laten vastleggen in je polis.

 • Inboedelverzekering
  Deze waarborg komt tussen voor schade aan de inboedel (meubels, Tv, enz.) na brand of waterschade.

 • Diefstalverzekering
  De inboedelverzekering dekt enkel de schade aan je spullen, maar niet die door diefstal. Met een diefstalverzekering ben je ook gedekt voor het verlies na inbraak of poging tot diefstal.

Home Insurance: de brandverzekering voor eigenaars

Wie als eigenaar een brandverzekering afsluit bij ING, krijgt een ander pakket waarborgen dan een huurder. ING maakt het onderscheid tussen basiswaarborgen, aanvullende waarborgen en optionele waarborgen.

De basiswaarborgen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om bij ING een brandverzekering te nemen, kan je op beide oren slapen in volgende gevallen:

 • Schade door brand, rook, roet en blikseminslag
 • Elektriciteitsstoring
 • Glasbreuk
 • Storm- of hagelschade
 • Waterschade
 • Stookolieschade
 • Natuurrampen
 • Terrorisme
 • Burgerlijke aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand woning
 • Bijstand na schade

Afhankelijk van de prijs die je wilt betalen voor je brandverzekering, kan je gebruik maken van enkele aanvullende waarborgen. In dat geval betaalt ING:

 • De kosten om de woning te slopen of te ontruimen
 • De kosten voor je woning die onbruikbaar werd door schade
 • De kosten i.v.m redding en opstal
 • De kosten i.v.m expertise
 • 5% extra vergoeding voor ‘onrechtstreekse verliezen’
 • De schade aan gestalde voertuigen op het verzekerde adres

De optionele waarborgen

Neem zeker eens een kijkje naar de optionele waarborgen van ING’s brandverzekering. Die zorgen ervoor dat je zelfs bij diefstal aanspraak kan maken op een vergoeding en als je zaak voor het gerecht komt, geniet je met haar rechtsbijstand zelfs juridische steun.

Wat is niet gedekt?

Verzekerd ben je nooit helemaal, en dat ligt ook bij ING niet anders. Iedere situatie die buiten de basiswaarborgen of de optionele dekkingen valt, categoriseert je verzekeraar als ‘uitsluitingen’. Om de ins en de outs van die uitsluitingen te kennen, doorloop je best de algemene voorwaarden van je polis.

 • De ING Home Insurance dekt geen caravans en woonboten.
 • Als je een beroepsactiviteit uitvoert in je woning, zal ING dat gebouw niet verzekeren.
 • Als de schade minder dan €200 bedraagt en het komt tot een geschil, dan kan je niet terecht bij ING’s rechtsbijstand.
 • Doe je ramen en deuren altijd op slot wanneer je jouw huis verlaat, want anders verzekerd ING je niet bij diefstal. In enkele gevallen zal ze je zelfs verplichten om een alarmsysteem te installeren.
 • Je verzekeraar spoort je ook aan om voldoende thuis te slapen. Is je woning meer dan 60 opeenvolgende nachten onbewoond, dan zal ING weigeren om diefstal te vergoeden.
 • Zoals de meeste maatschappijen maakt ING gebruik van een franchise voor schadegevallen onder de €10.000. Ze heeft haar vrijstelling vastgelegd op €250.

Zolang de leeuw van ING kan klauwen, zolang ben je gegarandeerd verzekerd. Zolang je een mobiel apparaat op zak hebt, zolang krijg je advies van je digitale makelaar! Vul nu snel de simulatie van Yago in, want hoe eerder je een offerte in je mailbox ontvangt, des te sneller ben je van je zorgen verlost! Yago staat objectief, onafhankelijk en transparant aan je digitale zijde.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 14 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.