Yago
My Yago

Wat bepaald de prijs van een motorverzekering?

 • Zoek de Prijs voor je Motorverzekering
 • Gratis Simulatie en Offerte Online
97%
van onze klanten beveelt ons aan in 2024
Zoek je een Motorverzekering aan een Goedkope Prijs? Je kan met Yago Gratis Online een Simulatie maken 🔎 !

Ben je op zoek naar een motorverzekering? En je wilt de goedkoopste verzekering van België? Of wil je juist een volledige bescherming wanneer je met de motor rijdt? Vergelijk nu met Yago de prijs van jouw motorverzekering. Maak een gratis simulatie online en vind de aanbieding die bij je past!

 

In dit artikel gaan we uitleggen hoe de prijs van een motorverzekering berekend wordt. Je vindt informatie over:

 • De verschillende waarborgen van een motorverzekering.
 • De factoren die de prijs van een motorverzekering beïnvloeden.
 • Hoe je online een simulatie kan maken.

Een motorverzekering met een goede dekking en een betaalbare prijs?

Elke verzekeraar ontwerpt zijn eigen motorverzekeringen met de waarborgen die ze belangrijk vindt. Soms kan het moeilijk zijn om deze verschillende verzekeringen objectief te vergelijken. Yago is de eerste belgische digitale makelaar en doet dit voor jou. Je kan eenvoudig en snel een simulatie maken en een verzekering vinden voor jouw motor met de juiste bescherming aan de beste prijs.

Wat zijn de beschikbare waarborgen?

Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende waarborgen van een motorverzekering in België:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is het wettelijke minimum als je de weg op wilt met jouw motor. Ze dekt enkel de schade die je aan derden veroorzaakt.
 • De bestuurdersverzekering dekt de lichamelijke schade die je kan oplopen na een ongeval met je motor. Het is een verzekering die aangeraden wordt aan motorrijders.
 • De rechtsbijstand dekt de kosten in verband met het schadebeheer of als er een geschil is met de tegenpartij.
 • Een omniumverzekering dekt de materiële schade aan jouw motor door brand, diefstal, natuurrampen, enz.
 • De bijstand helpt je als jouw voertuig pech heeft of als de motor getakeld moet worden na een ongeval.
 

De burgerlijke aansprakelijkheid is wettelijk verplicht: Je riskeert tot € 6000 boete en 6 maanden celstraf als je zonder burgerlijke aansprakelijkheid de weg op gaat! De andere waarborgen zijn vrijblijvend maar sterk aanbevolen als je veilig met je motor de baan op wil.

De gemiddelde prijs van een motorverzekering

Om je een duidelijker beeld te geven, hebben we voor jou de prijs van enkele motorverzekeringen vergeleken*. Je kan met Yago in een paar klikken de prijs vinden voor de verzekering van jouw motor.

Header Touring Ethias Yago
BA € 268 € 425 € 250
Bestuurdersverzekering € 75 € 65 € 80
Rechtsbijstand € 46 € 29 € 65

*De simulatie werd uitgevoerd voor iemand uit Brussel van 35 jaar oud, met een motor van 300cc

Hoe wordt de prijs bepaald?

Er zijn naast de waarborgen ook nog andere factoren die de prijs van je motorverzekering beïnvloeden:

 • De leeftijd van de motor: is hij nieuw of rij je met een oldtimer?.
 • De ervaring van de bestuurder.
 • De woonplaats.
 • De cilinderinhoud van de motor.

Bij Yago is de prijs van de motorverzekering echter niet afhankelijk van de cilinderinhoud. Als je 30 jaar oud bent kost de burgerlijke aansprakelijkheid € 250 voor elke motor met een cilinderinhoud groter dan 125 cc.

Combineren met je autoverzekering

Je kan ook jouw auto en motorverzekering bij één verzekeraar combineren. Dit is niet enkel gemakkelijk voor het beheer van je verzekeringen en administratie, maar je krijgt ook korting op je motorpremie.

 

Om de beste motorverzekering te vinden aan de juiste prijs, is het belangrijk alle waarborgen te vergelijken. Yago doet dit voor jou! Je hoeft slechts 6 eenvoudige vragen in te vullen en wij vinden voor jou een motorverzekering op maat en tegen een uitstekende prijs.

Auteur van het artikel

Andreas Stryckers
Verzekeringsexpert

Onder toezicht van Tanguy Bocquet, erkend verzekeringsmakelaar bij FSMA

Wij beschermen al
meer dan 15.000 klanten!

97% van hen raadt ons aan na een schadegeval

Philippe

15 juli 2023
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Marine

7 juni 2023
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Eric

24 juni 2023
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Benoit

8 januari 2024
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Elisa

13 september 2023
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Sebastien

5 januari 2024
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Stéphane

9 september 2023
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Thomas

30 november 2023
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Laurence

23 juni 2023
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Kevin

26 mei 2023
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Georgeta

14 april 2023
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.