Yago ex-Seraphin
My Yago

Wat dekt de Baloise Brandverzekering?

 • Alles over de Baloise Brandverzekering
 • Bereken je Brandverzekering in 5 minuten!
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Wil je meer weten over de Baloise Brandverzekering 🧯? Yago legt het uit. Maak een Simulatie en Bereken de Prijs van jouw Brandverzekering!

Wil je meer weten over de brandverzekering van Baloise? Of wil je brandverzekeringen vergelijken? Dan ben je op de juiste plaats. Yago legt de brandverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen uit. Bij Yago kan je ook een simulatie maken voor jouw brandverzekering. Zo vind je jouw ideale brandverzekering!

Baloise is een grote speler op de Belgische verzekeringsmarkt. Baloise biedt een brandverzekering aan met de verzekering "Woning Select".

3 Zaken die je moet weten voordat je een Brandverzekering bij Baloise Afsluit

De brandverzekering van Baloise of het verzekeringsproduct Woning Select bestaat uit basiswaarborgen. Dit zijn beschermingen die je voor bepaalde risico's dekken. Als je de dekking van de brandverzekering nog verder wilt uitbreiden kan je verschillende optionele waarborgen afsluiten die je voor bijkomende risico's beschermen.

Wat zijn de waarborgen van de Baloise Brandverzekering?

Deze basiswaarborgen komen tussen voor:

 • Brand, rook, roet, ontploffing en implosie, bliksem, elektriciteit, schade aan het gebouw door vandalisme en poging tot diefstal.
 • Waterschade en schade door stookolie.
 • Storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk.
 • Natuurrampen.
 • Glasbreuk.
 • Burgerlijke aansprakelijkheid.
 • All risks computer.
 • Terrorisme.
 • Baloise assistance.

Deze brandvezrekering is niet enkel van toepassing op je eigen woning. De brandverzekering van Baloise komt ook tussen voor de woning waarin je verblijft tijdens je vakantie of voor het kot van je kind (ook buiten Europa in tegenstelling tot vele andere verzekeringsmaatschappijen).

Daarnaast kan je ook nog optionele waarborgen afsluiten. Zo is er een optionele waarborg voor diefstal en vandalisme. Deze zal tussenkomen voor de inboedel die gestolen of beschadigd is.

Wil je ook een rechtsbijstand voor je woning afsluiten? Bij Baloise is dit ook mogelijk. Ze bieden een rechtsbijstand aan voor de verzekering Woning Select in samenwerking met Euromex.

Wat zijn de uitsluitingen van de Baloise brandverzekering.

Niet alles wordt gedekt door je brandverzekering. Er zijn bepaalde situaties waarin de verzekeringsmaatschappij niet zal tussenkomen. Alle uitsluitingen en waarborgen zijn gedetailleerd beschreven in de algemene voorwaarden van de Baloise brandverzekering. We sommen hieronder in het kort de voornaamste uitsluitingen op:

 • Opzettelijke schade door de verzekerde.
 • Schade door de politie, het leger of oorlog.
 • Schade door werken aan het gebouw, of aan een gebouw in opbouw.
 • Schade door milieuvervuiling (stookolie is wel verzekerd).
 • Schade door asbest.

3 Tips voor de Baloise Brandverzekering

Yago, jouw digitale verzekeringsmakelaar, helpt je met al je verzekeringen. Onze verzekeringsexperts hebben drie adviezen neer geschreven voor elke woningverzekering:

 1. Kies de juiste optionele waarborgen om de inhoud van je woning te verzekering. Denk maar aan juwelen, fietsen, enz.
 2. Sluit altijd een rechtsbijstand af. Deze optionele waarborg is niet duur en ze verdedigt altijd jouw belangen. De rechtsbijstand van Baloise is in partnerschap met Euromex. Een onafhankelijke rechtsbijstand zoals deze is enorm voordelig als je een geschil hebt met je verzekeringsmaatschappij van je brandverzekering.
 3. Vergelijk de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn voor- en nadelen. Door goed te vergelijken vind je de verzekeringsmaatschappij die bij jou past.

Bij Yago doen we er alles aan om voor jou de juiste woningverzekering te vinden. Je kan altijd hulp inroepen van onze verzekeringsexperts voor al jouw vragen over de Baloise brandverzekering. Ze zijn bereikbaar op het nummer 02 808 11 78 of per e-mail op [email protected]

Hoe maak ik een Simulatie voor mijn Baloise Brandverzekering?

Wil je een brandverzekering bij Baloise afsluiten voor je woning? Dit kan je doen via Baloise zelf of een van de verzekeringsmakelaars zoals Yago. Bij ons kan je eenvoudig en snel een simulatie maken voor je Baloise brandverzekering. Daarnaast geniet je van het onafhankelijk advies van een verzekeringsmakelaar.

Hieronder vind je nog enkele adviezen voor het berekenen van je brandverzekering:

 1. Duid goed je statuut aan: Ben je huurder, eigenaar of verhuurder?
 2. Schat goed de waarde van je woning: Maak een juiste schatting voor de waarde van het gebouw en de inboedel. Zo betaal je niet te veel voor je verzekering en ben je wel voor het juiste bedrag gedekt.
 3. Kies de optionele waarborgen waarvoor je gedekt wilt zijn.

Wil je het ook proberen?

 

Baloise biedt een brandverzekering met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast bieden ze een onafhankelijke rechtsbijstand aan in partnerschap met Euromex. Wil je een Baloise brandverzekering? Maak een simulatie met Yago en bereken jouw prijs!

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.