Yago
My Yago

Wat is de DVV brandverzekering?

 • Een volledig gepersonaliseerde brandverzekering
 • Bijstand en juridische dienstverlening in geval van schade
 • Simuleer je prijs in 5 minuten
96%
van onze klanten beveelt ons aan
Op zoek naar meer informatie over de DVV Brandverzekering 🧯?

Om je dat knusse gevoel van die huiselijk cocon te garanderen, heeft DVV haar brandverzekering tot de ‘Cocoon Woningverzekering’ gedoopt. Zoals bij iedere verzekeraar kan je ook bij DVV rekenen op enkele basiswaarborgen, de minimale dekking gemeenschappelijk voor al haar klanten.

DVV’s brandverzekering: basiswaarborgen

Brand

Zoals de categorie al doet vermoeden ben je met de waarborg brand gedekt voor brandschade aan je woning. Maar ook in enkele gelijkaardige gevallen zal DVV je onkosten vergoeden. Daarbovenop krijg je in onderstaande gevallen ook de nieuwwaarde terugbetaald bij schade aan verouderde elektronica.

 • Brand en ontploffing
 • Blikseminslag
 • Rook- en roetschade
 • Schade door ontdooiing van de diepvriezer
 • Schade door inbraak en vandalisme
 • Schade aan elektrische toestellen en installaties (waaronder je smartphone) vanwege een elektrische storing
 • Oververhitting van je ketel en warmwatertoestellen door gebrek aan water of andere vloeistof

Storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk

Daarmee verzekert DVV de schade aan je gebouw door stormweer of hagel. Ook je tuinmeubelen, zoals je ontspannende tuinstoelen of je sfeervolle barbecue zijn beschermd tot een maximale waarde van wel €2.581,50. Let op: Dat geldt niet voor zaken zoals speelgoed, trampolines en dergelijke.

Waterschade

Heb je schade wegens:

 • Lekkage van je regenpijp of dakbedekking
 • Wateroverlast via de voegen of afdichting van je sanitair?

Dan kan je terugvallen op de waarborg waterschade. Als je vermoedt dat je met een lek zit, krijg je er van DVV nog een gratis lekdetectie bovenop. Let op: deze moet je aanvragen via je verzekeraar. Indien je zelf iemand contacteert hiervoor, bestaat de kans dat je deze zelf zal moeten betalen.

Glasbreuk

Als je ruit aan diggelen ligt, biedt de waarborg glasbreuk van DVV soelaas. Die komt tussen voor het breken en barsten van je ruiten of soortgelijke materialen, zoals:

 • Ruiten, spiegels en glazen tafels
 • Zonnepanelen en tv-schermen (slechts tot €3.309,62)
 • Vitrokeramische kookplaten of inductievuren.
 • Condensatie van isolerende beglazing

Voor krassen op je ruiten of afschilfering van je raamprofiel zal je zelf moeten betalen.

Burgerlijke aansprakelijkheid: Gebouw

Indien derden vanwege jouw pand schade oplopen, zal jouw burgerlijke aansprakelijkheid de bescherming op zich nemen. Denk bijvoorbeeld aan je elegante dakpannen die plots zijn aanslag op je buurman zijn tuin hebben aangericht. Belangrijk: tijdens de constructie van je woning, wordt dat soort schade niet gedekt.

Natuurrampen

Moeder Natuur is onvoorspelbaar, maar op de basiswaarborgen van DVV kan je altijd vertrouwen. Aanspraak maken op de waarborg natuurrampen doe je onder andere in volgende gevallen:

 • Aardbevingen
 • Verzakken van de grond
 • Overstromingen
 • Overlopen van publieke rioleringen

DVV’s brandverzekering: optionele waarborgen

Als je al eens van basiswaarborgen had gehoord, zullen ook ‘optionele waarborgen’ niet vreemd klinken. Daarmee kan je jouw brandverzekering aanvullen met dekking tegen:

Diefstal

Als je na inbraak schade ondervindt aan je woning of inboedel dan kan je beroep doen op de waarborg diefstal. Die komt eveneens tussen voor de gestolen voorwerpen, je tuinmeubels, je barbecue en je juwelen. Voor een gestolen huisdier zal je je tot een andere verzekeraar moeten wenden.

Rechtsbijstand

Als je jouw belangen behartigd wil zien bij een minnelijke schikking of op de banken van de rechtbank, dan neem je best de rechtsbijstand op in je polis. De kans dat je daarmee je schadevergoeding te zien krijgt, stijgt geheid.

Onrechtstreekse verliezen

Onvoorziene kosten na schade zijn geen alleenstaand geval. Als je de optionele waarborg onrechtstreekse verliezen opneemt in je contract krijg je 10% extra bovenop je schadevergoeding. Let goed op: dat geldt niet voor de waarborg diefstal of burgerlijke aansprakelijkheid.

Franchise

Als je de optie franchise niet hebt aangevinkt bij het afsluiten van je contract, zal je bij een schadegeval zelf altijd moeten tussenkomen voor een deel van de kosten. Dat bedrag heet de franchise en is door DVV vastgelegd op €255.89 per schadegeval. Met de optie franchise verdwijnt die vrijstelling en moet je zelf nooit wakker liggen om de schade te bekostigen.

Tuin

Naargelang hoe groen jouw vingers zijn of hoe luxueus je jouw gaard hebt ingericht, kan de schade aan je tuin veelzijdige vormen aannemen. DVV staat je bij in volgende gevallen:

 • Schade aan of diefstal van planten.
 • Schade aan speeltoestellen
 • Sanering van grond vervuild door stookolie
 • Aanleg nieuwe tuin na schade
 • Schade door overgelopen zwembad, of waterverlies van het zwembad

Media

De moderne mens en zijn elektronica, dat zijn twee handen op één buik. Speciaal daarvoor biedt DVV de optie media aan, die tussenkomt voor schade aan je tablet, laptop of tv. Voor gestolen multimedia kan je je wenden tot de waarborg diefstal in je contract.

Maar die moderne mens is niet alleen, ook Yago en haar klanten zijn twee handen op één buik. Ontdek het zelf met één klik op onderstaande knop! Ontvang objectief advies, galant en transparant, en geniet van 100% digitaal advies iedere dag opnieuw.

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
FSMA erkend
Cofounder & co-CEO

Tanguy hielp bij de oprichting van Yago in 2015 en leidt nu de product- en after sales teams. Tanguy is een FSMA-erkende makelaar en volgt elk jaar meer dan 20 uur FSMA-erkende training; hij coacht en traint ook onze teams. Hij is ook regelmatig te gast bij podcasts en tv-programma's om verzekeringen uit te leggen aan het grote publiek.

Wij beschermen al
meer dan 14 000 klanten!

96% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.