Yago ex-Seraphin
My Yago

Wat is de DVV Brandverzekering?

 • Alles over de DVV Brandverzekering
 • Bereken je Brandverzekering in 5 minuten!
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval
Op zoek naar meer informatie over de DVV Brandverzekering 🧯? Yago legt het je uit. Maak een Simulatie en Bereken de Prijs van jouw Brandverzekering!

Wil je weten of de DVV brandverzekering de juiste brandverzekering is voor jouw woning? Of ben je op zoek naar meer informatie over de verschillende brandverzekeringen? Wij reden je bij Yago altijd aan de verschillende brandverzekeringen te vergelijken zodat je de juiste verzekering afsluit.

Om jou te helpen in je zoektocht geven wij meer informatie over de brandverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Ook kan je een simulatie maken voor de prijs van jouw brandverzekering.

Wat zijn de basiswaarborgen van de DVV Brandverzekering?

De DVV brandverzekering wordt ook wel de DVV cocoon woningverzekering genoemd. Deze verzekering biedt verscheidene uitgebreide basiswaarborgen. Je kan de dekking van deze basiswaarborgen nog verder uitbreiden met verschillende optionele waarborgen.

De waarborg Brand van de DVV Brandverzekering

Deze waarborg dekt je natuurlijk in geval van brand aan je woning. Maar daarnaast komt ze ook tussen voor verschillende aanverwante gevaren:

 • Brand en ontploffing.
 • Schade wegens ontdooiing van de vriezer.
 • Blikseminslag, rook- en/of roetschade.
 • Schade aan het gebouw door inbraak en vandalisme.
 • Schade aan elektrische toestellen (ook je smartphone) en installaties door inwerking van elektriciteit.
 • Oververhitting van ketels en warmwatertoestellen door gebrek aan water of andere vloeistoffen.

Voor verschroeiing en ontdooiing van de ijskast komt deze waarborg voor maximaal € 2.065,20 tussen. Ook zal ze de nieuwwaarde van je elektrische apparaten betalen ook al zijn deze verouderd.

De waarborg Storm, Hagel, Sneeuw- en Ijsdruk van de DVV Brandverzekering

Deze waarborg dekt de schade aan je gebouw door storm en hagel. De tuinmeubelen en barbecue zijn meeverzekerd tot € 2.581,50. Dit geldt niet voor spullen zoals speelgoed, trampolines en andere voorwerpen.

De waarborg Waterschade van de DVV Brandverzekering

Deze waarborg komt tussen voor alle schade veroorzaakt wegens:

 • Lekkage van de regenpijp of dakbedekking.
 • Wateroverlast via de voegen of afdichtingen van het sanitair.

Als je een vermoeden hebt van een lek, kan je rekenen op een gratis lekkage detectie van de DVV.

De waarborg Glasbreuk van de DVV Brandverzekering

Deze waarborg komt tussen voor het breken en barsten van ruiten en soortgelijke materialen. Ze komt tussen voor:

 • Ruiten, spiegels, glazen tafels en doorschijnende of doorzichtig platen.
 • Zonnepanelen en Tv-schermen (€ tot 3.309,62) alsook vitrokeramische of inductie kookplaten.
 • Condensatie van isolerende beglazing.

Krassen en afschilfering wordt niet door deze waarborg gedekt.

De waarborg Burgerlijke Aansprakelijkheid Gebouw van de DVV Brandverzekering

De burgerlijke aansprakelijkheid gebouw komt tussen voor de schade veroorzaakt door jouw gebouw aan derden. Denk maar aan de afgewaaide dakpannen die schade veroorzaken bij jouw buurman.

Schade aan derden veroorzaakt tijdens de constructie van je gebouw wordt niet gedekt.

De waarborg Natuurrampen van de DVV Brandverzekering

Deze waarborg komt tussen voor de schade wegens natuurrampen zoals:

 • Aardbevingen.
 • Het verschuiven of verzakken van de grond.
 • Overstromingen.
 • Het overlopen van publieke rioleringen.

Wil je de schade door natuurrampen aan je tuin of tuinhuis dekken? Dan kan je een optie afsluiten om je tuin te beschermen.

Wat zijn de optionele waarborgen van de Brandverzekering DVV?

De brandverzekering van DVV voorziet verscheidene opties om jouw dekking uit te breiden. Je kan zelf voor de opties kiezen om deze af te sluiten.

De optionele waarborg Diefstal van de Brandverzekering van DVV

Deze waarborg komt tussen voor de schade aan je inboedel veroorzaakt door diefstal of inbraak. Ze komt ook tussen voor de gestolen voorwerpen. Hiervoor zal DVV maximaal € 12.907,50 per item vergoeden.

Tuinmeubels, barbecues, juwelen, enz. zijn ook gedekt (deze vallen onder een maximumbedrag). Diefstal van huisdieren is niet verzekerd.

De optionele waarborg Rechtsbijstand van de DVV Brandverzekering

Als je deze optie afsluit zal DVV tussenkomen om jouw rechten te verdedigen zowel in der minne als voor de rechtbank. Zo zal ze helpen een schadevergoeding te bekomen voor schade aan je eigendommen. Ze dekt de kosten voor maximaal € 25.000.

De optionele waarborg Onrechtstreekse verliezen van de Brandverzekering DVV

Als je deze optionele waarborg afsluit krijg je 10% extra van de vergoeding er bovenop om de extra kosten na een schadegeval te dekken met een maximum van € 10.326. Dit geldt niet voor een vergoeding van de waarborg diefstal en burgerlijke aansprakelijkheid.

De Brandverzekering van DVV: De optionele Franchise waarborg

De franchise van de cocoon woningverzekering van DVV is ter hoogte van € 255.89 per schadegeval. Dit is een bedrag dat je altijd zelf zal moeten betalen voordat de verzekeringsmaatschappij tussenkomt. Deze vrijstelling verdwijnt met de optie franchise. Jij zal voor een schadegeval geen enkele cent moeten bijleggen.

De optionele waarborg Tuin van de Brandverzekering van DVV

Deze waarborg van verschillende schadegevallen en komt tussen voor:

 • Schade aan of diefstal van beplanting.
 • Schade aan speeltoestellen.
 • Sanering van de grond die vervuilt is door stookolie en de nieuwe aanleg van de tuin na de schade.
 • Schade veroorzaakt door overlopende zwembaden, vallende takken en waterverlies van het zwembad.

Voor deze waarborg zijn er wel verschillende maximumbedragen van toepassing die je kan terugvinden in de algemene voorwaarden van de DVV brandverzekering

De optionele waarborg Media van de DVV Brandverzekering

Deze waarborg komt tussen voor de schade aan je tablet, laptop of tv. Diefstal hiervan wordt enkel gedekt met de optionele waarborg diefstal. Ze komt tussen voor een maximumbedrag van € 1.500 en schade aan verschillende media als gevolg van één oorzaak wordt beschouwd als één schadegeval. Dit wil zeggen dat als je schade oploopt aan je laptop en je tablet deze tezamen voor maximum € 1.500 gedekt zijn.

Hoe maak ik een Simulatie van de Brandverzekering van DVV?

Op zoek naar de prijs van een brandverzekering bij DVV? Met DVV kan je online een offerte aanvragen voor de Cocoon Woningverzekering. Of je kan langsgaan bij het kantoor.

Wil je de brandverzekering bij andere verzekeringsmaatschappijen berekenen? Dit kan eenvoudig en snel met Yago. Bij ons kan je online een simulatie maken in 5 minuten. Daarnaast geniet je van het advies van een onafhankelijk verzekeringsmakelaar die jou begeleidt in jouw zoektocht naar een brandverzekering.

Wil je het ook proberen?

 

DVV heeft een degelijke brandverzekering. Het grootste voordeel zijn de verschillende opties die je kan afsluiten om jouw dekking uit te breiden

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +9000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

21 september 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.