Yago ex-Seraphin
My Yago

De brandverzekering van Belfius

  • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
  • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
  • Simuleer je prijs in 5 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Ben je benieuwd naar de Brandverzekering van Belfius? 🧯 Yago legt je hier de alles over de woningverzekering uit. Maak Online een Simulatie voor je Brandverzekering!

Op haar website prijken de woorden “al uw verzekeringen onder 1 dak”, en daarmee doet Beflius precies wat ze belooft. Met haar brandverzekering biedt ze bescherming aan alles wat er zich onder het dak van jouw huis bevindt. Door de onophoudelijke steun voor haar klanten en ambitie tot en met, mag ze zich kronen tot één van de ‘s lands grootste verzekeraars. Kom hieronder meer te weten over de brandverzekering van Belfius. Wie de opties liever openhoudt, mag gerust een kijkje nemen naar Yago’s onovertroffen simulatie via onderstaande knop!

Wat houdt de Belfius brandverzekering precies in?

Eigenaars en huurders kunnen voor hun brandverzekering terecht bij Belfius. Zeker voor die laatste groep is dat van belang, want de Belgische wetgever eist van huurders dat ze een brandverzekering afsluiten. Om te weten welke waarborgen er juist onder je contract vallen, moet je de algemene voorwaarden van je polis erbij halen. Maar zodat jij je wat kan oriënteren tussen die kleine lettertjes, zet Yago de meest essentiële waarborgen hieronder op een rij.

Welke schadegevallen zijn gewaarborgd

In het standaardcontract van iedere verzekeraar zal je altijd een vijftal wettelijk verplichte basiswaarborgen terugvinden. Bij schade is dat de minimale dekking voor iedere klant. Belfius biedt je een vergoeding aan in volgende gevallen:

Als je dacht dat die vijf waarborgen als enige basisbescherming bieden, dan heb je het mis. Belfius voorziet haar klanten ook van:

  • Home Assistance: bij sleutelverlies komt er een slotenmaker langs.
  • Home Computer: bij schade aan je computer ben je verzekerd.
  • Onrechtstreekse verliezen: voor onvoorziene kosten na schade
  • Tijdelijk onderdak: als je woning door schade tijdelijk onbewoonbaar blijkt, krijg je de kosten voor tijdelijk onderdak vergoed. Dat geldt ook voor je vakantiewoning of het kot van je kind.
  • Home Repair: bij schade aan je woning hoef je zelf niet te zoeken naar een hersteller, noch naar het geld om de reparatie te bekostigen.

En uiteraard heb je ook keuze uit enkele aanvullende waarborgen:
- Diefstal
- Vandalisme
- Bedrijfsschade

Niet enkel verzekert Belfius de schade aan je woning, ook wanneer ergens tijdelijk je intrek neemt of je een vakantieverblijf huurt, geniet je van hun voordelen.

Welke schadegevallen worden uitgesloten?

Helaas, maar niet voor ieder schadegeval zal je op je verzekeraar kunnen terugvallen. In kwesties die te maken hebben met fabrieksgarantie, jacht, of schikkingen met het Openbaar Ministerie zal Belfius zich afzijdig houden. Let op: Als je de optionele waarborg diefstal laat opnemen in je contract, dien je voldoende aanwezig te zijn in je woning. Voor accurate informatie wend je je tot de algemene voorwaarden van je polis of tot een van onze verzekeringsexperts.

Hoeveel betaal je bij Belfius voor je verzekering?

Op een brandverzekering staat geen vaste prijs. Deze is afhankelijk van jouw profiel, je wensen en je woning. Voor een accurate prijsbeschrijving neem je best telefonisch contact op of ga je langs bij een van hun kantoren. Houd er rekening mee dat de gemiddelde prijs per claim ongeveer €250 bedraagt. Naargelang het type contract kan die prijs echter fluctueren. De algemene voorwaarden vormen daarbij de belangrijkste houvast.

Yago, let’s go!

Volgens Belfius zelf schenkt ze aan ruim 1 op 3 Belgen het vertrouwen. Daarmee scheert ze de hoogste toppen van de verzekeringsmarkt en dus mag de verzekeraar allesbehalve klagen. Maar wie heerst er bovenaan de digitale makelarij? Yago! Wij dolen door ons aanbod, draaien iedere offerte tweemaal om, zodat we jou van de meest persoonlijke brandverzekering kunnen voorzien. Wij garanderen op en top onafhankelijk en objectief advies, en dat in een handomdraai. Yago kijkt je simulatie tegemoet!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Wij beschermen
al 10.000+ klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.