Yago
My Yago
navigation-menu

Waar kan ik een Brandverzekering Afsluiten? Yago legt uit!

 • Maak een Simulatie en vind je brandverzekering
 • Alle Verzekeringsmaatschappijen voor een woningverzekering
96%
van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.
Benieuwd naar de verschillende Verzekeraars op de markt voor een Woningverzekering 🏠? Yago geeft je meer Informatie

Wil je weten waar je een goede brandverzekering kan afsluiten? Ben je benieuwd naar de verschillende verzekeraars en hun aanbiedingen? Yago geeft je meer uitleg over de aanbieders van een brandverzekering.

Dankzij Yago kan je nu van thuis uit je brandverzekering berekenen en afsluiten. Wil je het ook proberen? Doe een simulatie en bereken jouw brandverzekering.

Bij wie een Brandverzekering Afsluiten: Welke verzekeringsmaatschappij moet ik kiezen?

Je kiest een verzekeraar aan de hand van de brandverzekering die je wil afsluiten. Een brandverzekering bestaat uit verschillende waarborgen. Dit zijn de beschermingen tegen bepaalde risico's. Je kiest een brandverzekering aan de hand van de risico's waartegen je jezelf wilt beschermen. Er zijn basiswaarborgen die in alle brandverzekeringen inbegrepen zijn:

 • Brand, explosies en implosies.
 • Schade aan je woning door een voertuig, een dier en zelfs een vliegtuig.
 • Bliksem.
 • Aanslagen.
 • Storm en hagel.
 • Sneeuwval.
 • Natuurrampen.

Daarnaast kan je nog andere optionele waarborgen afsluiten die je brandverzekering verder uitbreiden. Zo heb je bijvoorbeeld:

 • Rook- en roetschade.
 • Waterschade.
 • Glasbreuk.
 • Diefstal.
 • Burgerlijke aansprakelijkheid.

Afhankelijk van jouw behoeften die jij wilt afsluiten kan je jouw verzekeraar kiezen.

Wie zijn de aanbieders van Brandverzekeringen op de Belgische Verzekeringsmarkt?

In België zijn er heel wat verzekeringsmaatschappijen die een brandverzekering aanbieden:

Bij Yago, zijn we ook de officieel verzekeraar van logic-Immo. Op zoek naar vastgoed te koop of te huur in België? Op Logic-Immo.be vindt u ongetwijfeld waar u naar op zoek bent!

Je kan gemakkelijk de verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken door een simulatie te maken.

Benieuwd naar een verzekeraar voor jouw brandverzekering?

De Premie van een Brandverzekering: Wat beïnvloedt de Prijs van mijn Brandverzekering?

De prijs van elke verzekering hangt af van verschillende criteria. Voor een brandverzekering hangt de prijs af van:

 • Het statuut.
 • De waarde van de woning.
 • De optionele waarborgen.
 • De locatie van de woning.

De Prijs van een Brandverzekering: Het statuut

Afhankelijk van je statuut zal de prijs van je brandverzekering verschillen. Ben je eigenaar dan moet je een brandverzekering afsluiten voor het gebouw. Ben je huurder dan zal je enkel een burgerlijke aansprakelijkheid voor huurders moeten afsluiten (en eventueel de inhoud van de woning). Ben je residentiële eigenaar dan zal je beide moeten afsluiten.

De Prijs van een Brandverzekering: De waarde van de Woning

De te betalen premie van een brandverzekering hangt ook af van het bedrag waarvoor je de woning verzekert. Meestal zal de prijs van je brandverzekering gebaseerd worden op basis van de aankoopprijs van de woning. Het is daarom ook belangrijk om eventuele wijzigingen/verbouwingen aan je woning aan je verzekeraar door te geven. Als je verbouwingen uitvoert aan de woning kan de waarde stijgen. Zorg altijd dat je tegen de juiste waarde verzekerd bent voor je woning.

Hetzelfde geld ook voor de inboedelverzekering. Het is mogelijks dat je na enkele jaren verschillende spullen hebt aangeschaft waarvan de totale waarde de waarde van de inboedelverzekering overtreft. Breng ook hiervan je verzekeringsmaatschappij op de hoogte!

De Prijs van een Brandverzekering: De optionele waarborgen

Het is vanzelfsprekend dat je premie hoger zal zijn als je naast de basiswaarborgen ook nog optionele waarborgen afsluit. Hiervoor zijn er nog andere criteria die ook de prijs van je brandverzekering bepalen:

 • Het aantal personen die worden verzekerd.
 • De locatie van je woning.
 • Het bouwjaar van je woning.
 • De beveiliging van je woning.

Dit maakt het zeer moeilijk een gemiddeld bedrag te geven voor de prijs van een woningverzekering aangezien de prijs per profiel verschilt. Daarom is het een goed idee een simulatie maken die de prijs volgens jouw profiel berekend.

De Prijs van een Brandverzekering: De plaats van de woning

Als men twee exact dezelfde gebouwen in twee verschillende provinicies zou plaatsen, zal de prijs verschillen. De risico's zijn op sommige plekken immers groter dan andere. Stel je hebt een woning in Oost-Vlaanderen die exact hetzelfde is als een woning in Luxemburg, de prijs van de brandverzekering (en waarschijnlijk ook de woning) zal verschillend zijn.

Ben je benieuwd naar de prijs van jouw brandverzekering? Doe een Simulatie en ontdek je premie.

Aanbieder Brandverzekering: Hoe doe ik beroep op mijn Brandverzekering?

Beroep doen op je brandverzekering is eenvoudig met Yago. Je kan via jouw persoonlijke account de schade aangeven. Wij stellen je enkele vragen over de schade en we zullen je ook om foto's van de schade toe te sturen. Wij geven dit door aan de maatschappij van je brandverzekering. Yago zal je vervolgens op de hoogte houden van het verloop van je schadedossier. Er zijn twee manieren waarop de verzekeringsmaatschappij je zal vergoeden, afhankelijk van je verzekeringscontract:

 1. Eerste risico: Als je verzekerd wordt voor een eerste risico, wordt vooraf een maximumbedrag vastgesteld waarvoor de verzekeringmaatschappij zal tussenkomen. Indien de schade hoger is dan dit bedrag, zal de verzekeringsmaatschappij voor het maximumbedrag tussenkomen maar niet meer. Stel dat je woning verzekerd is voor € 300.000 en je hebt schade voor € 325.000, dan zal de verzekeringsmaatschappij je € 300.000 vergoeden. De overige € 25.000 zal je zelf moeten betalen. Weet dat de inboedel van een woning altijd voor een 1ste risico verzekerd wordt.
 2. De evenredigheidsregel: Deze regel wordt enkel toegepast als de verzekerde waarde niet door de verzekeringsmaatschappij geaccepteerd wordt, of als je de waarde van je woning niet hebt laten schatten na een verbouwing. Stel dat je een woning hebt verzekerd voor € 200.000. Maar ondertussen heb je een garage bijgebouwd voor € 25.000. Er brand uit en je hebt schade voor € 30.000. Dan zal de verzekeringsmaatschappij de schadevergoeding bepalen aan de hand van deze formule: € 30.000 * (€ 200.000 / € 225.000) = € 26.666. Dit wilt zeggen dat je voor € 3.334 zelf moet tussenkomen.
 

Een brandverzekering zoeken kan een lastige taak zijn. Maak gebruik van de simulatie van Yago om de juiste brandverzekering te vinden. Let op de prijs maar ook de verschillende waarborgen van je brandverzekering. Daarnaast moet je ook letten op de formule waarmee je vergoeding bepaald wordt: 1ste risico of een evenredigheidsregel

Auteur van het artikel

Tanguy Bocquet
Cofounder & co-CEO

Onze +8000 klanten vinden ons geweldig

96% van onze klanten beval Yago aan in 2021

Marc

24 maart 2022
Professioneel, altijd beschikbaar en vooral een snelle oplossing van het probleem! Ga vooral zo door. 💪💪👋👋

Ann

7 juni 2021
Vriendelijk personeel en snelle reactie op alle vragen. Er wordt snel een oplossing voorgesteld die aan al je behoeften voldoen. Ik heb nu mijn 2e overeenkomst getekend en ik ben zeer tevreden over het gemak en de snelheid.

Antoine

9 november 2021
Ik ben in elk opzicht zeer tevreden over Yago met name wegens de kwaliteit van de dienstverlening, de opvolging van de dossiers, de beschikbaarheid van de medewerkers en de handige online tools.

Jan

22 september 2020
Jong en dynamisch team met snelle oplossingen en duidelijke voorstellen. Intuïtieve en gebruiksvriendelijke online ruimte.

Julie

18 augustus 2021
Ik heb eerst mijn motor verzekerd. De auto en het huis volgden snel. De medewerkers zijn attent, ze luisteren naar de behoeften van de klant en zijn uiterst responsief. Ik raad Yago ten zeerste aan!

Christopher

22 oktober 2021
Ik heb al mijn verzekeringen bij Yago : ze zijn klantgericht, makkelijk te contacteren, ze geven deskundig advies, de prijzen zijn laag een vooral bij een ongeval doen ze er alles aan om het probleem snel te regelen. Ik beveel ze ten zeerste aan 💯

Damien

30 november 2022
Alle diensten die ik zocht op één plek. De medewerkers luisteren naar de behoeften en zijn vriendelijk. Lossen de problemen efficiënt op en zoeken de beste offertes. Geweldig !!! Als het kon had ik 10 sterren gegeven.

Nathan

15 februari 2022
Goedkopere verzekeringen met goede diensten! Een snelle en eenvoudige website om alle contracten en de administratieve aspecten te beheren. Helemaal prima!

Nadia

4 oktober 2021
Ik ben nu ongeveer een jaar bij Yago verzekerd, ik heb al mijn verzekeringen bij hun. De interface is praktisch en ze zijn zeer reactief. Ze hebben altijd de beste contracten tegen de beste tarieven en ik zal ze zeker aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een goede verzekeringsmakelaar!

Philippe

3 november 2021
Duidelijke informatie en altijd binnen handbereik via een intuïtief platform. Concurrerende tarieven. Goede reactiesnelheid van het team. Eindelijk een manier om eenvoudig en gemakkelijk een verzekering af te sluiten en te beheren.

Bruno

14 april 2022
Makkelijk contact, goed advies en interessante prijzen en ik heb de tarieven natuurlijk vergeleken! Hoewel ik verre van een verzekeringsexpert ben, raad ik dit platform zeker aan.