Yago ex-Seraphin
My Yago

Wat dekt de Belfius Brandverzekering?

 • Alles over de Belfius Brandverzekering
 • Maak een Simulatie voor je Woning in 5 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Ben je benieuwd naar de Brandverzekering van Belfius? 🧯 Yago legt je hier de alles over de woningverzekering uit. Maak Online een Simulatie voor je Brandverzekering!

Zoek je de juiste verzekering voor je woning en weet je niet welke verzekeringsmaatschappij je moet kiezen? De juiste brandverzekering kan je enkel vinden als je de brandverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijkt. Hiervoor kan je online een simulatie maken of zelf op zoek gaan bij de verschillende verzekeraars.

Om je te helpen in je keuze voor een brandverzekering, hebben onze experts de brandverzekeringen van verschillende verzekeraars grondig onderzocht. In dit artikel vind je meer informatie over de brandverzekering van Belfius.

Wat houdt de Belfius Brandverzekering precies in?

Belfius biedt brandverzekeringen aan voor zowel huurders als eigenaars. Hieronder vind je een samenvatting van de basiswaarborgen en uitsluitingen van de Belfius brandverzekering. Deze kan je ook altijd terug vinden in de algemene voorwaarden van het verzekeringsproduct.

De 5 waarborgen van een Belfius Brandverzekering

De brandverzekering van Belfius beschermt je woning tegen 5 risico's:

 • Brand.
 • Overstroming.
 • Storm en natuurrampen.
 • Glasbreuk.
 • Burgerlijke aansprakelijkheid.

De burgerlijk aansprakelijkheid dekt je als de schade aan je woning of meubels schade derden betrekken. Daarnaast voorziet Belfius ook enkele andere voordelen:

 • Home assistance: Een slotenmaker als je de sleutels van je woning verliest.
 • Home Computer: Een verzekering als je schade hebt aan je pc.
 • Onrechtstreekse verliezen: Een vergoeding voor indirecte verliezen na schade.
 • Tijdelijk onderdak: Indien de woning onbewoonbaar is. Dit geldt ook voor je vakantiewoning of het kot van je kind.
 • Home Repair: Een herstellingsdienst voor je woning. U hoeft zelf geen hersteller te zoeken en ook geen geld voor te schieten.

De Belfius brandverzekering dekt niet enkel je woonplaats maar ook al je andere woningen waar je tijdelijk verblijft of op vakantie gaat. Vergeet dit zeker niet te vermelden als je een Belfius verzekering afsluit.

Naast deze basiswaarborgen kan je ook enkele optionele waarborgen afsluiten tegen:

 • Diefstal.
 • Vandalisme.
 • Bedrijfsschade.

Wat wordt niet gedekt door de Brandverzekering van Belfius?

Zoals elk verzekeringscontract heeft de brandverzekering van Belfius ook enkele uitsluitingen. Belfius zal niet tussen komen voor de schade die te maken heeft met de fabrieksgarantie, jacht, en schikkingen met het Openbaar Ministerie. Daarnaast zal de waarborg diefstal enkel tussenkomen als je voldoende aanwezig bent in je woning. Dit kan je ook terug vinden in het verzekeringscontract.

Wat is de prijs van een Belfius Brandverzekering?

De prijs is afhankelijk van jouw profiel en jouw woning. Hiervoor kan je contact opnemen met Belfius of naar één van hun agentschappen gaan.

De woningverzekering van Belfius heeft ook een franchise. Deze is ligt meestal op € 245.55 per claim. Houd er wel rekening mee dat dit kan verschillen en afhankelijk is van jouw verzekeringscontract. Lees altijd de algemene voorwaarden voordat je een verzekering afsluit.

Met Yago kan je een online simulatie doen om jouw ideale brandverzekering te vinden. Wij geven je uitleg over de inhoud van de brandverzekeringen en zoeken naar de juiste brandverzekering voor jouw profiel. Wij helpen je ook om de brandverzekering af te sluiten.

Wil je een simulatie maken met Yago voor jouw brandverzekering?

Hoe kan ik Belfius contacteren?

Als je Belfius wilt contacteren kan je bij een agentschap langsgaan, op de website een contactformulier invullen of bellen naar het nummer 02 222 77 37.

Heb je vragen over de brandverzekering? Dan kan je ook altijd contact opnemen met één van onze verzekeringsexperts bij Yago. Wij staan elke dag voor je klaar om je te helpen. Je kan ons contacteren op [email protected] of via 02 808 11 78.

 

De bank-verzekeraar Belfius dekt ook je woning. De basiswaarborgen zijn uitgebreider dan het wettelijk minimum. Je kan een verzekering afsluiten via één van de Belfius agentschappen. Wil je meer weten over de Brandverzekering via Yago? Maak dan een simulatie en ontdek de Brandverzekering die bij je past.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.