Yago
My Yago

Hoe verzeker je jouw oldtimer?

  • Alles over de oldtimerverzekering
  • Bereken je premie in 1 minuut
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Verzeker zowel je hoofdvoertuig als je oldtimer met Yago! Kom alles te weten over onze oldtimerverzekering en ontvang gratis je offerte binnen 1 minuut.

Hoor je die motor al ronken? Zie je die velgen al blinken? Voel je die sensatie wanneer je in die oude klassebak stapt? Met de oldtimer verzekering van Yago beleef je dat nostalgische gevoel zonder zorgen!

Heeft jouw wagen 30 jaar op de teller, dan kan je waarschijnlijk een speciale verzekering aflsuiten. Daarmee geniet je van onze gunstige tarieven, zonder in te boeten op kwaliteit en bescherming.

Om een verzekering voor je oldtimer af te sluiten via Yago, ben je ook verplicht om je hoofdvoertuig bij ons te verzekeren. Omdat we samenwerken met verschillende verzekeraars profiteer je steeds van de meest voordelige prijzen. Berekenen en afsluiten kan eenvoudig online.

Oldtimer of oude auto: wat is het verschil?

Sinds 2022 legt de Belgische wetgever de leeftijdsdrempel voor een oldtimer op 30 jaar. Daarnaast gelden er nog andere voorwaarden die een oldtimer onderscheiden van de doorsnee oude auto:

  • Met een oldtimer mag je enkel rijden in je vrije tijd. De wet verbiedt woon-werkverkeer of andere professionele verplaatsingen met je klassieker.
  • De wagen mag niet ingeschreven staan als hoofdvoertuig.

Oldtimerverzekering in België

In België gelden dezelfde regels voor oldtimers als voor alle andere auto’s in het verkeer. Het is ten allen tijde verplicht om je oldtimer te verzekeren. Daarnaast voorziet de wet strikte voorwaarden.
1. Zo mag je sinds 2013 ieder moment van de dag de baan op met een oldtimer, zelfs na zonsondergang. Let wel: Dat geldt niet voor voertuigen met rupsbanden. Die mogen slechts op de openbare weg voor oldtimer-manifestaties of voor proefritten (maximum 3 km van de stallingsplaats).
2. Wanneer jouw oldtimer dan eindelijk de garage kan uitrollen, dient zowel het verzekeringsbewijs (witte kaart) als het inschrijvingsbewijs (gele kaart) aanwezig te zijn.

Goed om weten

Jouw wagen inschrijven als een oldtimer brengt voordelen met zich mee. Zo is een jaarlijkse technische autokeuring niet nodig, want een eenmalige inschrijving volstaat. Bij die inschrijving ontvang je eveneens de speciale O-nummerplaat. Daarmee heb je recht op een verminderde verkeersbelasting.

Leden van een oldtimervereniging genieten vaak kortingen die de vereniging heeft onderhandeld met een verzekeraar. Eigenaars die geen lid zijn van zo’n vereniging krijgen zulke aanbiedingen meestal niet. Ga dus zeker na of je via jouw vereniging kortingen kan scoren. En voor niet-leden: schrijf je zeker in!

Bij Yago bereken je in enkele klikken de prijs van je verzekering.

Wat dekt onze oldtimerverzekering?

De waarborg van een oldtimerverzekering komt overeen met die van een normale autoverzekering. Afhankelijk van de verzekeraar kan de benaming verschillen.

  1. De burgerlijke aansprakelijkheid is de wettelijk verplichte verzekering. Die komt tussen bij schade die jij berokkend hebt aan derden.
  2. De bestuurdersverzekering verzekert je voor eigen lichamelijke schade.
  3. De rechtsbijstand beschermt jouw rechten als bestuurder.
  4. De pechbijstand schiet te hulp bij technische problemen met je auto.

Een omniumverzekering ontbreekt op deze lijst, omdat slechts weinig maatschappijen zo’n risicovolle verbintenis durven aangaan. Indien je daar toch meer informatie over wenst, kan je contact opnemen met onze Yago-experts.

Verzeker jouw oldtimercollectie

Eén oldtimer is geen oldtimer. Ze staan wijd en zijd bekend als een verzamelobject. Hoewel je maar met één wagen tegelijkertijd kan rijden, hoort je hele collectie verzekerd te zijn. Daarom kan je bij Yago kiezen om jouw verzekeringen te combineren. Wanneer je jouw nieuwe aanwinst toevoegt aan je polis, betaal je slechts een klein supplement per toegevoegde wagen. Zo houd je meer over voor jouw collectie!

Wat biedt Yago jou?

Amerikaanser dan een oldtimer wordt het niet. Maar voor een verzekering kies je liever veiligheid dicht bij huis. Daarom werkt Yago samen met Aedes Verzekeringen, dé autoverzekeraar voor klassieke wagens in de België. Je hoeft niet eens uit die lederen autozetel! Yago biedt jou de optie om verzekeringen online te simuleren.

Blijf je na het lezen van dit artikel nog met vragen zitten? Aarzel niet om onze experts te contacteren. Zij rijden graag mee met jouw stukje ronkende geschiedenis!

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.